Weekendplanner Kaartjes

Uitgaan, winkelen en overnachten in Birmingham.

Birmingham is na Londen de grootste stad van Groot-Brittannië. De belangrijkste attracties van Birmingham zijn de theaters en de vele mogelijkheden om er te winkelen.

Het grote winkelcentrum Bullring Shopping Centre ligt naast het station. Uitgaan kunt u in en rond de Chinatown van Birmingham.

De hotels en appartementen in Birmingham.

winkelstraten in Birmingham

Birmingham is een echte winkelstad.

Winkelen in Birmingham.

De belangrijkste winkelstraten van Birmingham liggen dichtbij elkaar. Als u van shoppen of restaurants houdt zult u zeker de Bullring bezoeken.

De Bullring Shopping Centre is het meest bezochte winkelcentrum buiten Londen. Het winkelcentrum staat naast het station in de binnenstad van Birmingham. Vanuit de Bullring loopt u in een paar minuten naar de belangrijkste winkelstraten van Birmingham. Via de New Street loopt de Bullring verder de binnenstad in. Ook in de zijstraten zijn veel winkels en restaurants.

Overnachten in Birmingham.

Overnachten

Overnachten in Birmingham.

De hotels van Birmingham zijn niet duur als u het vergelijkt met die in Londen. Voor hetzelfde geld heeft u in Birmingham meer luxe.

Een goede locatie voor een hotel in Birmingham is de omgeving van Broad Street en het oude kanaal. Hier bent u vlakbij het Internationale Conferentiecentrum (ICC) en de concertzaal van Symphony Hall terwijl u in ongeveer 10 minuten naar de winkels van New Street en de Bullring kunt lopen.

Leuke hotels zijn voor onder de 100 euro per nacht zijn o.a. de Hilton Garden Inn, de Jurys Inn en het Novotel Birmingham Centre.

Zoek een overnachting in Birmingham.

Birmingham

Bij het oude kanaal bij Broad Street in de binnenstad van Birmingham.

station Birmingham

Het station van Birmingham.

Populaire winkelstraten in Birmingham.

De Bullring Shopping Centre en de winkelstraten van Birmingham zijn met elkaar verbonden. De grote winkelstraten van Birmingham zijn Corporation Street, High Street en New Street.

Tip: Ga ook eens naar de 19de-eeuwse passage Great Western Arcade. In dit mooie historische winkelcentrum lijkt de tijd stil gestaan te hebben. Binnen zijn bijzondere winkeltjes.

Bij het oude kanaal in Broad Street zijn leuke pubs en er zijn enkele goede hotels en B&B's.

overnachten

Dit bijzondere gebouw maakt deel uit van de Bullring Shopping Centre.

Het theater Birmingham Hippodrome.

Ieder jaar bezoeken meer dan 600.000 bezoekers de shows in dit theater. Hier worden de grote musicals van West End opgevoerd. Ook de jaarlijkse pantomime in december, een Engelse traditie, vindt in het Birmingham Hippodrome plaats.

Het Birmingham Hippodrome ligt in de Chinese wijk van Birmingham, niet ver van de Bullring Shopping Centre. Adres: Het Birmingham Hippodrome, Hurst Street.

Naar het New Alexandra Theatre.

Birmingham

De 19de-eeuwse Great Western Arcade.

winkelstraat Birmingham

Winkelen in Birmingham.

hotel in Birmingham

Winkelcentrum Bullring Shopping Centre.

Engeland stedentrips
overnachten

De 19de-eeuwse Great Western Arcade ligt in de binnenstad van Birmingham.

De Chinese Wijk en Gay Village.

Vlakbij de Bullring in het centrum van Birmingham ligt Chinatown. Deze Chinese buurt is duidelijk herkenbaar aan de Chinees ogende daken van sommige gebouwen. In Chinatown zijn veel Chinese restaurants en winkels. U kunt er 's avonds lekker eten voor weinig geld.

De belangrijkste straten in Chinatown zijn Hurst Street, Ladywell Walk en Pershore Street.

Naast de Chinese wijk van Birmingham ligt een buurt met veel uitgaanscentra die vooral gericht zijn op homos en lesbienes. Het centrum van Birmingham Gay Village is Hurst Street. Hier vind je populaire LGBT Clubs, bars en sauna's.

De Symphony Hall.

De Symphony Hall in Broad Street is één van de beste concertzalen van Engeland. Bijzonder is de akoestiek in de Symphony Hall kan aangepast worden aan de voorstelling.

In de Symphony Hall vinden naast klassieke concerten ook pop, rock, jazz concerten plaats. Ook zijn er veel zakelijke evenementen.

Adres: De Symphony Hall, Broad Street.

Brimingham

Met de trein naar Birmingham.

Het belangrijkste station van Birmingham is New Street Station. Dit station ligt naast het grote winkelcentrum Bullring Shopping Centre.

Vanuit het station loopt u door het winkelcentrum Bullring in een paar minuten naar de belangrijkste winkelstraten van Birmingham.

Met trein van Londen naar Birmingham.