Weekendplanner Kaartjes

Overnachten in de leukste plaatsen van Hongarije.

De meest populaire bestemmingen in Hongarije zijn Boedapest en de badplaatsen rond het Balatonmeer. In Boedapest kunt u goede hotels en appartementen vinden in het stadsdeel Pest.

Als u tijdens een vakantie in Hongarije wilt fietsen, zeilen en zwemmen moet u naar het Balatonmeer.

Hongarije.

Hongarije

De hotels, vakantiehuizen en appartementen in Hongarije.

Hier vindt u een groot aantal luxe viersterrenhotels en vijfsterrenhotels, appartementen, pensions en goedkope budgethotels in Hongarije. Vooral in Budapest zijn veel hotel aanbiedingen te vinden.

Veel toeristen gaan in Hongarije naar Boedapest of naar de omgeving van het Balatonmeer. Ook de historische stad Eger is een aanrader.

De accommodaties in Hongarije.

Zoek een overnachting in Hongarije.

Overnachten

Overnachten in Boedapest.

Boedapest is een prachtige stad en heel geschikt voor een lang weekend tussendoor. De mooie stad is met de auto, trein of vliegtuig gemakkelijk te bereiken en er is veel te doen.

Boedapest bestaat eigenlijk uit twee steden aan de oevers van de Donau: Buda en Pest. Buda is het toeristische gedeelte van Boedapest terwijl Pest de functie van binnenstad heeft. U kunt in Pest uitgaan, er zijn goede restaurants en de meeste hotels en pensions vindt u ook in Pest.

In het centrum van Boedapest zijn veel goede hotels en particuliere pensions te vinden.

Aanbiedingen van hotels in Boedapest.

Het hotel op de mooiste plek van Boedapest.

Boedapest hotel

Het Hilton Hotel Budapest Hotel ligt naast het beroemde Vissersbastion in de Donau. Het hotel staat op de resten van een klooster.

De badplaatsen van het Balatonmeer.

Eén van de populairste bestemmingen in Hongarije is het Balatonmeer. De Noordelijke oever van het Balatonmeer is bergachtig. Hier vindt u hellingen van niet actieve vulkanen en veel wijnvelden.

De zuidoever is vlakker en hier vindt u een aantal leuke badplaatsen.

Andere populaire badplaatsen aan het Balatonmeer zijn Balatonfüred en Hévíz. Balatonfüred heeft minerale bronnen en is ook een kuuroord.

Overnachten aan het Balaton Meer.

Boedapest.

Boedapest hotel

Links ziet u Boeda en op de rechteroever ligt Pest.

De attracties van Boedapest.

Het Balaton meer.

Rondom het Balatonmeer zijn veel fietspaden aangelegd zodat het meer een goede bestemming is voor een fietsvakantie.

De grootste badplaats aan het Balatonmeer is Siófok. Siófok heeft een historisch centrum en een lang strand. Boedapest is vanuit Siófok met de trein gemakkelijk te bereiken (de afstand is ongeveer 100 km).

Andere populaire badplaatsen aan het Balatonmeer zijn Balatonfüred en Hévíz. Balatonfüred heeft minerale bronnen en is ook een kuuroord.

Boedapest

Leuke dingen doen in Boedapest.

Boedapest is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden. Met een Hop-on Hop-off bus ziet u in een dag de attracties.

  • De kastelenbuurt aan de Donau in Boeda.
  • De boottochten op de Donau. Tip: ga in de avond.
  • De legendarische kuurbaden van Boedapest
  • De ondergrondse grotten van Boedapest.

Kaartjes voor de attracties en tours.