Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Luxembourg-Ville
Uitgaan, shoppen en overnachten in Luxembourg-Ville (Luxemburg Stad)

In het historische centrum van Luxembourg Ville staan het fort en de torens en er zijn veel kleine straten. In Luxembourg Ville ligt ook het zakelijke district, Plâteau du Kirchberg.

Het meest centrale plein van Luxembourg Ville is Place d' Armes. In de buurt van dit plein zijn veel leuke terrasjes, restaurants en bars.

     
Eropuit > Luxemburg > Luxembourg-Ville
Kamperen in Luxemburg Het Mullerthal Wellness in Luxemburg
Een weekend in Luxembourg-Ville
 
 
Kaart van de Luxemburgse  Ardennen
 
Kaartjes voor attracties
 
koffers
 
zoeken
 
 
 
 
Kaart van de Luxemburgse  Ardennen
 
 
zoeken
Een weekend in Luxemburg Stad

Luxemburg Stad is een leuke weekendbestemming. De stad ligt niet zover van Nederland en België maar komt erg buitenlands over. De stad ligt op en rond een hoge heuvel met in het dal de rivier Alzette. Luxemburg-Stad is niet alleen een populaire bestemming voor een weekend weg maar het is ook een zakelijke bestemming.

In de weekenden zijn de luxe hotels over het algemeen iets minder druk bezocht waardoor deze hotels in het weekend vaak kortingen geven op hun kamers.

Het oude historische centrum van Luxembourg-Ville ligt op een heuvel. In het oude centrum van Luxemburg stad zijn veel luxe winkels en exclusieve boetieks te vinden. Als u van uitgaan en shoppen houdt is het centrum de beste plaats om te overnachten.

De openingstijden van winkels zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur. Op maandag gaan de winkels pas om 14.00 uur open. Op zondag zijn de winkels gesloten.

De hotels in Luxemburg Stad

Luxemburg-stad
Foto: Het klooster St. John Neumunster Abbey aan de rivier Alzette in Luxembourg-Ville.

Uitgaan in Luxemburg

Uitgaan in Luxemburg Stad kan op en rond het plein Place d'Armes in de binnenstad. Hier vindt u veel cafés, terrasjes en restaurants. Bij de rivier de Alzette zijn in de wijk Grund veel cafés en restaurants. Met een lift gaat u vanuit het centrum van de stad naar Grund. De ingang van de lift ligt in Fëschmaart.

In Grund ligt in de straat Rue Münster het culinair restaurant Mosconi. Dit restaurant heeft twee Michelin sterren. Op zondag en maandag is het restaurant helaas gesloten. Een ander goed restaurant is Clairefontaine op de Place de Clairefontaine. Dit restaurant heeft één Michelin ster.

dorp in Luxemburg
De concert hal van Luxemburg Stad.

De omgeving van Luxemburg-Stad

Ongeveer 30 km ten noorden van Luxemburg Stad liggen dorpen als Beaufort en Larochette. Beide dorpen hebben een kasteel.

In dit gebied, het Müllerthal, zijn steile berghellingen met veel kleine paden, heldere beekjes en dichte bossen met kronkelige paden. Het Müllerthal wordt ook wel het Gemano-Luxembourg National Park genoemd.

Iedere dag vertrekken er bussen naar het Müllertal vanaf het station van Luxemburg. Ook steden als Clervaux, Vianden en Echternach zijn een bezoek waard.

Golfbanen bij Luxemburg-Stad

De warmwaterbronnen van Luxemburg

Oude centrum van  Luxemburg

Informatie voor uw weekend in Luxemburg

Een weekend in Vianden (50 km) Een weekendje Luxemburg
Een weekend naar de Belgische Ardennen Een kuuroord in Luxemburg (23 km)
Trier in de Duitse Eifel (50 km) Low budget hostels in Luxemburg
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media