Weekendplanner Kaartjes

Een weekendje in Bad Bentheim.

Bad Bentheim ligt net over de grens in Duitsland. Het is een mooi stadje rond een hoge rots met een middeleeuws kasteel. Bad Bentheim beschikt over een warmwaterbron en is dus een kuuroord.

Bad Bentheim is een geliefde bestemming voor een verwenweekend. In de stad zijn enkele leuke hotels maar er zijn vooral veel vakantiehuizen. Ook het vakantiepark van Roompot trekt veel gasten.

Bad Bentheim.

Centrum Bad Bentheim

Overnachten in Bad Bentheim.

In Bad Bentheim kunt u overnachten in een hotel of in één van de vele vakantiehuizen die in en rond Bad Bentheim te vinden zijn. Ook zijn er enkele pensions die op een bijzondere locatie gevestigd zijn.

Er zijn in Bad Bentheim veel vakantiehuizen en villa's die u per nacht kunt huren. Ook heeft Roompot vlakbij het centrum een vakantiepark met o.a. een binnen- en buitenzwembad.

De hotels, vakantiehuizen en pensions in Bad Bentheim.

Overnachten in Bad Bentheim.

Overnachten

De attracties van Bad Bentheim.

De meest in het oog springende bezienswaardigheid van Bad Bentheim is het middeleeuwse kasteel. Dit kasteel bestond al in de elfde eeuw en is in latere eeuwen verder uitgebouwd. U kunt een deel van het kasteel bezichtigen. Kaartjes koopt u bij de kassa binnen de muren van het kasteel.

Loop zeker eens langs de rotsen aan de achterzijde van het kasteel.

Bad Bentheim ligt in een mooi landschap met landweggetjes, bossen en rotsen. Het is een leuke plek om te fietsen en te wandelen. In het centrum van Bad Bentheim zijn bordjes met diverse fietsroutes.

Externsteine Teutoburgerwald

Een pad tussen de rotsen achter het kasteel.

rotsen

In de omgeving van Bad Bentheim liggen grillige rotsformaties.

kasteel Bad Bentheim

De poort van kasteel Bad Bentheim

attracties

De kasteeltuin en het kuurcentrum.

Het wellness centrum van Bad Bentheim.

Bad Bentheim is een zoutwater- en zwavelkuuroord. Dit water wordt voor uw ontspanning gebruikt door de Bentheimer Mineral Terme.

De Bentheimer Mineral Terme is een mooi wellness centrum met drie zwembaden waaronder een groot buitenzwembad met zout bronwater met een temperatuur van 29 C. Ook zijn er diverse sauna's. In het kuuroord vindt u rust en ontspanning.

Kasteel Bad Bentheim

Het kasteel staat op een hoge rots.

De openingstijden van het kuuroord Bentheimer Mineral Terme.

Door de week zijn de zwembaden open van 7:00 uur tot 22:00 uur. De sauna's zijn open van 10:00 uur tot 22:00 uur. In het weekend is het kuuroord open van 8:00 uur tot 20:00 uur. Op maandag is het in de sauna's vrouwendag.

Het adres van het wellness centrum.

Bentheimer Mineral Therme: Am Bade 1 D-48455 Bad Bentheim. Tel.: +49 5922/74-3800

Bentheim

Rond Bad Bentheim kunt u wandelen en fietsen. Het kasteel staat op deze rotsen.

Leuke plaatsen in de omgeving van Bad Bentheim.

  • Ongeveer 12 km van Bad Bentheim ligt het plaatsje Ochtrup. Hier staat het Factory Outlet Centrum. In de vele winkels van dit grote winkelcentrum kunt u merkenkleding kopen met korting. Als u van shoppen houdt is dit de plaats om naartoe te gaan
    Designer Outlet Ochtrup.
  • Rond Bad Bentheim lopen meer dan tien wandelroutes. Mooie plaatsen voor een wandeling of fietstocht zijn de moerassen Gildehauser Venn en het Syen Venn. Ook het bos Bentheimer Wald is met zijn reusachtige bomen en bezoek waard.
rotsen

Achter het kasteel van Bad Bentheim.

restaurant Bad Bentheim

Het 300 jaar oude restaurant im Fürstenhof.

restaurant Altes Museum

Het echte Duitse restaurant Das Altes Museum.

De Isterberg (10 km van Bentheim)

De Isterberg heeft een hoogte van ongeveer 68 meter. Hier ziet u rotsen met namen als Sloopsteen, Teufelsfelsen en Siebenschläfer. Volgens de verhalen was het een heilige plaats voor de oude Germanen.

Adres: Parkeerplaats bij de Lehmstrasse en de B403. Volg de bordjes. De Isterberg ligt ongeveer 10 km van Bad Bentheim.

Oldenzaal (23 km) en Enschede (30 km) in Twente.

Net over de Duitse grens.

brasserie

Vervoer naar Bad Bentheim.

De meeste toeristen reizen naar Bad Bentheim met de auto. In het centrum van Bad Bentheim, vlakbij het kasteel, is een parkeergarage. Vanuit deze garage loopt u in een paar minuten naar het kasteel en de kasteeltuin.

Bad Bentheim heeft een treinstation. Iedere twee uur stopt op station Bentheim de Intercity naar Hannover en Berlijn vanuit Amsterdam. Deze trein rijdt via Amersfoort, Apeldoorn en Hengelo.

Met de trein naar Bentheim.