Weekendplanner Kaartjes

De Duitse Waddeneilanden.

De Oost-Friese Waddeneilanden zijn de zeven Duitse eilanden die vlakbij de Nederlandse grens in de Waddenzee liggen. De Duitse Waddeneilanden zijn klein.

Veel van deze Duitse eilanden hebben het Duitse predikaat kuuroord (Seeheilbad) gekregen.

De hotels, vakantiehuizen en appartementen.

De Duitse Waddeneilanden.

Duitsland eilanden

De Duitse Waddeneilanden met de veerbootverbindingen.

De hotels en de veerboten in Norden.

Overnachten op de Duitse Waddeneilanden.

Op de Duitse Waddeneilanden kunt u overnachten in een pension, hotel, appartement, vakantiehuis of op een camping. Alle Waddeneilanden leven van het toerisme dus er is een ruim aanbod.

De meeste viersterrenhotels en vijfsterrenhotels op de eilanden bieden een breed wellness aanbod. Deze luxe hotels hebben over het algemeen ook een eigen zwembad.

Alle eilanden hebben echter ook een ruim aanbod van driesterrenhotels en pensions. Hier kunt u redelijk goedkoop overnachten.

Overnachten op de Duitse Waddeneilanden.

Overnachten

De gezonde Duitse Waddeneilanden.

Veel Waddeneilanden hebben in Duitsland het predikaat kuuroord gekregen vanwege de pollenarme en zuurstofrijke zeelucht en het mineraalrijke zeewater. Er komen veel mensen met allergieën en huidaandoeningen naar de eilanden voor een kuur maar u kunt ook één van de vele wellness centra bezoeken voor een verwenarrangement of massage.

Op de eilanden zijn dan ook veel hotels die zich richten op wellness vakanties en verwenweekendjes.

Tip: op de meeste eilanden is een zwembad met zeewater. Zo kunt u ook in de winter nog zwemmen in zeewater.

Een weekend op Borkum.

Externsteine Teutoburgerwald

Een hotel op het eiland Borkum.

Het Waddeneiland Borkum.

Het eiland Borkum ligt voor de kust van Groningen. Het eiland is vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken via de veerboot uit de Eemshaven. Borkum is een echt kuureiland met schone lucht, schoon zeewater, eindeloze stranden waar u kunt uitwaaien en heel veel fietspaden.

Vlak voor de badplaats van Borkum ligt een zandbank in de Noordzee waar u zeehonden kunt zien liggen. In de enige stad op Borkum zijn veel fraaie hotels met uitgebreide wellness faciliteiten.

Er varen veerboten vanuit de stad Emden en vanuit Eemshaven naar Borkum.

Het strand van Borkum.

Het strand van Borkum.

brasserie

Langs het strand staan kiosken waar u dit soort strandstoelen kunt huren.

Het Waddeneiland Juist

Het waddeneiland Juist is 17 km lang en heel smal. Het eiland beschikt over een breed zandstrand. Uiteraard is het eiland volledig autovrij. Vervoer gaat er nog met paard en wagen.

De vaargeul naar Juist is nogal ondiep dus de veerboot uit de Duitse havenplaats Norddeich kan maar één keer per dag op wisselende tijden naar het eiland varen. Een overtocht duurt ongeveer 75 minuten.

De beste hotels op Juist zijn het fraaie familiehotel Hotel Westfalenhof en het viersterrenhotel Hotel Atlantic. Hotel Atlantic beschikt over een sauna en een binnenzwembad.

Een weekend naar het eiland Juist.

Het eiland Norderney.

Het eiland Nordeney wordt net zoals Juist via de havenplaats Norddeich bereikt. Het belangrijkste dorp op Nordeney is de badplaats Nordeney aan de kust van de Noordzee.

Op Nordeney zijn auto's toegestaan maar het is de bedoeling dat u de auto zo snel mogelijk parkeert op één van de parkeerplaatsen op het eiland of op een parkeerplaats bij uw hotel.

In de badplaats Nordeney heeft u een ruime keuze aan pensions, hotels en appartementen. Enkele goede wellness hotels op Nordeney zijn Inselhotel König en Michels Apart Hotel Nordeney.

De hotels en appartementen op Norderney.

De attracties van het eiland Norderney.

Het eiland Baltrum.

Baltrum is een klein eiland tussen Nordeney en Langeoog. Het Waddeneiland is maar 5 km lang en er wonen maar 500 mensen maar het eiland beschikt over een aantal uitstekende driesterrenhotels. Leuke hotels op Baltrum zijn Strandhotel Wietjes, Hotel Fresena, Hotel Strandhof en Hotel Strandburg.

Met de veerboot vaart u in ongeveer 30 minuten van de Duitse havenplaats Neßmersiel naar Baltrum. Het eiland is autovrij.

Een weekend naar Baltrum.

De drie Waddeneilanden Langeoog, Spiekeroog en Wangerooge.

De Waddeneilanden Langeoog, Spiekeroog en Wangerooge zijn kleine eilanden die iets verder weg liggen van de Nederlandse grens. Op de eilanden vindt u strand, zee, frisse lucht en rust.

Alle eilanden zijn net zoals de meeste andere Duitse Waddeneilanden autovrij.