Weekendplanner Kaartjes

Vakantie in het graafschap Kent, Engeland.

Het graafschap Kent is een uitstekende bestemming voor een weekend weg. In Kent liggen mooie badplaatsen als Folkestone, Dover en Margate.

De prachtige historische steden van Kent zoals Canterbury, Sandwich en Rochester nodigen uit voor een stedentrip.

Steden in Kent.

Kent kaart

Stedentrips in Engeland.

Het graafschap Kent in South East England.

Kent grenst aan het smalste gedeelte van Het Kanaal en als u met de veerboot naar Dover vanuit Duinkerken of Calais of via de Kanaaltunnel naar Engeland reist komt u in Kent aan.

Kent is gemakkelijk, goedkoop en snel vanuit Nederland en België te bereiken en het is dan ook een populaire bestemming voor een lang weekend weg.

Kent heeft een heuvelachtig landschap met fraaie dorpen, kronkelende weggetjes en een fraaie kust. In het oosten van Kent liggen de krijtrotsen van Dover.

Overnachten in Kent.

Overnachten

Leuke steden in Kent.

In Kent liggen een aantal bekende plaatsen die allemaal vanuit Londen binnen anderhalf uur met de trein of de auto te bereiken zijn.

De badplaatsen Dover en Folkestone en de historische stad Canterbury zijn bij toeristen de meest populaire steden in Kent.

Niet ver van Londen ligt de stad Rochester aan de rivier de Medway.

Rochester is bekend om haar historische centrum, de kathedraal en het kasteel aan de rivier. In de 17de eeuw vielen Hollandse schepen hier met succes de Engelse vloot aan.

Ook de badplaatsen Ramsgate en Margate zijn populair bij toeristen.

Het centrum van Canterbury.

kaartjes OV Londen

In het historische centrum van Canterbury kunt u een bootje met gids huren.

Wandelen, fietsen en motorrijden in Kent.

Kent heeft en parkachtig landschap met veel kronkelende wegen en paden langs historische plaatsen en kastelen. Er zijn dan ook veel mooie routes uitgezet voor als u van fietsen, wandelen of motorrijden houdt.

Als u van wandelen of fietsen houdt zijn er in Engeland de National Trails.

Tip: De mooiste witte klippen van Zuid-Engeland.

Kent bij Dover

Kent heeft een prachtig heuvelachtig landschap.

Wandelroutes in Kent

Een populaire wandelroute in Kent is de White Cliffs Country Trail tussen de plaatsen Deal en Dover. U loopt langs smalle paden over de klippen. Bij St Margaret's Bay ziet u de krijtrotsen van onderaf.

U kunt ook het Hamstreet Woods National Nature Reserve bezoeken bij het plaatsje Hamstreet. Hier kunt u fietsen en wandelen door een prachtig natuurgebied met veel vogels en vlinders.

Over de krijtrotsen.

Dover en Deal

Van Dover naar Deal.

Het langeafstandspad North Downs Way.

De North Downs Way Kent begint in de plaats Farnham en eindigt in Dover. De route is in 14 dagen te lopen en u loopt door het prachtige kalkrijke landschap van de Kent Downs, de Wye Downs en de Surrey Hills.

U passeert steden als Dover, Canterbury, Guildford, Dorking, Reigate en Farnham.

Vanuit deze steden kunt u ook een gedeelte van de route lopen of fietsen. In deze steden kunt u ook fietsen huren in uw hotel of in een fietsenwinkel.

Onderweg overnachten in Kent.