Weekendplanner Kaartjes

De bezienswaardigheden van Nice: Vieux Nice.

Het oude centrum van Nice, Vieux Nice is één van de populairste bezienswaardigheden van Nice.

In Vieux Nice vindt u smalle straatjes met kleine winkels, kleurrijke markten en heerlijke restaurants.

Waar u in het oude centrum ook bent, er is altijd genoeg te zien.

Ronddwalen in Vieux Nice.

metro

Foto's van Oud Nice

Ronddwalen in Vieux Nice, de oude stad.

Vieux Nice ligt vlakbij de meeste andere bezienswaardigheden van Nice. Ook de grote winkelstraten van Nice en boulevard d'Anglais liggen op loopafstand. Als u in het oude centrum van Nice een hotel heeft bent u overal dichtbij.

Het mooiste gedeelte van Vieux Nice is bijna volledig autovrij. Er zijn wel parkeergarages vlakbij dus u kunt er goed parkeren.

Vieux Nice is te voet uitstekend te bekijken. U kunt het beste gewoon door de smalle straatjes en marktpleinen slenteren om het oude centrum te bekijken.

Nice

Shoppen in Vieux Nice.

In Vieux Nice vindt u talloze winkels en winkeltjes. Natuurlijk zijn er veel boetiekjes en souvenirwinkels maar er zijn ook talloze specialiteitenwinkels. Zo vindt u in de Rue Pairolière al sinds 1922 Borgeaud waar u vitamines kunt kopen.

In de winkel Bestagno vindt u al sinds 1850 hele speciale paraplu's en parasols. In de Rue Pairolière, vlakbij Place Garibaldi, vindt u het winkeltje Girofle et Cannelle. In dit winkeltje vindt u zout en kruiden uit de hele wereld. Nooit geweten dat er zout in zoveel kleuren gewonnen wordt.

Shoppen in Nice.

winkelstraten Nice

Leuke straatjes in het oude centrum.

Nice Marktplein

Het plein Cours Saleya is met haar terrasjes in de avond erg gezellig.

Vieux Nice

Foto's van Nice

Vieux Nice

Foto's van Vieux Nice

De restaurants en terrasjes in Vieux Nice.

Nice is een zonnige stad. Overal in het oude centrum zijn dan ook veel terrasjes. Zelfs in de meest smalle straten kunt u voor een van de sfeervolle restaurant of café op een terrasje zitten.

Ook in de winter kunt u als de zon ook maar even schijnt buiten zitten. In Vieux Nice vindt u behalve visrestaurants en, door de nabijgelegen Italiaanse grens, ook veel Italiaanse restaurants.

Restaurants in Frankrijk.

Culinaire specialiteiten van Nice

De specialiteit van culinair Nice is natuurlijk de beroemde Salade Niçoise. Men serveert het als een voorgerecht maar het is bijna een maaltijd. Een Salade Niçoise is een salade met verschillende rauwe groenten, zwarte olijven, vis en eieren.

Een andere specialiteit is Socca, een pannenkoek die gemaakt is op een houtgestookte oven. Een Socca smaakt goed op een terras in het oude centrum van Nice met een glas lokale wijn.

Uit eten in Frankrijk.

brasserie

Overal in Vieux Nice zijn terrasjes en cafés.

Het plein Cours Saleya

Het grote plein van Vieux Nice is Cours Saleya. Cours Saleya ligt vlakbij de beroemde boulevard d'Anglais langs het strand en is dus gemakkelijk te vinden. Hier is de hele week, iedere ochtend een markt. Op maandag is er een rommelmarkt en de rest van de week vindt u hier een bloemenmarkt.

In de avond kunt u op de terrasjes of in de restaurants langs de Cours Saleya heerlijk eten.

Tip: De Colline du Chateau is een heuvel waarop ooit het middeleeuwse Nice met het kasteel stond. Tegenwoordig is daar niet veel van over maar u heeft er wel een prachtig uitzicht over Nice en de zee.