Weekendplanner Kaartjes

Duitsland is één van de meest populaire bestemmingen voor een weekendje weg of tussendoor vakantie. Mooie regio's in Duitsland zijn de Harz, de Eifel, het Teutoburger Woud en het Zwarte Woud.

Ook de kastelen en dorpen langs de romantische Rijn en de langs de Moezel trekken veel toeristen.

Stedentrips in Duitsland

Hamburg

Een stedentrip naar Hamburg.

Een stedentrip in Duitsland.

Bijna nergens kun je zo goed winkelen en uitgaan als in de Duitse steden. Duitse steden als Berlijn, Hamburg, Frankfurt, Düsseldorf en München zijn dan ook populair voor een stedentrip.

Steden in de buurt van de grens met een mooie Altstadt zijn o.a. Keulen, Münster, Düsseldorf, Koblenz en Aken.

Stedentrips in Duitsland.

Stedentrips

Overnachten in Duitsland

Overnachten

De kuuroorden van Duitsland

Mooie plaatsen met veel groen, schone lucht en vaak nog warm bronwater zijn in Duitsland vaak een erkent kuuroord. U herkent zo'n gebied aan toevoeging Bad aan de naam.

Vlakbij de grens ligt bijvoorbeeld het mooie stadje Bad Bentheim. Ook Aken en het waddeneiland Borkum zijn erkende kuuroorden die in een paar uur te bereiken zijn.

Dergelijke kuuroorden zijn een ideale bestemming voor een wellness weekendje weg.

De kuuroorden van Duitsland

De Harz

Een herberg in de buurt van Bad Harzburg in de Harz.

Mooie Duitse regio's in de buurt.

Onderweg overnachten langs de Autobahn.

Als u met de auto onderweg bent naar Tsjechië, Denemarken, Oostenrijk of Zwitserland zult u lang over de Duitse Autobahn rijden. Om de 60 km passeert u op de Autobahn een Rasthof.

Op een Rasthof vindt u meestal een tankstation, een restaurant, toiletten en u kunt er vaak goedkoop overnachten in een motel van Serways Hotels of Axxe Motels.

Motels langs de Autobahn in Duitsland

De bergen van Duitsland.

Als u van wandelen, klimmen in de bergen houdt liggen de bergen van Duitsland het dichtst bij.

Mooie Duitse regio's in Duitsland.

De omgeving van Hannover.

Hannover

Hannover, de Messe en de Harz.

De reis naar Duitsland.

Als u met de auto naar Duitsland gaat heeft u voor veel Duitse steden een milieusticker nodig om de binnenstad binnen te mogen. U kunt deze stickers kopen bij de ANWB. Voor de Autobahn is deze sticker niet nodig.

Een goedkope manier om naar Duitsland te reizen is met een lange afstandsbus. Busmaatschappijen als Flixbus en Eurolines kunnen u heel goedkoop naar steden als Hamburg, Berlijn en München brengen.

Met de trein reist u snel en comfortabel naar de grote Duitse steden. Met de trein stapt in de binnenstad uit en u vermijdt files. Een rit naar Berlijn duurt ongeveer 6,5 uur.