Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
De attracties van Namen
Een weekend in Namen, BelgiŽ

De belangrijkste bezienswaardigheid van Namen is natuurlijk de citadel op de rots. In het centrum van Namen zijn smalle straatjes en mooie pleinen.

Een leuk adres om te overnachten is het luxe hotel Hotel Le Chateau de Namur met zijn gastronomisch restaurant.

     
Eropuit > Europa > BelgiŽ > Ardennen > Namen
Overnachten in Namen De grotten van Han Een weekend Ardennen
Thťatre Royal aan de Place du Thť‚tre in Namen
zoeken
Romantische hotels
Weekend trips
Stedentrips
Low budget
Actief weekend
Culinaire hotels
Weekend in natuur
Wellness & beauty
Eropuit met kinderen
Naar zee
Een midweek weg
Weekendhuizen
Kamperen
Watersport
Hotel last minutes
Europese landen
Weekend vliegreizen
Weekend cadeaubon
Namen
Dit is de klokkentoren (Belfort) van Namen. De 14de-eeuwse toren was ooit een toren van de stadsmuur. De toren staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Namen
“Halle Al'Chair”, het vroegere gildehuis van de slagers. Tegenwoordig is het toeristenbureau er gevestigd.
Een ingang naar de Citadel
De attracties en bezienswaardigheden in Namen
 
 
BelgiŽ
 
koffers
 
zoeken
 
 

 
 
Kaart van de  Ardennen
 
 
BelgiŽ
 
zoeken
De attracties en bezienswaardigheden van de stad Namen

De belangrijkste attractie van Namen is de citadel. De citadel toornt hoog boven de stad uit op een rots, vol tunnels en gangen.

U kunt met de auto naar de citadel en bij de ingang parkeren. Leuker is het echter om naar boven te lopen over de rotsige paden en te genieten van het uitzicht onderweg over de stad en de twee rivieren, de Maas en de Sambre.

De citadel ligt vlakbij het historisch centrum van Namen. De paden naar boven zijn echter smal en stijl. Vanaf het toeristenbureau bij het busstation in het centrum van Namen vertrekt een shuttlebus naar de citadel.

Namen belgie
Foto: Het plein Place d'Armes in het centrum van Namen

Boven op de rots van het kasteel vindt u de sporen van meer dan 2000 jaar strijd en voorbereidingen daartoe. Er zijn vijf routes langs de overblijfselen van verschillende periodes. U kunt deze routes alleen of met een gids lopen. De routes worden met kleuren aangegeven. Onder het kasteel lopen veel gangen en tunnels die u met een gids kunt bezoeken.

Op de top bij de citadel vindt u verder nog een grote speeltuin voor de kinderen, pretpark Koningin Fabiola, en een restaurant waar u een prachtig uitzicht over de Maas en de rivier de Sambre heeft. Bij de citadel ligt Hotel Le Chateau de Namur met restaurant L' Ermitage.

- Adres van de citadel: Route Merveilleuse 8, Namur.
- Adres van het Kasteel van de Graven van namen: Route Merveilleuse 4
- Adres pretpark Koningin Fabiola: Rotonde Michel Thonar, 1

Namen

De binnenstad van Namen

De historische binnenstad van Namen is voor een deel voetgangerszone. De stad is in haar lange geschiedenis meerdere keren verwoest geweest maar Namen heeft nog steeds een prachtig centrum met veel monumenten en gezellige restaurants, terrasjes en winkels.

In de “Halle Al'Chair”, het vroegere gildehuis van de slagers vindt u tegenwoordig het archeologisch museum van Namen. In het mooie 16de-eeuwse gebouw vindt u de archeologische vondsten uit de provincie Namur. U vindt het markante gebouw van de vleeshallen naast de brug over de Sambre naar de citadel. Adres: Rue Du Pont 21.

Overnachten in de binnenstad van Namen

weekend in Namen

De Brocante (rommelmarkt) van Namen

Iedere zondag is er van 8:00 tot 13:00 een rommelmarkt bij de rivier. U vindt de rommelmarkt op de Quai de Meuse en de Boulevard de la Meuse.

Verhuur van boten in Namen en omgeving

Namen ligt aan de Maas en de Samber. Vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht op de stad en haar omgeving. Er zijn rondvaarten maar u kunt ook zelf een bootje huren waarmee u zonder vaarbewijs op de rivier kunt varen. U kunt Catamosans en motorbootjes huren in de jachthaven van Amťe. Adres: Avenue des Peupliers 2, 5100 Jambes. Tel. +32 (0)81313946.

Dagtrips vanuit Namen

Namen ligt in een prachtig gebied in de Ardennen. U kunt in Namen een rondvaart van anderhalf uur maken over de rivier de Maas. U kunt in Namen ook een fiets huren (bij het station) of met de auto de omgeving verkennen.

Plaatsen als Dinant en Han-sur-Lesse liggen vlakbij Namen. Als u in Han-sur-Lesse bent gaat u natuurlijk ook naar de beroemde grotten van Han. Ook de plaatsen Rocheford en Hotton hebben grotten die u kunt bezoeken.

Namen

Zoek informatie voor een weekend weg in de Ardennen

© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media