Weekendplanner Kaartjes

Grasse: de stad van de parfum.

De meeste parfum van Frankrijk wordt in Grasse gemaakt. U kunt de parfumfabrieken van Galimard, Moulinard en Fragonard bezoeken.

In deze parfumhuizen kunt u een rondleiding krijgen en u kunt parfum tegen fabrieksprijs kopen. U hoeft niet van te voren te reserveren.

1. Een bezoek aan Fragonard in Grasse.

Het parfummuseum van parfum fabrikant Fragonard is gevestigd in het centrum van Grasse. Er is een ingang van het gratis toegankelijke parfummuseum in de dorpsstraat en er is een ingang aan de weg naar Cannes.

Het museum kunt u zelf verkennen maar u kunt ook kiezen voor een rondleiding. Als u de rondleiding neemt komt u ook in het productiegedeelte van de parfumfabriek.
Adres: Fragonard: Bd Fragonard, Grasse.
Tel: (0033) (0)493364465.

Een parfumwinkel in Grasse.

Grasse

2. Een bezoek aan parfumfabrikant Molinard.

Parfumhuis Molinard is niet gratis toegankelijk maar u kunt wel een les volgen in het maken van parfum. De les wordt gegeven door een echte Neus. U maakt tijdens de les een parfum waarbij u kunt kiezen uit zo'n 80 ingrediënten.

In de winkel van Molinard heeft u een ruime keuze aan geurtjes en zeepjes. Er zijn ook producten die u elders niet of moeilijk kunt vinden.
Adres: Molinard: Bd Victor Hugo 60., Grasse. Tel: (0033) (0)493360162

tickets voor rondleidingen en workshops in de parfumhuizen.
parfum en zeepjes Grasse

De parfums en zeepjes in de winkel van Fragonard.

parfum museum Grasse

Het parfum museum van Fragonard.

Maak zelf uw parfum

In het Atelier de Tarinologie van parfumhuis Molinard kunt u leren om zelf parfum te maken. Als deel van de cursus maakt u zelf uw eigen geur.

tickets voor een workshop parfum maken.
Grasse

3. Een bezoek aan parfumhuis Calimard

Parfumhuis Galimard ligt buiten het centrum van Grasse maar is met de auto goed bereikbaar. Ook bij Galimard kunt u een rondleiding krijgen en een cursus parfum maken volgen.

Adres: Galimard: Route Cannes 73, Grasse.
Tel: (0033) (0)493092000.

Grasse parfumerie

De winkel van Didier Gaglewski in de Rue de l'Oratoire.

4. De winkels van kleine parfummakers in Grasse.

Behalve de grote parfumhuizen vindt u in de kleine winkelstraten van Grasse ook een aantal kleine bedrijfjes waar parfum gemaakt wordt. De eigenaar van de winkel/studio is dan de Neus die het parfum heeft samengesteld.

In de Rue de l'Oratoire 12 vindt u de parfumwinkel van Didier Gaglewski. Het is leuk om eens met een echte Neus te praten over parfum en Didier Gaglewski spreekt goed Engels en praat graag over zijn werk.

Vakantie aan de Côte d' Azur.

Leuke plaatsen aan de Côte d' Azur.