Weekendje weg
Aanbiedingen voor weekend weg.
Overnachten in Denemarken
De hotels en appartementen in Denemarken reserveren

Voor een stedentrip is Kopenhagen natuurlijk het meest populair. In de zomer overnachten veel toeristen onderweg naar Noorwegen of Zweden in Denemarken.

Vooral de hotels bij de veerboten in Frederickshavn, Hirtshals en in Kopenhagen zijn dan al snel vol. Op tijd boeken dus.

 
Eropuit > Denemarken
Vakantiehuizen in Denemarken Met de trein naar Denemarken Veerboten naar de Deense eilanden
Zoek een hotel, hostel of blokhut in Denemarken

Enkele leuke steden in Denemarken

Kopenhagen

Kopenhagen ligt op het eiland Seeland (Sjælland), vlakbij de brug naar Zweden. De meest bekende winkelstraat van Kopenhagen is Strøget.

Naast het kleine beeld van de Kleine Meermin in de haven zijn ook de gekleurde huizen in de wijk Nyhavn bekende bezienswaardigheden in Kopenhagen. Bij Nyhavn liggen een aantal uitstekende viersterrenhotels.

Er liggen in het centrum van Kopenhagen veel hotels bij het station en het pretpark Tivoli. Hier bent u dichtbij Strøget. Ook bij Copenhagen Airport, het Bella Congres Centrum en de terminal voor de veerboot naar Oslo zijn een aantal goede hotels.

Overnachten in Kopenhagen

De havenplaats Frederikshavn

Veel Nederlanders rijden naar Frederickshaven voor de veerboten naar Zweden en Noorwegen. Omdat veel boten in de ochtend vertrekken zult u waarschijnlijk in Frederickshavn willen overnachten.

De haven met de terminal van Stena Line ligt vlakbij de binnenstad van Frederikshavn.

De hotels Hotel Jutlandia, hotel Scandic The Reef en het Best Western Hotel liggen op loopafstand van de veerhaven.

Ook het hostel Danhostel Frederikshavn City ligt vlakbij de haven. U kunt vanuit het hostel lopend naar de veerboot. Parkeren is bij het hostel gratis.

U kunt overigens in Frederikshavn heel goedkoop voor een nacht een huisje huren op de camping. Ongeveer 10 km van Frederickshavn ligt Svalereden Camping & Cottages. De huisjes staan vlakbij het strand.

De hotels, hostels en B&B's in Frederickshavn

De haven van Hirtshals op Jutland

De havenplaats Hirtshals in het noorden van Jutland heeft een mooi strand en een grote vissershaven. De meeste Nederlanders in Hirtshals overnachten echter in een hotel of motel bij de haven om in de ochtend de veerboot naar Noorwegen te kunnen nemen.

Overnachten onderweg in Hirtshals (met vertrektijden van de boot)

Hotelkamer

Aalborg op Jutland

De stad Aalborg ligt op het schiereiland Jutland en is met de trein en de auto vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken. Aalborg is in grootte de derde stad van Denemarken.

Hotelaanbiedingen in Aalborg

Århus op Jutland

Ook de stad Århus ligt op Jutland. Århus is op Kopenhagen na de grootste stad van Denemarken. Het openluchtmuseum van Århus, Den Gamle By, is een belangrijke attractie van Denemarken.

Hotelaanbiedingen in Århus

Odense op het eiland Funen

De stad Odense ligt in Zuid-Denemarken op het mooie eiland Funen. Het is de derde stad van Denemarken. Vanuit Odense rijdt u met de trein in een uur en een kwartier naar Kopenhagen en in anderhalf uur naar Århus op Jutland.

Bij het centraal station van Odense vindt u de meeste hotels. Hier bent u in het hart van de stad.

Hotelaanbiedingen in Odense

Het eiland Møn

Het eiland Møn in Oost-Denemarken staat bekend om haar prachtige krijtrotsen. De kust van Møn nodigt uit tot wandelen en aan de voet van de krijtrotsen kunt u bij zee naar fossielen zoeken.

In Stege ligt een mooi golfhotel bijna op de golfbaan. Hotel Vinhuset ligt vlakbij het pretpark BonBon Land, kasteel Gavnø en het waterpark Lalandia Badeland. In hotel Christinelund kunt u een kano of fiets huren om daarmee de kust van Møn te verkennen.

Hotelaanbiedingen in Møn

Vakantiehuizen, blokhutten en caravans in Denemarken

In Denemarken kunt u op veel campings een blokhut of caravan huren. De blokhutten hebben een keukentje en u kunt er comfortabel en goedkoop overnachten. Behalve blokhutten en caravans kunt u op de meeste eilanden van Denemarken een vakantiehuis huren.

Blokhutten en vakantiehuizen in Denemarken

De hotels en appartementen in Denemarken

Hier kunt u luxe vier en vijfsterrenhotels en goedkope budget hotels reserveren.

De hostels in Denemarken

De hostels in Denemarken zijn meestal goedkoop, schoon en goed onderhouden. U kunt bij veel hostels gratis parkeren. Op de meeste campings kunt u overigens voor een familie net zo goedkoop voor een nacht een blokhut of een vakantiehuisje huren.

Overnachten

Informatie voor een vakantie in Denemarken

De veerboten tussen Denemarken en Noorwegen Overnachten in Kopenhagen
Met de trein naar Denemarken  
 
 
kaart van Denemarken
 
 
 

 
 
kaart van Denemarken
 
 
kaart van Denemarken
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media