Weekendplanner Kaartjes

Voordelige vliegtickets vinden en boeken

Hier vindt u informatie om een voordelige vlucht te vinden en te boeken. U kunt dezelfde database doorzoeken naar goedkope vluchten als uw reisbureau.

Er zijn aanbiedingen van prijsvechters als Transavia, EasyJet, Ryanair en Vueling maar ook vluchten van luchtvaartmaatschappijen als de KLM, Lufthansa, SAS en Air France vindt u hier.

Informatie voor vliegvakanties

1. Vergelijk de prijzen vanaf verschillende luchthavens

Vergelijk de aanbiedingen van vluchten vanaf verschillende luchthavens met elkaar. Een prijsvechter als Ryanair vliegen van Airport Eindhoven terwijl Transavia vanaf Amsterdam Schiphol en Rotterdam Airport vliegt.

Zoek bij een bepaalde bestemming op welk vliegveld de prijsvechters vliegen. U kunt op de luchthavenbelasting besparen als u op goedkope vliegvelden vliegt.

2. Vermijd vliegvakanties in de schoolvakanties.

Vliegen is tijdens een schoolvakantie duurder dan daarbuiten. Probeer dus buiten de schoolvakanties om op vakantie te gaan.

Schoolvakanties in Duitsland kunnen afwijken van die van Nederland. Als u tijdens de schoolvakanties moet vliegen moet u dus eens kijken naar vluchten die vanaf vliegvelden in België en Duitsland vertrekken.

3. Boek ruim van te voren.

Probeer zo vroeg mogelijk te boeken. Tickets worden vaak in verschillende prijsklassen verkocht en de goedkoopste zijn vaak het eerste weg.

kaartjesVergelijk de prijzen voor een ticket.
KLM laat de laagste prijs per maand zien.

4. Vermijd reiskosten van het vliegveld naar het hotel.

Prijsvechters vliegen vaak op goedkopere vliegvelden die iets verder van populaire steden liggen.

Als u dus de aanbiedingen van verschillende luchtvaartmaatschappijen vergelijkt moet u rekening houden met bijkomende reiskosten tussen het vliegveld en het hotel.

Vervoer van en naar het vliegveld

5. Het online inchecken van bagage.

Een prijsvechter als Ryanair rekent vaak veel voor bagage en consumpties aan boord. Als u met Ryanair vliegt moet u online inchecken en uw instapkaart (Boarding Card) thuis printen. Dat kan tot vier uur van tevoren. Als u uw instapkaart bij de incheckbalies op het vliegveld laat printen moet u zo'n € 60,- bijbetalen.

De prijs van een ticket is bij veel prijsvechters exclusief veel extra's. Houdt daar rekening mee als u de prijzen van aanbieders vergelijkt.

Helaas moet u bij KLM en steeds meer andere luchtvaartmaatschappijen bij Europese vluchten ook bijbetalen voor ruimbagage.

Tips voor uw bagage en handbagage.

6. Pas op voor bijkomende kosten

Als u op een site de prijzen vergelijkt van verschillende reserveringsbureaus lijken de prijzen niet veel te verschillen. Er komen echter afhankelijk van de aanbieder en de luchtvaartmaatschappij bijkomende kosten bij als reserveringskosten, veiligheidskosten, dossierkosten, boekingskosten en/of iets vaags als een Customer Service Pakket.

De bijkomende kosten liggen ongeveer tussen de 20 en de 40 euro per ticket. Vergelijk dus de prijzen van verschillende sites en controleer de bijkomende boekingskosten.

vliegvelden

7. Verzeker niet wat u niet nodig heeft.

Als u boekt zijn op sommige boekingssites optionele verzekeringen al aangevinkt.

Als u geen verzekering nodig heeft moet u deze dus uitvinken voordat u de reservering bevestigd.

8. Let op kosten bij betaling met een creditcard

Als u met een creditcard betaalt moet u bij veel boekingssites een toeslag betalen van ongeveer 10 euro. Bij een betaling met Ideal hoeft u deze toeslag niet te betalen.

KLM vlucht

Een vlucht van KLM

Vergelijk de prijzen van vliegtickets

Varieer de vliegvelden en de reisdata. Soms kunnen een paar dagen veel verschil in prijs maken.

Regel het via het reisbureau voor backpackers

Op de site van dit reisbureau voor backpackers vindt u de meest voordelige vliegtickets en kunt u o.a. per email advies krijgen over reizen naar moeilijk bereikbare bestemmingen. Zelfs de meest ingewikkelde kaartjes voor wereldreizen worden voor u geregeld.

Het backpacker reisbureau Tunafish

Bagage

De meest voordelige vluchten van KLM

Stedentrips worden bij alle luchtvaartmaatschappijen steeds goedkoper en ook bij KLM vindt u dan ook regelmatig voordelige aanbiedingen. In de zomer worden er extra vluchten uitgevoerd op populaire bestemmingen als Madrid, Barcelona, Genève, Berlijn en München en op bestemmingen in Groot-Brittannië en Scandinavië.

Als u rechtstreeks bij KLM boekt kunt u soms een betere aanbieding vinden dan op de sites van prijsvergelijkers en er zijn minder bijkomende kosten.

Voordelige kaartjes van KLM.

De voordelen van vliegen met KLM

  • De KLM vliegt op vliegvelden die vlakbij uw bestemming liggen. U bespaart dus op het vervoer van het vliegveld naar uw hotels.
  • In het vliegtuig hoeft u bij KLM niet bij te betalen voor consumpties.
  • Er vertrekken iedere dag vanaf de Nederlandse vliegvelden veel vluchten van KLM. U heeft dus een ruime keuze aan vertrektijden.
  • Op verre bestemmingen vliegt KLM vanuit Schiphol vaak rechtstreeks. Dat bespaart u reistijd en de kosten van hotel en/of consumpties op het vliegveld.
Vervoer vliegveld

Vervoer naar het vliegveld.

Rotterdam Airport

Rotterdam Airport

Parkeren op Schiphol

Parkeren op Schiphol

Vliegtickets

Voordelige vliegtickets