Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
Overnachten in Portugal
De hotels en appartementen in Portugal

De hotels en restaurants in Portugal zijn veel goedkoper dan die in andere Zuid-Europese landen.

Lissabon is een stad die ideaal ligt voor een vakantie of een stedentrip. Ook Porto in Noord-Portugal en Faro in de Algarve zijn met een vliegtuig in drie uur te bereiken.

     
Eropuit > Portugal
Overnachten in Lissabon De hotelaanbiedingen in Portugal Hotels voor onderweg
De hotels, pensions en appartementen in Portugal

Een stedentrip naar Lissabon

Lissabon ligt ideaal voor een korte stedentrip. Het vliegveld van Lissabon ligt vlakbij het centrum dus naast uw vlucht heeft u weinig reistijd om uw hotel in de binnenstad te bereiken.

Wij overnachten zelf bij een korte stedentrip graag in het Tryp Hotel bij het vliegveld. Vanuit de aankomsthal loopt u zo naar het hotel. Er is een metrostation met een metro die u voor anderhalve euro in een half uur naar het centrum van Lissabon brengt. En het hotel heeft een binnenzwembad en een buitenzwembad.

Als u in het centrum wilt overnachten kunt u kiezen voor een hotel rond de metrostations Baixa-Ciado en Rossio.

Overnachten in Lissabon Het vliegveld van Lissabon
Het openbaar vervoer van Lissabon Het historische centrum
Hotelkamer in Lissabon

Leuke plaatsen bij Lissabon

Als u in Lissabon bent moet u zeker eens naar het strand van de badplaats Cascais gaan. Het is maar 35 km en met de trein reist u voor een paar euro in ongeveer een half uur langs de oevers van de Taag naar Cascais. Er gaat iedere twintig minuten een trein en het is een mooie rit. U kunt er dus voor kiezen om voor een verblijf in Lissabon een hotel te nemen bij het strand in Cascais of Estoril.

Het plaatsje Sintra ligt ook op ongeveer een half uur reizen met de trein vanaf station Rossio in Lissabon. Sintra staat bekend om zijn sprookjesachtige kasteel, de paleizen en het prachtige Nationale Park: Parque Natural de Sintra-Cascais.

De badplaatsen aan de Taag
Cascais Estoril
Sintra

Porto in Noord-Portugal

De stad Porto ligt aan de rivier de Douro. Het meest centrale plein in de binnenstad van Porto is Praça da Liberdade. Ook in de buurt van de Douro is het goed toeven. Hier zijn veel leuke hotels, restaurants en terrasjes.

Op de andere oever van de Douro ligt de plaats Vila Nova de Gaia. Hier wordt de beroemde Port gemaakt en opgeslagen. Zowel Porto als Vila Nova de Gaia zijn een bezoek waard. Bezoek bijvoorbeeld eens de wijnkelders van Vila Nova de Gaia.

Vanaf station Campanhã reist u met de trein naar Lissabon (in drie uur), Coimbra en Aveiro (in één uur). Via station Contumil kunt u naar Braga reizen.

Overnachten in Porto

Port wijn

De stad Aveiro aan de kust

De stad Aveiro is prachtig gelegen aan de kust en aan een groot meer. Door de stad lopen veel kanalen. In de omgeving van Aveiro zie je grote bassins waar zeezout gewonnen wordt. Vlakbij Aveiro liggen prachtige stranden.

Met de trein of de bus reist u naar o.a. Porto, Coimbra en Lissabon.

Overnachten in Aveiro

Boten uit Aveiro

De universiteitsstad Coimbra

De stad Coimbra is een universiteitsstad stad met veel smalle steile straatjes en eeuwenoude gebouwen en ligt aan de rivier de Mondega.

Het historische centrum van de stad ligt ten oosten van de rivier. Dit is dan ook de beste plaats voor een hotel.

Overnachten in Coimbra

Het bedevaartsoord Fatima

Het bedevaartsoord Fatima ligt ongeveer 130 km van Lissabon. Het is een kleine stad die echter heel veel Rooms-katholieke pelgrims trekt. In 1916 en 1917 zagen drie kinderen hier verschijningen van een engel en van Maria.

Het belangrijkste heiligdom in Fatima is het grote gebouwencomplex Santuário de Fátima.

Overnachten in Fatima

Leuke plaatsen in de Algarve

In het zuiden van Portugal ligt de kust van Algarve.

Ten westen van de stad Faro liggen de bekende rotsformaties en de kleine strandjes die Algarve een populaire vakantiebestemming maken. Hier liggen badplaatsen als Albufeira en Lagos. In deze plaatsen kunt u overnachten in een vakantieappartement, een hotel of in een vakantiehuis.

Ten oosten van Faro liggen de lagunes en zandstranden.

Het vliegveld van Algarve ligt bij Faro.

Overnachten aan de kust van de Algarve

- Faro
- Lagos
- Albufeira
Een stedentrip naar Lissabon Autoverhuur in Portugal
 
 
De vliegvelden van Portugal
 
 
De badplaatsen bij Lissabon
 
koffers
 
zoeken
 
 

 
 
De vliegvelden van Portugal
 
 
Badplaatsen bij Lissabon
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media