Weekendplanner Kaartjes

Wijnproeven in Bourgondië, Frankrijk.

In Bourgondië is men trots op de wijn die men hier maakt. Tussen Dijon en Beaune zijn veel wijnboerderijen en dorpen met wijnhandelaren waar u kunt wijnproeven.

In het centrum van Beaune vindt u veel wijnhandelaren waar u wijn proeven.

De hotels bij het wijndorp Nuits Saint Georges.

Het wijndorp Nuits Saint Georges.

Hotel Nuits Saint Georges

Een hotel in Nuits Saint Georges.

Overnachten tussen Beaune en Dijon.

Als u tussen de wijnvelden en wijnkelders wilt overnachten kunt u een hotel zoeken aan de mooie wijnroute tussen Beaune en Dijon. Een beroemd wijndorp hier is Nuits Saint Georges.

In Nuits Saint Georges vindt u hotels en wijnkelders. Het dorp is over de autoweg N74 tussen Beaune en Dijon gemakkelijk te bereiken.

De wijnroute Route des Grands Crus lopt langs het dorp.

Het wijndorp Nuites Saint Georges.

Overnachten in Bourgondië.

Overnachten

De wijnroutes in Bourgondië.

Het wijngebied van Bourgondië strekt zich uit over 250 km lengte, van het noorden van Chablis tot ten zuiden van Mâcon. Als u over de Route du Soleil rijdt ziet u de wijnvelden al vanaf de snelweg. Als u Beaune bezoekt moet u vanuit Beaune zeker eens door de wijngaarden langs de RN74 richting Dijon rijden. U kunt met de auto gaan maar u kunt ook een fiets huren in Beaune.

Langs de route kunt u in veel dorpjes en bij sommige wijnboeren wijnproeven. U herkent de wijnboeren waar u mag wijnproeven aan het bordje "De Vignes en Caves".

Kaartjes voor wijnproeverijen bij wijnboeren.

wijnboerderij

De vijf wijngebieden van Bourgondië.

Tussen Dijon en Mâcon.

Route du Soleil overnachten bij Beaune

Rondleidingen en tours in de wijnregio's.

In Dijon worden tours georganiseerd door het Côtes de Nuits district. U ziet de Route des Grands Crus en rijdt over kleine smalle weggetjes door de wijnvelden.

U komt tijdens de tour in wijndorpen als Fixin, Gevrey Chambertin, Morey Saint Denis, Chambolle-Musigny, Vougeot, Vosne-Romanee en Nuits St Georges. Ook bezoekt u onderweg wijnkelders waar u kunt wijnproeven.

tickets voor wijntrips vanuit Dijon en Beaune.
attracties

De N74 tussen Beaune en Dijon loopt door de wijnvelden.

De wijnroute bij Beaune.

dorp Volnay Bourgondië

Het dorp Volnay ligt aan de Beaune wijnroute.

Wijnproeven tussen Dijon en Beaune.

De route tussen Dijon en Beaune loopt langs de rijksweg N74. Hier ziet u bij veel boerderijen het bekende bordje De Vignes en Caves waar u kunt wijnproeven en/of kopen.

Adressen van wijnboeren en wijnkelders in Nuits Saint Georges.

Een bekend adres is de kelder van wijnboerderij Le Grande Cave de Pierre Laforest. Grande Cave de Pierre Laforest is een grote wijnboerderij met een bezoekerscentrum aan de N74 tussen Beaune en Dijon. De wijnkelder is gevestigd in de kelder van een chateau dat hier ooit stond: Chateau de Vougeot. Dagelijks geopend van 9.00 uur tot 19.00 uur.

Adres van Le Grande Cave de Pierre Laforest: N74 - 21640 Vougeot - tel. 03 80 62 87 13.

Gratis wijnproeven in de omgeving van de stad Beaune.

Bij alle wijnboeren in de omgeving van Beaune waar u het bordje van het kwaliteitskeurmerk De Vignes en Caves ziet mag u gratis en zonder afspraak vooraf wijnproeven.

wijngaarden Frankrijk

Informatie over rondleidingen en wijnproeven.

Als u informatie wilt over de routes door de wijngebieden rond Beaune en Dijon en de mogelijkheden van wijnproeven in de wijngaarden dan kunt u een brochure met adressen bij het toeristenbureau in Beaune of in Dijon ophalen.

Adres: Office de Tourisme, Porte Marie de Bourgogne, 6 Boulevard Perpreuil, Beaune.

Het dorp La Rochepot.

La Rochepot

Langs de wijnroute van Beaune ligt dit 13de eeuwse Château de la Rochepot.

Fietsverhuur in Beaune om langs de wijnroute te fietsen.

Als u in Beaune een fiets of een E-bike huurt kunt u op de smalle wegen rond Beaune door de wijngaarden van Côte de Nuits en de Côte de Beaune rijden. Als u voor het station van Beaune door de Avenue du 8 Septembre richting centrum loopt ziet u aan uw rechterhand de fietsenverhuurder Bourgogne Randonnees. Hier spreekt men goed Engels en men helpt u graag op weg.

Bij de fietsenverhuurder kunt u informatie over de fietsroutes krijgen en men heeft ook adressen van wijnboeren waar u mag wijnproeven. Elders in de straat vindt u een andere fietsverhuurder, Holiday Bikes.

Adressen fietsverhuur in Beaune:

  • Bourgogne Randonnees, 7, Avenue du 8 septembre, Beaune.
  • Holiday Bikes, 26, avenue du 8 Septembre, Beaune.