Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Shoppen in Parijs
Shoppen in Parijs

Als u houdt van winkelen dan is Parijs de stad voor u. In het centrum van Parijs vindt u kilometers lange winkelstraten.

Of het nu gaat om designkleren of antiek, oude boeken of lekkernijen uit de bekende Franse keuken. U zult uw ogen uitkijken naar al die mooie en lekkere spulletjes.

     
Eropuit > Frankrijk > Parijs > Shoppen
De antiekmarkt van Saint-Ouen De overdekte markten in Parijs Overnachten in Parijs
Shoppen in Parijs

De openingstijden van winkels in Parijs:

Van dinsdag t/m zaterdag gaan de meeste winkels om 10.00 uur open en sluiten weer om 19.00 uur. Veel kleine winkels buiten het centrum zijn rond de middag een uur of langer dicht. Warenhuizen zijn ook 's maandags geopend en gaan tussen de middag niet dicht.

Op zondag zijn de meeste winkels in Parijs gesloten. In de wijk La Défence is een groot winkelcentrum met 200 winkels die op zondag wel open zijn. In het 4de arrondissement zijn op zondag de winkels in Le Marais (de joodse wijk) en Île Saint-Louis geopend.

Er zijn op zondag ook een aantal markten en een enkele kleinere winkels open. U kunt ook naar een aantal overdekte markten in Parijs. Ook de beroemde antiek- en rommelmarkten van Saint-Ouen (Arr. 17 en 18) zijn op zondag open.

De vlooienmarkten en antiekwinkels van Saint-Ouen

De warenhuizen in Parijs

 
 
kaart van Parijs
Het centrum van Parijs
 
 
Parijs
 
Kaartjes voor attracties
 
Paris Pass
Paris Pass
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
 
 

 
 
kaart van Parijs
 
Parijs
 
 
Kaartjes voor attracties
 
 
Paris Pass
Paris Pass
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
- De bekendste warenhuizen in Parijs zijn Galeries Lafayette, La Samaritaine , Au Bon Marché , Marks & Spencer en Printemps. Hier kunt u alles vinden wat u zou willen hebben.
- Er zijn leuke winkeltjes met trendy kleding rond het plein Place de la Bastille en in de wijk Le Marais. In de smalle winkelstraten in deze buurt zijn ontelbare kledingwinkels maar ook winkels met tweedehands kleding.

De wijk La Marais ligt in het 3de en 4de arrondissement. De Place de la Bastille ligt op de grens van de arrondissementen 4, 11 en 12.

- Het warenhuis Le Bon Marché is het oudste warenhuis ter wereld. Gustave Eiffel is één van de architecten geweest.
Metrostation: Sèvres-Babylone. Arrondissement 7.
- Het warenhuis Tati is een warenhuis met vooral goedkope spullen. In Parijs zijn wel zeven vestigingen van Tati waar u o.a. betaalbare curiosa, en tegenwoordig zelfs ook juwelen, vakanties en bonbons kunt kopen. Een bij backpackers populaire vestiging van Tati ligt in Montmartre (18).

Metrostation: Barbès-Rochechouart. Adres: 2-30 boulevard Rochechouart, een buurt met veel bewoners van Afrikaanse en Arabisch origine.

Galeries Lafayette in Parijs
Foto: De mooie balkons en de koepel van Galeries Lafayette Coupole

Het warenhuis Galeries Lafayette

U vindt vestigingen van het warenhuis Galerie Lafayette in heel Frankrijk en zelfs in Berllijn is een vestiging. Het grootste en mooiste warenhuis van Galerie Lafayette staat in de Boulevard Haussmann in het 8e arrondissement.

In dit enorme luxe winkelparadijs zult u niet alleen genieten van uiteenlopende luxeartikelen, maar tevens kunt u de architectuur bewonderen van het hoofdgebouw, Lafayette Coupole, met van binnen prachtige balkons, de grote koepel en een dakterras waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over Parijs.

Meer over Galeries Lafayette.

De lange winkelstraat Boulevard Haussman

De lange winkelstraat Boulevard Haussman is meer dan 2 km lang en met 430.000 voetgangers op een dag erg druk. Er zijn veel kledingwinkels en warenhuizen aan de Boulevard Haussman.

U vindt aan de Boulevard Haussman veel winkels en hotels. Naast Galeries Lafayette ligt aan de Boulevard Haussman o.a. het grote warenhuis Le Printemps.

Metro: Chaussée d'Antin

In beeld en tekst
Boulevard Haussmann
Boulevard Haussmann
De modewinkels in Parijs

Er zijn weinig mensen die het betwisten: Parijs is de stad als het gaat om de laatste mode. Al zijn er tegenwoordig andere steden die niet in faam onderdoen, Parijs heeft de naam en zal die wel altijd blijven houden.

De meest bekende winkelstraten van Parijs zijn Champs-Élysées, Boulevard Haussmann, Boulevard des Italiens, Boulevard des Capucines, Boulevard de la Madeleine, Rue de Rivoli en Rue du Faubourg-Saint Honoré.
Champs Elysees
Champs-Élysées

Tip: Ga eens naar het reusachtige winkelcentrum "Les Quatre Temps" in La Défence. Metro: Lijn 1 vanaf de Champs-Élysées.

winkelen in Parijs
Foto: Een drukke winkelstraat bij Boulevard Saint Michel in Parijs
De markten en antiekmarkten in Parijs (De plattegrond van Parijs)
De rommelmarkten van Saint-Ouen Dit is de beroemdste en grootste vlooienmarkt ter wereld met o.a. antiek, curiosa en boeken. Eigenlijk zijn het meer dan vijftien markten met antiek, curiosa, verzamelingen en rasechte rommel. Rommelmarkt Parijs
  Waar: metrostation Porte de Clignancourt
Open: Alleen op zaterdag, zondag en maandag van 10.00 uur t/m 18.00 uur
De beroemde vlooienmarkt van Saint-Ouen
Marché Vernaison Marché Vernaison is al een rommelmarkt sinds 1920 maar tegenwoordig is het meer een antiekmarkt waar u toch altijd wel iets leuks kunt vinden.

Op deze markt op de Marché aux Puces in de wijk Saint-Quen zijn nog echte koopjes te vinden. Je moet er echter wel steeds langer naar zoeken en een beetje onderhandelen helpt ook.

De vlooienmarkt
  Waar: Rue des Rosiers
Open: zaterdag, zondag en maandag van 10.00 uur t/m 18.00 uur.
Marché Mouffetard Een markt met multiculturele delicatessen

Waar: metro Censier-Daubenton
Open: dinsdag t/m zondag van 08.00 uur t/m 13.00 uur

Marché St Quentin Een groente- en fruitmarkt

Waar: metro Gare de l'Est
Open: dinsdag t/m zaterdag 08.00 uur -13.00 uur en 14.30 uur -19.30 uur, zondag van 08.00 uur -13.00 uur

Place d'Aligre Een groente- en fruitmarkt

Waar: In de wijk La Bastille
Open: Van 08.30 uur - 13.00 uur (behalve op maandag)

De overdekte markten van Parijs

Zoek hier informatie over winkelen in Parijs

Rondritten met een dubbeldekker door Parijs Place du Tertre in Montmartre
Uitgaan in Parijs Restaurants in Parijs
De antiekmarkt van Saint-Ouen Het centrum van Parijs
Disneyland Paris De attracties van Parijs
Quartier Latin De Eiffeltoren in Parijs
Gunstig gelegen hotels in Parijs Een weekend in Parijs
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media