Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen in Hannover.

Hannover is een stad waar u goed kunt winkelen en uitgaan. De jaarbeurs van Hannover, de Messe, trekt veel bezoekers. Zoveel zelfs dat de vele hotels en restaurants in de stad bij grote evenementen vol zijn.

In het weekend worden in Hannover veel hotelkamers met korting aangeboden.

De Altstadt van Hannover.

Hannover

Overnachten in Hannover.

In Hannover zijn veel goede hotels en pensions. Een goede plek in de binnenstad om te overnachten is het winkelgebied tussen het station en de Altstadt. Hier bent u dichtbij de grote warenhuizen en de leukste winkelstraten.

Ook de Altstadt met zijn vele restaurants en gereconstrueerde historische gebouwen is een plaats waar u goed kunt overnachten.

Als u voor de Messe in Hannover bent kunt u het beste een hotel bij het station nemen. Er stopt namelijk een trein bij de ingang van de Hannover Messe.

De hotels, appartementen en pensions in Hannover.

Overnachten in Hannover.

Overnachten

De attracties van Hannover.

De meeste toeristen in Hannover komen naar Hannover om te winkelen. In de binnenstad is een voetgangerszone met veel winkels, warenhuizen en restaurants. Dit gebied strekt zich uit van het centraal station tot aan de Altstadt.

De populairste winkelstraten van Hannover zijn de Georgstraße en de Bahnhofstraße. Bezoek ook het grote winkelcentrum de Ernst-August-Galerie naast het station.

Hannover heeft een mooie Altstadt met smalle straatjes en vakwerkhuizen. Door de straten van Hannover loopt een rode lijn, de Roter Faden. Als u deze rode lijn volgt passeert u meer dan 36 bezienswaardigheden.

De attracties van Hannover.

Hannover en de Harz.

Hannover Messe
winkelstraat

De Bahnhofstrasse is een grote winkelstraat in Hannover.

Station Hannover Hbf

Station Hannover Hbf. Met de trein reist u in 20 min. naar de Hannover Messe.

Hotel Mussmann

Grand Hotel Mussmann ligt tegenover het station.

Hotel City Panorama

Hotel City Panorama ligt in het centrum van Hannover.

De Messe van Hannover

De grote jaarbeurs van Hannover, de Messe, is de grootste ter wereld. Op de Messegelände worden grote beurzen, exposities en conferenties gehouden. De CeBit en de Hannover Messe zijn daarvan de mest bekende beurzen.

De evenementen in de Messe trekken honderdduizenden bezoekers en de meeste hotels en pensions in Hannover zijn rond een grote beurs dan ook vol. Overnachten kan dan vaak nog wel in één van de vele plaatsen rond Hannover.

De hotels en pensions bij de Messe.

Leuke plaatsen.

stedentrips Duitsland

Vervoer naar Hannover met de auto.

Hannover is zowel met de auto als de trein gemakkelijk te bereiken. Er is in de binnenstad een grote voetgangerszone maar er zijn ook voldoende parkeergarages zodat u nooit ver hoeft te lopen om de belangrijkste winkelstraten te bereiken.

Uw auto moet wel >een Duitse milieusticker op de voorruit hebben om de stad binnen te mogen. U koopt deze sticker o.a. bij de ANWB.

De Autobahnen A2 en A7 bij Hannover.

Het Kastens Hotel Luisenhof.

brasserie

Dit hotel ligt vlakbij het station in de binnenstad van Hannover.

Als er geen hotels in Hannover meer vrij zijn:

  • Overnachten in Hameln (45 km): De stad Hamelen is grotendeels ongeschonden uit de tweede wereldoorlog gekomen. Het is een mooie stad aan de rivier de Weser met veel 16de-eeuwse gebouwen. De stad ligt bij het natuurgebied Weserbergland.
  • Overnachten in Hildesheim (30 km): Hildesheim heeft een mooie historische binnenstad. Vooral rond de markt staan veel vakwerkhuizen.
  • Overnachten in Celle (40 km): Een prachtige stad met veel vakwerkhuizen. Het centrum is in de oorlog niet gebombardeerd. Celle ligt bij de Lüneburger Heide.
  • Overnachten in Goslar (90 km): Goslar is een stad in het Harz Gebergte met een bijzonder mooi historisch centrum. Ook het nabijgelegen stadje Bad Harzburg is een bezoek waard.
Kastens Hotel Luisenhof

De gratis minibar in hotel Kastens Hotel Luisenhof.

Reizen met de trein naar Hannover.

Met de trein is Hannover vanuit Amsterdam in iets meer dan vier uur te bereiken. Reis met de IC Berlijn want als u met andere treinen reist verliest u bijna een uur in het overstappen. Met de IC trein hoeft u niet over te stappen.

De reis met de IC Berlijn naar Hannover duurt ongeveer 4 uur en 20 minuten.

Reizen met de trein naar Hannover.

brasserie

Tip: Het Kastens Hotel Luisenhof

Het vijfsterrenhotel Kastens Hotel Luisenhof ligt vlakbij het station Hbf en de winkelstraten van Hannover. De opera en de Altstadt zijn vanuit het hotel lopend te bereiken.

Het is een luxueus hotel maar als er geen grote beurs in de Messe is valt de prijs voor een kamer erg mee. In het weekend zijn er regelmatig aanbiedingen voor kortingen op een hotelkamer.

De minibar en WiFi zijn in dit hotel gratis. Parkeren kan naast het hotel.