Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
De site voor uw weekendje weg.
Kuren in Duitsland, kuuroorden en kuurhotels.

Om aan te sterken gaan veel Duitsers op doktersadvies naar een kuuroord.

Veel kuuroorden in Duitsland zijn zeer luxueus met veel faciliteiten rond de baden. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste kuuroorden van Duitsland.

     
Eropuit > Wellness & Beauty > Kuuroorden in Duitsland
Kuren in West-Bohemen Wellness en beauty Wellness arrangementen
Een overzicht van de kuuroorden in Duitsland
 
 
Het Zwarte Woud
 
 
kaart van eifel
De Eifel
 
zoeken
 
 

 
 
kaart van het Zwarte Woud
Het Zwarte Woud
 
 
Het Zwarte Woud
 
 
Het kuuroord Bad Bentheim
 
zoeken
Bad ......... in Duitsland

In Duitsland mogen kuuroorden de naam Bad dragen als ze aan een aantal voorwaarden voldoen.

Zo moet een Bad beschikken over natuurlijk bronwater dat ter plekke gewonnen wordt, de plaats moet schone lucht hebben en het kuuroord moet in een groene omgeving liggen.

1. De Duitse kuuroorden aan de Noordzee

In een Duits Seeheilbad maakt men bij het kuren gebruik van het zeeklimaat, wind, zeewater en licht. Net zoals andere erkende kuuroorden mogen ook Seeheilbaden de naam Bad dragen. Seeheilbaden als de Duitse Waddeneilanden en Helgoland zijn vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken. Het eiland Borkum ligt zelfs voor de kust van Groningen en is met een snelle veerboot vanuit de Eemshaven in twintig minuten te bereiken.

Er zijn kuurcentra als het kuurcentrum Gezeitenland op Borkum maar u kunt zich ook laten verwennen in één van de vele viersterrenhotels en vijfsterrenhotels op de eilanden. Deze hotels bieden uitgebreide wellness faciliteiten en behandelingen.

Enkele dichtbij gelegen Seeheilbäder zijn de eilanden: Helgoland, Borkum, Juist, Norderney, Langeoog, Spiekeroog en Wangeroog.

2. Een weekendje wellness in Bad Aachen

Aken is één van de oudste kuuroorden in Duitsland. Aken ligt vlakbij de Nederlandse grens en kuren in Aken kan gecombineerd worden met een bezoek aan de thermen van Bad-Valkenburg.

Thermen van Aken (Aachen)

3. Kuren in de Eifel

In Duitsland ligt niet ver van Maastricht en de Ardennen de Eifel. In de Eifel zijn in Bad Bertrich zout water thermen te vinden met een temperatuur van rond de 32 graden.

In Bad Neuenahr zijn ook thermen, sauna's en er wordt vulkanische grond (Fango) gebruikt bij modderbaden.

Thermen en kuurhotels in de Eifel.

Foto: Keulen bij de Dom

4. Kuren in Bad Keulen

In Keulen vindt u de Claudius Thermen, een kuurcentrum in het Rheinpark.

Nieuw is het reusachtige Aqualand Thermenwelt dat in het noorden van Keulen gebouwd is. Er zijn hier ongeveer 15 sauna's en verschillende wellness arrangementen zijn mogelijk.

Kuuroord Bad-Keulen

5. Bad Homburg

Vlakbij Frankfurt ligt Bad Homburg. Bad Homburg beschikt over natuurlijke warmwaterbronnen. De drie kuurbaden van Bad Homburg zijn:
- De
Taunus Thermen
- Vital Center im Kurpark (Telefoon 0049-6172- 178330).
- Kaiser Wilhelms Bad (Telefoon 0049-6172-178178)

Kuuroord Bad Homburg

Bad Homburg

6. Kuren in het Zwarte Woud (Schwartzwald)

De regio Baden-Württemberg staat bekend om de kwaliteit van haar kuuroorden met warme mineraalrijke bronnen. Baden-Württemberg ligt aan de grens van Frankrijk en heeft dezelfde culinaire traditie.

Kuren kunt u vooral in de regio in en om het Zwarte Woud (Schwarzwald ) waar u zich een weekend of langer heerlijk kan laten verwennen in één van de vele resorts.

Bekende kuuroorden in en rond het Zwarte Woud zijn Baden Baden en Bad Dürrheim.

Kuurhotels en kuuroorden in het Zwarte Woud

7. Thermen en wintersport in het Taunus gebergte

Vlakbij Frankfurt am Main en Wiesbaden ligt het Taunus Gebergte. Al eeuwenlang staan de thermen in dit gebied bekend om hun geneeskrachtige werking.

Enkele bekende kuuroorden in het Taunus Gebergte in Duitsland zijn Bad Homburg am Höhe, Bad Wiesbaden, Bad Nauheim en Bad Schwalbach.

Thermen en kuur hotels in het Taunus Gebergte

8. Wellness in Oberwiesenthal aan de grens met West-Bohemen

Tussen Nürnberg en Praag ligt vlakbij de grens met West Bohemen het kuuroord Oberwiesenthal. In dit gebied zijn veel bronnen en veel kuuroorden en wellness hotels te vinden. Tegenwoordig liggen de meeste bronnen in het Tsjechische gedeelte van het IJzergebergte in steden als Karlsbad en Mariënbad

Hotels in Oberwiesenthal

9. Thermen in Stuttgart

Op ongeveer 40 minuten van de kuurcentra in het Zwarte Woud ligt Stuttgart. Stuttgart beschikt over een groot aantal kuurcentra en thermen. Bekend is het wellness centrum van de Schwaben Quellen.

In het complex vindt u naast de thermen ook gastronomische restaurants, een casino, pubs, exclusieve winkels, een theater en een mega bioscoop.

Schwaben Quellen in Stuttgart.

10. Kuuroord Keidel (Freiburg) en Bad Krozingen in de buurt van het Zwarte Woud

Vlakbij Stuttgard ligt Freiburg. In Freiburg zijn veel zwembaden, wellness & beauty centra en sauna's te vinden. Vlakbij Freiburg ligt kuuroord Keidel met een mooi viersterrenhotel.

Vlakbij het Zwarte Woud ligt kuuroord Bad Krozingen.

Thermen in de buurt van Freiburg en Bad Krozingen

11. Baden Baden

In Baden Baden vindt u de Caracalla Therme en het Friedrichsbad. Het natuurlijke bronwater heeft een temperatuur van 50- 66 C.

Een aanrader voor als u wilt zich eens heerlijk wilt verwennen is het luxe kuurhotel Brenner's Park Hotel & Spa.

Kuurhotels in Baden Baden

12. De kuuroorden in de Duitse bergen

Taunus Gebergte Zwarte Woud
De Eifel De Harz
Het Teutoburger Woud  
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid  
media