Weekendje weg
De site voor uw weekend weg
Een paar dagen in Keulen
   
Mobiele website Keulen
Een weekend in Keulen

Keulen is één van de oude steden van Duitsland. De stad heeft een prachtig historische centrum, de Altstadt, met bezienswaardigheden als de Keulse Dom, smalle straatjes en drukke winkelstraten.

Keulen is een bekend kuuroord met eigen bronnen, u kunt er ook in het weekend heerlijk shoppen en er vinden in de binnenstad veel evenementen plaats. Rond de kerst zijn er in Keulen maar liefst zes kerstmarkten.

     
Eropuit > Duitsland > Keulen
Gratis attracties in Keulen Overnachten in Keulen. De kerstmarkten van Keulen
Een paar dagen in Keulen
Leuke dingen doen in Keulen

Keulen is een leuke stad voor een verwenweekend net over de grens. Het warme bronwater van Keulen trekt veel toeristen die zich laten verwennen in het kuurpark.

De prachtige Altstadt van Keulen is een bezoek zeker waard. Keulen heeft een geschiedenis dat teruggaat tot de Romeinen en daarvan is nog veel terug te vinden in de Altstadt, de historische binnenstad.

Uiteraard is de Keulse Dom de belangrijkste bezienswaardigheid van Keulen maar tussen de Alter Markt en de Rijn zijn mooie straatjes met veel cafés en restaurants.

Winkelen is een andere attractie van Keulen. Er zijn lange autovrije winkelstraten en grote warenhuizen.

De Messe van Keulen trekt ieder jaar 1,4 miljoen bezoekers. Er zijn weliswaar ongeveer 240 hotels in Keulen maar tijdens de grote evenementen in de Messe kan het wel eens moeilijk zijn een goed hotel te vinden. Het hotel Dorint Sofitel An der Messe Köln ligt het dichtst bij de Messe.

In de Köln Arena, vlakbij de Messe en het Rheinpark worden de grote concerten gegeven en vinden andere grote evenementen in Keulen plaats.

Hoe ziet Keulen eruit?
Altstadt Keulen
De Altstadt
attracties Keulen
De attracties van Keulen
Foto: De Altstadt van Keulen bij de kerk Sankt Martin.

De winkelstraten en warenhuizen van Keulen

Keulen heeft vele mogelijkheden om te shoppen. De beste plaats om de shoppen is de Innenstadt van Keulen.

Het is een groot gebied dat alleen toegankelijk is voor voetgangers. Hier zijn veel trendy winkels en grote warenhuizen.

De Innenstadt loopt van de Schildergasse en de Höhe Strasse tot aan de Neumarkt. In het centrum van Keulen bij de Dom ligt ook de Obern Passagen.

winkelstraten Keulen
De winkelstraten van Keulen

De Obernpassage ligt aan de Breiter Strasse. Het grote winkelcentrum huisvest naast veel leuke winkels ook een groot theater. Aan de rand van Keulen ligt een ander groot winkelcentrum, “Hürth-Park”. Hier zijn meer dan 140 winkels en restaurants.

In de wijk het Belgisch Kwartier zijn galeries, restaurants en honderden winkels. Ook kunt u naar de Antwerper Strasse, de Brusseler Strasse en de Maastrichter Strasse voor trendy kledingwinkels, designwinkels, galeries en hippe tassenwinkels.

In Duitsland zijn al lang geen vaste openingstijden van winkels meer. Winkels bepalen zelf wanneer ze open zijn. In Keulen zijn veel winkels dan ook op zaterdag tot 18.00 open. Er zijn zelfs warenhuizen die pas om 20.00 uur sluiten.

Galleria Kaufhof in Keulen
Foto: Het grootste warenhuis in Keulen is Galleria Kaufhof in de Hohe Strasse.

Buiten Keulen zullen veel winkels op zaterdagmiddag en maandag gesloten zijn. Op zondag zijn in Keulen alle winkels wel dicht.

Als u naar Keulen gaat om te shoppen en om de Altstadt te bekijken en uw auto hoeft niet bij het hotel te staan, dan kunt u het beste een hotel nemen in de historische binnenstad van Keulen.

Hotel in Keulen
Foto: Terrasjes in de binnenstad bij de Keulse Dom

De vele kerstmarkten van Keulen

Ieder jaar zijn er in het centrum van Keulen vanaf eind november tot 23 december meer dan zes kerstmarkten in Keulen.

Iedere kerstmarkt heeft een eigen sfeer. Keulen is dan ook een belangrijke trekpleister om een weekend rond de kerstdagen door te brengen. De meest traditionele kerstmarkt vindt u op de Altmarkt.

Via de "Hohe Strasse" en de "Schildergasse" komt u bij de oudste en gezelligste kerstmarkt van Keulen, de kerstmarkt op de Neumarkt.

kerstmarkt Keulen
De kerstmarkten

Op Rudolfplatz vindt u de zogenaamde Märchen-Weihnachtsmarkt. Bij de Dom staat de bekendste en misschien wel de mooiste kerstmarkt van Keulen, “Markt am Dom”.

De kerstmarkt aan boord van het schip de MS Wappen en de Middeleeuwse kerstmarkt in het Schokoladenmuseum zijn bijzonder.

De kerstmarkten van Keulen

De promenade langs de Rijn
Foto: Langs de Rijn loopt een prachtige promenade met veel groen en veel terrasjes.

Vervoer naar Keulen

Keulen ligt bij een belangrijk verkeersknooppunt en de kans is groot dat u via Autobahn A3 Keulen al meerdere malen gepasseerd bent op weg naar uw vakantiebestemming. Keulen ligt aan de Rijn en aan belangrijke spoorwegroutes en snelwegen.

Veel hogesnelheidstreinen als ICE, Thalys en de City Night Express passeren Keulen en vanuit het vliegveld van Keulen (Köln Bonn Airport) vertrekken dagelijks low budget vluchten naar populaire bestemmingen.

Vervoer van het vliegveld naar uw hotel Met de trein naar Keulen
Overnachten in Keulen  

Informatie voor uw weekend in Duitsland

 
 
Duitsland
 
 
De Romantische Rijn
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
 
 

 
 
Duitsland
 
 
Kaartjes voor attracties
 
koffers
 
zoeken
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media