Weekendplanner Kaartjes

Een vakantie in Andorra

Andorra is een klein landje tussen Spanje en Frankrijk. Het is een leuke vakantiebestemming voor een wintersportvakantie of een bergvakantie.

De hoofdstad van Andorra is Andorra la Vella.

Er rijdt geen trein naar Andorra La Vella maar u kunt vanuit Frankrijk of Spanje met de bus naar Andorra. Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Girona in Spanje.

Leuke plaatsen in Andorra.

Andorra

De hoofdstad Andorra la Vella.

Andorra is een relatief goedkoop vakantieland. De stad staat bekend om haar winkels waar u Tax Free kunt shoppen. Toeristen kunnen hier goedkoop tabak en alcohol kopen.

Andorra la Vella is een kleine stad waar minder dan 25.000 mensen wonen. Er zijn echter wel altijd veel dagjesmensen en toeristen dus het kan er erg druk zijn.

In de vakantieperiodes heeft u een grote kans op een file op de hoofdweg voor de stad.

Hotels en appartementen in Andorra La Vella.

Zoek een overnachting in Andorra.

Overnachten

Vervoer naar Andorra.

Andorra heeft geen vliegveld of treinstation maar er rijdt wel een bus naar Andorra La Vella vanaf het Franse treinstation L'Hospitalet-près-l'Andorre.

U kunt met de trein vanuit Parijs en Barcelona naar de Franse plaats L'Hospitalet reizen.

De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn de vliegvelden bij Barcelona en Gerona.

Er rijdt een bus van het vliegveld van Girona naar de hoofstad Andorra-Vella.

De attracties en vervoer van Gerona.

hotelkamer.

Wintersport in Andorra.

Andorra is als vakantieland vooral populair voor de wintersport maar het land heeft prachtige bergen dus ook in de rest van het jaar is het een leuke bestemming voor een bergvakantie. Van november tot maart kunt u in Andorra skiën en snowboarden.

Populaire wintersport resorts in Andorra zijn Pal-Arinsal, Soldeu-El Tarter, Grand Valira (bij Encamp) en Pas de la Cassa.

Andorra ski

Ski resort Pal-Arinsal

De regio rond Pas de la Casa is een bekend wintersportgebied. Het wintersportgebied Grand Vilara heeft ongeveer 200 kilometer pistes. Veel pistes leiden naar het centrum van Pas de la Casa en dat is dan ook de plaats voor een Après-ski.

De wintersportresorts van Andorra.

Costa Brava reisartikelen

Bergwandelen in Andorra.

Andorra ligt hoog in de bergen dus het is er iets koeler dan in Spanje en Frankrijk. In de zomer zijn de meeste bergtoppen van Andorra niet bedekt met sneeuw. Door het gematigde klimaat en de prachtige natuur kunt u er goed hiken.

Boek een gids voor een bergwandeling.

Tip: Als u van hiken houdt kunt u in de zomer gratis overnachten in de berghutten in Andorra.

  • Bij het toeristenoord La Massana liggen de vijf hoogste bergtoppen van Andorra. In La Massana zijn veel hotels.
  • Bij het plaatsje Encamp liggen enkele meren en er is veel ongerepte natuur. Het ski resort Grand Valira ligt vlakbij Encamp.