Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
Barcelona: de hotels en attracties
De hotels en appartementen in Barcelona

Sinds de toename van goedkope vluchten door de prijsvechters op Barcelona zijn Barcelona en de Costa Brava steeds populairder geworden voor een korte vakantie of lang weekend weg.

Barcelona heeft een goed openbaar vervoer met bussen en metro. U kunt zich in de stad dus gemakkelijk verplaatsen.

     
Eropuit > Spanje > Barcelona
Hotels met korting in Barcelona Goedkope vluchten naar Barcelona De campings in Spanje
De hotels en bezienswaardigheden in Barcelona
 
 
De vliegvelden van Barcelona
 
 
Kaart van Spanje
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
 
 

 
 
De veerboten van Barcelona
 
 
De vliegvelden van Barcelona
 
 
Kaart van Spanje
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
Overnachten in Barcelona

Een goede wijk om in te overnachten is het Gotisch Kwartier. Deze wijk heeft kleine straten met duizenden winkeltjes en ligt in het centrum van Barcelona. In het Gothische Kwartier zijn veel goedkope budget hotels. De zee, het centrale plein Plaça Catalunya en de winkelstraat La Ramla liggen vlakbij.

Als u een luxe hotel in Barcelona zoekt is een verblijf in het vijfsterrenhotel Eurostars Grand Marina Hotel een aanrader. Dit prachtige hotel ligt aan de Middellandse Zee maar ook vlakbij het centrum van Barcelona.

Luxe hotels in Barcelona

De hotels en vakantiehuizen van Barcelona

Shoppen
Foto: In Barcelona kunt u goed shoppen op de Rambla
De attracties van Barcelona

Barcelona heeft een toerist veel te bieden. Er is zee en strand, u kunt uitgaan en shoppen op La Rambla of in de Gothische wijk, op een terrasje zitten bij de haven of de prachtige bouwwerken van Gaudi bekijken.

In de winter kunt u vanuit Barcelona ook naar de ski-resorts in de Pyreneeën en Andorra.

Als u van uitgaan, shoppen en strand houdt dan is een hotel in de buurt van Las Ramblas, in de Gothische wijk of bij de dichtbij het centrum gelegen kust een goede keuze.

Als u snel Barcelona wilt leren kennen kunt u kiezen voor een tour met gids. Als u deelneemt aan een tour kunt u bij attracties als de Sagrada Familia gebruik maken van de groepsingang. U hoeft dus niet zo lang in de rij te staan en binnen kunt u zelf beslissen of u bij de gids blijft.

Er zijn leuke tours op met een scooter, een Segway, een fiets, een E-bike of te voet.

Leuke dingen doen in Barcelona (met prijzen)

Een andere manier om de stad snel te leren kennen is de Hop-On Hop-Off bus van Barcelona. Deze bus rijdt langs haltes bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelona. Bij iedere halte kunt u instappen of uitstappen.

Tip: Met de Barcelona Card reist u twee dagen gratis met het openbaar vervoer en u heeft gratis toegang tot het Picasso Museum, Casa Gaudi Museum en het Barcelona Aquarium.

Niet alleen de metro en de bussen van Barcelona zijn met de Barcelona Card gratis maar maar u reist ook gratis met de trein tussen het vliegveld Barcelona Airport en het centrum. De kortingskaart komt met een boekje over de vele bezienswaardigheden van Barcelona.

Bestel een Barcelona Card.
De promenade Las Ramblas De bouwwerken van Gaudi

Leuke dingen doen rond Barcelona

Barcelona ligt in een prachtige omgeving waar veel te doen is. Zo kunt u voor ongeveer 150 euro een middag zeilen op de Middellandse Zee. De zeilboot heeft een eigen schipper. Er is ook een zeiltocht waarin u de boot deelt met anderen. Dat kan al vanaf ongeveer 50 euro per persoon.

Andere populaire trips vanuit Barcelona zijn bijvoorbeeld een helikoptervlucht boven de stad, een ballonvaart, paardrijden in een nationaal park of een tocht door de omgeving op een scooter of een fiets.

Leuke dagtrips vanuit Barcelona zijn er o.a. Montserrat (65 km), naar Andorra (200 km), Girona (100 km), de vele badplaatsen aan de Costa Blanca en een tour door de wijngebieden van Catalonië waarbij u ook kunt wijnproeven.

Voor liefhebbers van Dali zijn er het Dali Museum in het dorp Figueres (141 km van Barcelona), het kunstenaarsdorp Cadaqués en het huis van Dali in Port Lligat (174 km). Natuurlijk bezoekt u ook het museum in zijn kasteel in Pubol (124 km).

Dagtrips vanuit Barcelona

 
Foto: Barcelona en Gaudi

Vervoer van het vliegveld naar uw hotel in Barcelona

In de buurt van Barcelona liggen drie vliegvelden. Het vliegveld Barcelona Airport (BCN) ligt maar 13 km van de stad. U kunt vanaf het vliegveld met de trein of de bus naar het centrum reizen.

Gemakkelijker is het om op het vliegveld een taxi of een shuttlebus te nemen naar uw hotel in het centrum van Barcelona. Hier kunt u uw vervoer vanaf Barcelona Airport reserveren.

Een prijsvechter als Ryanair vliegt op het vliegveld van Girona en noemt het een vlucht naar Barcelona. Girona ligt echter zo'n 80 km van Barcelona. U zult dus in Girona de trein naar Barcelona moeten nemen. Dat is natuurlijk niet zo handig als u maar voor een lang weekend naar Barcelona gaat.

Het vliegveld van Reus ligt vlakbij de Costa Daurada maar ongeveer 90 km van Barcelona. Er rijdt tussen dit vliegveld en Barcelona een bus.

Lees meer over de vliegvelden bij Barcelona

Taxi's en shuttlebussen op Barcelona Airport

Informatie voor uw vakantie in Spanje
De hotels met korting in Barcelona De bezienswaardigheden in Barcelona
Shoppen op de Ramblas Overnachten in Spanje
Goedkope vluchten naar Barcelona Vakantiehuizen bij Barcelona
Campings in Spanje De hotels langs de Route du Soleil
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media