Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
Goedkope vluchten en vliegtickets
Voordelige vliegtickets vinden en boeken

Hier vindt u informatie om een voordelige vlucht te vinden en te boeken. U kunt dezelfde database doorzoeken naar goedkope vluchten als uw reisbureau.

Er zijn aanbiedingen van prijsvechters als Air Berlin, Transavia, EasyJet, Ryanair, Vueling en German Wings maar ook vluchten van maatschappijen als de KLM, Lufthansa, SAS en Air France vindt u hier.

     
Eropuit > Goedkope vliegtickets
Shuttlebussen op meer dan 1000 vliegvelden Vluchten vanaf Eindhoven Parkeren op Schiphol
Voordelige vluchten naar bijna alle wereldsteden

Goedkope vluchten met KLM, Lufthansa, Ryanair, EasyJet en tientallen andere luchtvaartmaatschappijen

Als u op zoek bent naar een goedkope vlucht moet u bij het vergelijken van de prijs van een vliegticket rekening houden met het volgende:
1. Vergelijk de aanbiedingen van vluchten vanaf verschillende luchthavens met elkaar. De luchthavenbelasting is op Brussel Airport bijvoorbeeld lager dan op Schiphol. Prijsvechters als Ryanair vliegen van Airport Eindhoven terwijl Transavia vanaf Amsterdam Schiphol en Rotterdam Airport vliegt.

Zoek bij een bepaalde bestemming vanaf welk vliegveld de prijsvechters vertrekken en waar ze landen. U kunt op de luchthavenbelasting besparen als u op goedkope vliegvelden vliegt.

2. Probeer zo vroeg mogelijk te boeken. Tickets worden vaak in verschillende prijsklassen verkocht en de goedkoopste zijn vaak het eerste weg.
Vergelijk de prijzen voor een ticket. KLM laat de laagste prijs per maand zien.
3. Vliegen is tijdens een schoolvakantie duurder dan daarbuiten. Probeer dus buiten de schoolvakanties om op vakantie te gaan. Schoolvakanties in Duitsland kunnen afwijken van die van Nederland. Als u tijdens de schoolvakanties moet vliegen moet u dus eens kijken naar vluchten die vanaf vliegvelden in België en Duitsland vertrekken.

Vliegvelden in de buurt van de grens zijn o.a. Airport Brussel - Charleroi of Airport Niederrhein en Münster.

4. Prijsvechters vliegen vaak op goedkopere vliegvelden die iets verder van populaire steden liggen.

Als u dus de aanbiedingen van verschillende luchtvaartmaatschappijen vergelijkt moet u rekening houden met bijkomende reiskosten tussen het vliegveld en het hotel.

5. Een prijsvechter als Ryanair rekent vaak veel voor bagage en consumpties aan boord. Als u met Ryanair vliegt moet u online inchecken en uw instapkaart (Boarding Card) thuis printen. Dat kan tot vier uur van tevoren. Als u uw instapkaart bij de incheckbalies op het vliegveld laat printen moet u zo'n € 60,- bijbetalen.

De prijs van een ticket is bij veel prijsvechters exclusief veel extra's. Houdt daar rekening mee als u de prijzen van aanbieders vergelijkt.

Helaas moet u bij KLM en steeds meer andere luchtvaartmaatschappijen bij Europese vluchten ook betalen voor ruimbagage.

Tips voor uw handbagage

6. Als u op een site de prijzen vergelijkt van verschillende reserveringsbureaus lijken de prijzen niet veel te verschillen. Er komen echter afhankelijk van de aanbieder en de luchtvaartmaatschappij bijkomende kosten bij als reserveringskosten, veiligheidskosten, dossierkosten, boekingskosten en/of iets vaags als een Customer Service Pakket.

De bijkomende kosten liggen ongeveer tussen de 20 en de 40 euro per ticket. Vergelijk dus de prijzen van verschillende sites en controleer de bijkomende boekingskosten.

7. Als u met een creditcard betaalt moet u bij veel boekingssites een toeslag betalen van ongeveer 10 euro. Bij een betaling met Ideal hoeft u deze toeslag niet te betalen.
8. Als u boekt zijn op sommige boekingssites optionele verzekeringen al aangevinkt.

Als u geen verzekering nodig heeft moet u deze dus uitvinken voordat u de reservering bevestigd.

   
Enkele betrouwbare sites waar u vliegtickets kunt kopen (of prijzen vergelijken) zijn:
Vliegtickets.nl is een site waar u zowel low budget vluchten als lijnvluchten en chartervluchten kunt boeken. U kunt er de prijzen van de vele luchtvaartmaatschappijen vergelijken en dus de voordeligste vluchten boeken. Varieer eens met de reisdata. Soms kunnen een paar dagen veel verschil in prijs maken.

Tip: U kunt hier ook met Airmiles betalen.

De vliegtickets van Tunafish. Op de site van dit reisbureau voor backpackers vindt u de meest voordelige vliegtickets en kunt u o.a. per email advies krijgen over reizen naar moeilijk bereikbare bestemmingen. Zelfs de meest ingewikkelde kaartjes voor wereldreizen worden voor u geregeld.
Goedkope vluchten
Foto: Schiphol Airport

De meest voordelige vluchten van KLM

Stedentrips worden bij alle luchtvaartmaatschappijen steeds goedkoper en ook bij KLM vindt u dan ook regelmatig voordelige aanbiedingen. In de zomer worden er extra vluchten uitgevoerd op populaire bestemmingen als Madrid, Barcelona, Genève, Berlijn en München en op bestemmingen in Groot-Brittannië en Scandinavië.

Als u rechtstreeks bij KLM boekt kunt u soms een betere aanbieding vinden dan op de sites van prijsvergelijkers en er zijn minder bijkomende kosten.

Goedkope vluchten
Foto: Frankfurt Airport is de grootste luchthaven van Europa en thuishaven van Lufthansa.

De voordelen van vliegen met KLM

- De KLM vliegt op vliegvelden die vlakbij uw bestemming liggen. U bespaart dus op het vervoer van het vliegveld naar uw hotels.
- Bij KLM mag u op lange vluchten gratis tot 23 kilo bagage per persoon meenemen. Voor Europese vluchten moet u tegenwoordig wel betalen voor ruimbagage.

Als u uw bagage online incheckt zijn de kosten voor bagage ook veel lager dan wanneer u op het vliegveld incheckt.

- In het vliegtuig hoeft u bij KLM niet bij te betalen voor consumpties.
- Er vertrekken iedere dag vanaf de Nederlandse vliegvelden veel vluchten van KLM. U heeft dus een ruime keuze aan vertrektijden.
- Op verre bestemmingen vliegt KLM vanuit Schiphol vaak rechtstreeks. U hoeft dus niet over te stappen op een ander vliegveld. Dat bespaart u reistijd en de kosten van hotel en/of consumpties op het vliegveld.
Vliegtickets van de KLM
schiphol New York Rome
Goedkope vluchten Hotels in New York Stedentrips

Informatie over voordelige vluchten en goedkope stedentrips

Goedkope vluchten kiezen Parkeren op Schiphol
Eindhoven Airport De hotels bij Schiphol
Vervoer vanaf meer dan 1000 vliegvelden De mooiste stedentrips van Europa
Last Minute hotels Rotterdam Airport
Handbagage en ruimbagage  
 
 
Kaart met de vliegvelden van Nederland
 
 
Kaart met de vliegvelden van Belgie
 
koffers
 
 

 
 
Kaart met de vliegvelden van Nederland
 
 
Vliegvelden bij de grens
 
koffers
 
zoeken
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media