Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Een weekend in Echternach
Een paar dagen in Echternach in Luxemburg

Echternach is een kleine stad in het oosten van Luxemburg aan de Duitse grens. De stad maakt deel uit van de Luxemburgse Ardennen en grenst aan de Duitse Eifel.

De prachtige omgeving wordt Petit Suisse, Klein Zwitserland, genoemd. In de omgeving van Echternach ligt een landschap met bossen, rotsen, beekjes en zelfs watervallen.

     
Eropuit > Luxemburg > Echternach
Luxemburg-Stad Een paar dagen naar Luxemburg Het Mullerthal
Echternach
zoeken
Romantisch weekend
Weekend trips
Actieve vakantie
Culinaire hotels
Weekend in natuur
Wellness & beauty
Eropuit met kinderen
Naar zee
Een midweek weg
Vakantiehuizen
Kamperen
Watersport
Hotel last minutes
Europese landen
Weekend vliegreizen
Weekend cadeaubon
kasteel Vianden
Kasteel in het nabijgelegen Vianden
Echternach
Een hotel in het centrum van Echternach.
Echternach
Restaurants en een hotel in het centrum van Echternach
Echternach
Een winkelstraat in Echternach.
Echternach
Echternach
De rivier de Sure stroomt langs Echternach. De andere oever ligt in Duitsland.
waterval bij Echternach
Waterval in het Mullerthal in het kanton Echternach.
Een paar dagen in Echternach

De hotels en vakantiehuizen in Echternach

Het centrum van Echternach is voetgangerszone. Als u een hotel in het centrum zoekt zult u de auto wat verder weg moeten parkeren. Een leuk familiehotel aan de Markt in het centrum van Echternach is Hotel Le Petit Poete.

Ook hostellerie Gruber is een aanrader. Beide hotels worden door hun gasten goed beoordeeld. Bij Hostellerie Gruber kunnen gasten een mountainbike huren.

Een luxe hotel in Echternach is Hotel Eden au Lac. Het is een hotel met uitgebreid wellness centrum. De faciliteiten van dit hotel zijn o.a. een jacuzzi, sauna en wellness, tennisbanen, binnen- en buitenzwembad, fitness centrum en u kunt er een fiets of mountainbike huren.

Overnachten in Echternach en omgeving

terrasjes in Echternach

Het centrum van Echternach

Het centrum van Echternach is grotendeels autovrij. De stad is populair bij toeristen en dat is te merken aan de vele restaurants, terrasjes, cafés en hotels in het historische centrum.

Echternach trekt veel toeristen door de schoonheid van de binnenstad, de watersport mogelijkheden van Lac d'Echternach en de mogelijkheid om te wandelen en te fietsen in de omliggende heuvels.

Luxemburg
Foto: Hier ziet u het plein bij het historische stadhuis van Echternach.

Op het marktplein van Echternach vindt u veel restaurants en terrassen. Het plein speelt nog steeds een centrale rol in de stad. De vele terrassen domineren het plein.

Op het plein worden jaarmarkten en andere evenementen gehouden. Tijdens het weekend en in het hoogseizoen is het gezellig druk op straat. Na 23.00 uur wordt het echter stil in het centrum van Echternach en is er niet veel te doen.

hotel in Vianden

De omgeving van Echternach

Door de vele rotsen, kleine watervallen en bossen wordt het gebied rond Echternach Klein Zwitserland genoemd. Bij het toeristenbureau zijn kaarten met wandelroutes te krijgen. Het Müllerthal is een aanrader.

Tijdens de wandelroute Echternach Sigelbaach, Labyrinthe, Pérécop, - Berdorf loopt u door een mooi maar ruig landschap. De route voert in ongeveer tweeënhalf uur langs: Echternach, Trooskneppchen, Wolfsschlucht, Paulsplatte, Hohllay en Berdorf.

De wegen in kanton Echternach hebben veel bochten en dat trekt veel motorrijders en fietsers. Vlakbij Echternach ligt de mooie stad Vianden.

hotel in Vianden

De rivier de Sure is de grensrivier tussen Duitsland en Luxemburg. De Sure, de Sauer, stroomt langs het centrum van Echternach. U kunt hier kanovaren en vissen. Als u in het centrum wilt zijn zult u uw auto waarschijnlijk op het parkeerterrein bij de promenade langs de rivier parkeren.

De foto hierboven is vanaf de wandelpromenade bij het parkeerterrein genomen. Aan de Duitse kant van de rivier ligt een camping.

Fietsverhuur in Echternach

Motothek, Rue Ermesinde 17, tel. 72 64 75 Trisport, Route de Luxembourg 31, tel 72 00 86

Leuke dingen doen in de omgeving van Echternach

Mondorf, een kuuroord (50 km) Luxemburg-Stad (30 km)
Een weekend naar de Belgische Ardennen Vianden (30 km)
De hotels van Luxemburg Trier in de Duitse Eifel (25 km)
Larochette (20 km) Het Mullerthal (10 km)
 
 
Kaart van de Luxemburgse  Ardennen
 
 
koffers
 
 
zoeken
 
 

 
 
Kaart van de Luxemburgse  Ardennen
 
 
zoeken
 
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media