Weekendje weg
De site voor een weekend weg.
Overnachten aan de Friese kust
Een paar dagen in Harlingen

Harlingen is één van de oudste steden van Friesland. Het is een mooie stad met veel water, terrasjes en gezellige restaurants. In de haven liggen altijd wel historische zeilschepen.

In Harlingen kunt u een motorbootje huren en zelf gaan varen. Ook kunt u er een fiets huren om de mooie Friese kust te verkennen.

     
Eropuit > Nederland > Friesland > Harlingen
Zeiltrips vanuit Harlingen De veerboten in Harlingen Vlieland en Terschelling
Een weekend in Harlingen

Overnachten in Harlingen

In Harlingen zijn de meeste hotels gevestigd in historische panden in centrum. Hotel-Restaurant Zeezicht ligt in het centrum bij de haven. Als u met de veerboot moet ligt hotel Zeezicht heel gunstig. Het hotel biedt uitzicht over de haven en er is een terras met uitzicht op de historische zeilschepen die hier in de haven liggen.

Een ander hotel in het centrum van Harlingen is het historische driesterrenhotel Hotel restaurant ‘t Heerenlogement. Dit hotel stamt uit 1750.

Logement Garjen ligt dichtbij het treinstation aan de Noorderhaven. In Harlingen vindt u een aantal van dit soort logementen waar u uitstekend kunt overnachten.

De hotels en logementen in Harlingen

Hotel Restaurant Zeezicht in  Harlingen
Foto: Hotel-Restaurant Zeezicht ligt bij de haven.

Leuke dingen doen in Harlingen

Eind augustus zijn er in Harlingen de Harlinger Visserijdagen. Vier dagen lang is het feest in Harlingen met muziek, zang, dans, theater, cultuur, folklore, visserij en sport in het centrum.

Toeristen en dagjesmensen uit heel Nederland komen voor dit evenement Harlingen. De Harlinger Visserijdagen is het grootste evenement van Friesland.

de Zuiderhaven

U kunt in Harlingen een motorboot huren (een motorschouw) en daarmee door de sloten en grachten in en om Harlingen varen. Een motorboot kost ongeveer €10,- per uur, €35 euro per dag. Voor meer informatie: Piet van Miltenburg, Jacob Backerstraat 39, 8861HW Harlingen, Tel: 06-24235115.

U kunt vanuit Harlingen heerlijk over de dijken fietsen of naar bijvoorbeeld de Afsluitdijk, Bolsward of Franeker rijden. U kunt in Harlingen fietsen huren bij Andre Borsch, Loods Willemshaven 1a, Harlingen. (0)517 415242.

Als u een weekendje of midweek wilt meevaren op een klipper of skūtsje dan kan dat. Vanuit de haven vertrekken prachtige antieke boten als de Friese tjalk 'De Vriendschap' (1902) en de zeilschoeners 'Fortuna' (1913/2005) en 'Morgana' (1924).

U kunt een weekendje of midweek meevaren op de Waddenzee of het IJsselmeer. Op de 'Morgana' zijn ook vaartochten waarbij u aan boord kunt leren kitesurfen.

Meer informatie over meevaren op een zeilschip vanuit Harlingen (als individu of gezin. U hoeft dus niet de hele boot af te huren).

tickets - Kaartjes om mee te varen vanuit Harlingen
(voor een weekendje of langer).
de haven van Harlingen
Foto: De haven van Harlingen met op de achtergrond de terminal van de veerboten. Rechts is een parkeergarage.

Dagtrips en boottochten vanuit Harlingen

Vanuit Harlingen bent u met de snelle veerboot in 45 minuten op Vlieland en Terschelling. Harlingen is dan ook een goede uitvalsbasis om de mooie Waddeneilanden te bezoeken. Als u wilt kunt u online uw kaartje voor de veerboot boeken zodat u zeker bent van een plaats op de boot.

In de haven van Harlingen liggen veel historische zeilschepen die u compleet met schipper kunt huren. Als u wilt kunt u als groep maar soms ook alleen meevaren voor een dagtocht of meerdaagse tocht over de Waddenzee.

Als u een compleet schip wilt huren voor een groep(je) zijn het skūtsje Aagtje, de platbodem Jonathan en de 100 jaar oude tjalk Labor Sanitas echte aanraders.

Meevaren op een skūtsje

Harlingen

Informatie voor uw bezoek aan de Harlingen en de Waddeneilanden

 
 
Friesland
 
 
Vlieland
 
koffers
 
zoeken
 
 

 
 
Veerboten vanuit Harlingen
 
 
Friesland
 
zoeken
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media