Weekendje weg
De site voor uw korte vakantie.
De attracties van Borkum
   
Mobiele website Borkum
De attracties van Borkum

Borkum is een prachtig Waddeneiland met een kleine stad, veel natuur, brede stranden, frisse lucht en zuiver zeewater.

Naar Borkum gaat u voor een verwenweekend in één van de kuurhotels, voor het strand, de duinen en de bossen.

     
Eropuit > Duitsland > De Duitse Waddeneilanden > Borkum > De attracties van Borkum
Vervoer op Borkum Wellness op Borkum Een weekend naar Borkum
Het strand van Borkum
zoeken
Romantische hotels
Weekend trips
Stedentrips
Low budget
Actief weekend
Culinaire hotels
Weekend in natuur
Wellness & beauty
Eropuit met kinderen
Naar zee
Een midweek weg
Weekendhuizen
Kamperen
Watersport
Hotel last minutes
Europese hotels
Weekend vliegreizen
Weekend cadeaubon
Het strand van Borkum
Het water bij het strand bij de promenade van Borkum ligt achter een zandbank. Op de zandbank liggen altijd zeehonden en u kunt ernaar toe wandelen.
Borkum zeehondenbank
U kunt met een boot de zeehonden op de zandbank van dichtbij zien.
Borkum strand
Het strand van Borkum is breed en het water ligt achter een zandbank en is dus veilig voor kinderen.
Borkum hotel
Een hotelkamer met uitzicht op de stad Borkum.
Borkum fietsenverhuur
Op veel plaatsen kunt u fietsen huren.
Borkum fietsenverhuur
Het station van Borkum. Links kunt u fietsen huren of een wadlooptocht reserveren.
zoeken
Leuke dingen doen op het waddeneiland Borkum
 
 
Kaart van Borkum met veerverbinding
 
 
Duitse Waddeneilanden
 
 
Waddeneilanden
 
zoeken
 
 

 
 
Duitse Waddeneilanden
 
 
Duitse Waddeneilanden
 
 
Waddeneilanden
 
 
koffers
 
zoeken
1. Het strand en de zee van Borkum
Borkum heeft een breed zandstrand. Op het strand bij de promenade kunt u een tweepersoons strandstoel huren, de zogenaamde “Strandkorb”.

De zee bij de promenade is rustig want het ligt achter een zandbank. Op de zandbank kunt u met het blote oog de zeehonden zien liggen.

Op het Noordstrand is naaktstrand. Ook is er een gedeelte van het strand gereserveerd voor vliegers en u kunt er strandzeilen.

Hoe ziet Borkum eruit?
Borkum
Het strand van Borkum

Een dagje naar het strand van Borkum

Het strand van Borkum
Foto: Borkum heeft een breed strand met een apart gedeelte voor vliegers.

2. De zeehondenbank van Borkum

Voor het strand voor de enige stad van Borkum ligt een zandbank waar ongeveer 200 zeehonden en kegelrobben liggen. U kunt er bij laag water naar toe lopen. Vandaar dat er een hek staat om te voorkomen dat de zeehonden teveel gestoord worden. De zeehonden zijn echter vanaf het strand en vanaf het hek goed te zien.

De zeehonden zwemmen vaak tot vlakbij het strand dus het is mogelijk dat u bij het pootjebaden plotseling oog in oog staat met een zeehond.

Hoe ziet Borkum eruit?
Borkum
De attracties van Borkum

U kunt op Borkum met een boot langs de zandbank varen. Kaarten voor een rondvaart zijn te boeken bij het loket op het station van Borkum. Het is ook mogelijk om met een gids of met een huifkar vanuit de stad naar de zeehonden te gaan. Uiteraard mag u niet langs het geplaatste hek. De zeehonden worden bij de rondvaarten of begeleide excursies niet gestoord. Ga niet zelf met een kano of een zeilboot naar de zandbank. Dat stoort de dieren wel.

Het wellnesscentrum van Borkum
Foto: Vanuit de super sauna Gezeitenland heeft u een prachtig uitzicht op zee.

