treinreizen naar Parijs en Londen
De site met ideeŽn voor uw weekendje weg.
Reizen met de trein
Zoeken
De internationale treinreizen binnen Europa.

Vaak is reizen met de trein sneller en gemakkelijker dan reizen met het vliegtuig of met de auto. Met de trein heeft u geen last van files, u hoeft niet ruim van te voren op het vliegveld in te checken en stations liggen meestal in het centrum van de stad.

Door de hogesnelheidstreinen is reizen met de trein ook snel. Hieronder vindt u informatie over de Thalys, TGV, Eurostar en Elipsos naar o.a. Brussel, Parijs, Nice, Londen en Barcelona.

     
Eropuit > Europa > Reizen met de trein
De Kanaaltunnel bij Folkestone. Overnachten in Europa De meest populaire stedentrips
Reizen met de trein binnen Europa
 
 
Reizen met de auto
Weekendbestemmingen als u met de trein reist.
 
 
Duitsland
 
 
leuke Belgische steden
 
 
BourgondiŽ
 
 
 
 
Engeland
 
 
Reizen met de auto
Weekendbestemmingen als u met de trein reist.
 
 
Duitsland
 
 
Weekendje weg
Reizen vanuit Nederland en BelgiŽ met NS International

Bij de NS kunt u online kaartjes kopen voor o.a. de Thalys, Eurostar, ICE en andere internationale treinen. U koopt uw internationale treinkaartjes via de Nederlandse Spoorwegen online via NS International.

Hoewel de vroegere naam van NS International, NSHispeed, anders doet vermoeden is niet iedere internationale trein die u bij NS International kunt boeken een hogesnelheidstrein. De treinen Thalys, Eurostar en ICE zijn dat echter wel.

Boek een treinreis bij NS International.

Station in Den Haag

Reizen met Voyages SNCF vanuit Nederland of BelgiŽ

U kunt ook met de Franse spoorwegmaatschappij Voyages SNCF met de trein of hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam of Brussel naar bijna iedere bestemming in Europa.

De Franse TGV heeft een snelheid van 300 km per uur en meer dan 60 steden in Frankrijk zijn met de TGV te bereiken.

Voyages SNCF werkt o.a. samen met de Thalys, Eurostar, het Zwitserse TGV Lyria, het Italiaanse Artesia en met Corail.

Tip: Soms zijn de aanbiedingen van Voyages SNCF goedkoper dan die van de NS. Dat geldt vooral voor bestemmingen in Frankrijk. Vergelijk dus de prijzen.

Treinkaartjes via Voyages SNCF.

Gare du Nord
Foto: Station Gare du Nord in Parijs. U komt op dit station aan als u met de trein naar Parijs reist.

Met de Thalys via Brussel naar Frankrijk

Als u per trein naar Parijs wilt is de Thalys een geschikt alternatief voor de auto. De rit van Amsterdam - Brussel - Parijs duurt maar vier uur.

Met de Thalys kunt u vanaf Amsterdam en Brussel alle grote steden in Frankrijk bereiken. De rit naar Parijs (Gare du Nord) duurt vanaf Brussel slechts anderhalf uur.

Met de snelle ICE treinen door Duitsland

De ICE treinen zijn de snelste treinen van de Duitse Spoorwegen, DB. Er gaan internationale hogesnelheidstreinen via o.a. Amsterdam door Duitsland naar o.a. Denemarken, Zwitserland en Oostenrijk.

Een reis met een hogesnelheidstrein in Europa -> Met o.a. de vertrektijden, de routes en de prijzen een aanbiedingen voor de treinreizen.

Station in MŁnchen
Foto: De ICE treinen op het station in MŁnchen.

Met de Eurostar naar Engeland

Vanaf station Brussel Zuid kunt u met de Eurostar door de Kanaaltunnel bij Folkestone naar hartje Londen en naar de tuin van Engeland, Kent. De rit van Brussel - Folkestone - St Pancras Station in Londen duurt iets meer dan 2 uur.

Als u een weekend naar Londen wilt vindt u op donderdagnamiddag, vrijdagmorgen en zondagnamiddag de laagste tarieven. De terugreis vanaf Londen is het goedkoopst op zondagochtend of maandagochtend.

De Elipsos naar Spanje

Elipsos is het Spaanse "treinhotel". Als u met de trein naar Barcelona of Madrid wilt kunt u het beste vanaf Parijs de nachttrein nemen. U arriveert vroeg in de ochtend.

Over het algemeen is vliegen naar Barcelona en Madrid goedkoper dan reizen met de trein maar als u gaat vliegen moet u na aankomst nog wel de reis van het vliegveld naar het centrum en een overnachting in een hotel meerekenen. De trein stopt meestal in het centrum van de stad.

ICE in berlijn
Foto: De Duitse hogesnelheidstrein ICE op het centraal station van Berlijn.
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media