3. Wellness op Borkum

Het eiland Borkum is een erkent Seeheilbad waarbij gewerkt wordt met wind, zon en zeewater. De lucht is zuurstofrijk en arm aan pollen. De ziekenkostenverzekeraars in Duitsland vergoeden bij bepaalde klachten een kuur op Borkum in één van de klinieken.

Als toerist die voor een wellness weekend naar Borkum gaat kunt u naar het grote wellnesscentrum Gezeitenland. Gezeitenland is zowel een luxueus wellness centrum als een waterattractiepark met zwembaden waaronder een golfslagbad met verwarmd zeewater en waterbanen. Heel apart is de indoorsurfbaan waarbij u of uw kinderen liggend op een plank op een golf surft.

Op Gezeitenland worden ook veel verschillende soorten massages en wellness behandelingen aangeboden. Een dat alles met een prachtig uitzicht over zee.

Kuurcentrum Gezeitenland – Wasser und Wellness, Goethestrasse 27, Borkum, Tel. 04922933650

De meeste
viersterrenhotels op Borkum bieden overigens ook wellness faciliteiten aan. De meeste luxe hotels hebben in ieder geval een zwembad en sauna en vaak worden er ook behandelingen gegeven.

Ontspannen in het kuuroord Borkum

de strandpromenade van Borkum
Foto: De strandpromenade van Borkum.

4. De promenade van Borkum

Langs het strand bij de stad Borkum vindt u een plein met hotels, restaurants en enkele kuurcentra. Vanaf dit plein heeft u een prachtig uitzicht over het strand, de zandbank met de zeehonden en de Noordzee.

Bij het strand loopt de strandpromenade met terrasjes, restaurants en een muziekpaviljoen waar u in het weekend vaak gratis naar muziek kunt luisteren.

Hoe ziet Borkum eruit?
Borkum
Het stadje op Borkum

5. De restaurants van Borkum

De specialiteit van Borkum is verse vis, garnalen en krabben. Er zijn in de stad Borkum dan ook veel visrestaurants. De meeste restaurants vindt u in de Bismarckstrasse tussen het treinstation en het strand.

In de winkelstraat Franz-Habich-Straße, bij het station, zijn veel goedkope restaurants en eetcafés. De visrestaurants in deze straat zijn goed en goedkoop.

6. Het treintje en het station van Borkum

De meeste attracties van Borkum kunt u boeken bij het loket op het treinstation van Borkum. Dit station is gemakkelijk te vinden. Als de veerboot op Borkum aankomt wordt u met een historisch treintje naar dit kleine station gebracht.

Rondom het station vindt u veel hotels, restaurants en een casino. Er tegenover ligt een toeristenbureau en u kunt er fietsen huren.

Openbaar vervoer Borkum
De reis naar Borkum

Op het station kunt u o.a. kaartjes kopen voor de boot naar Juist en Norderney, rondvaarten rond het eiland en naar de zeehondenbank.

7. De natuur van Borkum

Borkum ligt in Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer en er zijn gebieden aangewezen voor recreatie en rustgebieden. In de rustgebieden moet u op de wandelpaden en fietspaden blijven. Dit is met borden aangegeven. Eén van de belangrijkste attracties van Borkum is de zeehondenbank. Op Borkum hoeft u niet veel moeite doen om zeehonden te zien.

8. Wadlopen bij Borkum

Op Borkum kunt u bijna iedere dag wadlopen op de wadden voor de kust. U kunt een wadlooptocht boeken bij wadloopgids Peter de Buhr. U vindt zijn kantoor tegenover het busstation van Borkum. Tel. 0172-9059113.

Behalve de wadlooptochten kunt u ook met gids over het eiland naar de natuurgebieden in Ostland wandelen en er zijn tochten naar de zeehonden.

Andere activiteiten op Borkum

Paardrijden op Borkum - Verhuur van zeilboten, surfplanken en strandzeilen

Informatie over een weekend naar de Waddeneilanden

De Duitse Waddeneilanden Wellness op Borkum
Overnachten op het eiland Borkum Wadlopen
De kuuroorden van Duitsland Het strand van Borkum
Vervoer op Borkum  
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media