Weekendplanner Kaartjes

Reizen met een boot voor de kust van Ligurië.

Tussen Genua en La Spezia ligt een prachtige kust met prachtig gelegen vissersdorpen, leuke badplaatsen en hoge klippen.

Via bussen en treinen zijn de meeste plaatsen te bereiken maar u kunt ook goedkoop en zonder reservering met één veerboten naar uw bestemming varen.

Cinque Terre

Vanaf het bovendek op een veerboot tussen Vernaza en Montorrosso heeft u een prachtig uitzicht op de kust.

Met een veerboot langs de kust van Ligurië.

Veerboten zijn in Ligurië een belangrijke vorm van openbaar vervoer. Behalve dat het snel gaat is het bij zonnig weer ook een prachtige ervaring om op het bovendek van een snelle veerboot te zitten en langs de prachtige kust van Italië te varen. Vanaf de zee is de kust van Ligurië nog mooier dan op het land.

Onderweg legt de veerboot aan bij verschillende kleine dorpen en u zit lekker in de zon en kijkt naar de bedrijvigheid beneden in de haven.

De veerboten op de Golf van Tigullio
Tussen Rapallo, Santa Margherita Ligure en Portofino.

Het grootste deel van het jaar vertrekt er ieder kwartier een veerboot van rederij Servizio Maritimo del Tigullio uit de haven van Rapallo naar Santa Margherita Ligure, Portofino en San Fruttuoso. Reserveren is niet nodig, er zijn voldoende zitplaatsen.

U betaalt voor een vaartocht langs de kust van de Golf van Tigullio vaak minder dan 10 euro.

veerboot Cinque Terre

Een veerboot bij Cinque Terre

veerboot Cinque Terre

Op een veerboot vaart u naar de dorpen van Cinque Terre.

De veerboten van rederij Servizio Maritimo del Tigullio.

Rederij Servizio Maritimo del Tigullio is de grootste rederij aan de Golf van Tigullio rond Rapallo, Santa Margherita Ligure en Portofino.

De rederij vaart met kleine maar snelle veerboten. Net zoals andere vormen van openbaar vervoer in Italië zijn ook de kaartjes voor een veerboot in Italië niet duur.

In de wintermaanden vertrekken er minder boten en soms wordt er met kleinere veerboten gevaren. Bij slecht weer varen er geen veerboten.

veerboot Rapallo

De opstapplaats voor de veerboot in Rapallo is bij de promenade.

Veerboten en rondvaarten vanuit Rapallo.

  1. Vanuit Rapallo varen er veerboten naar Santa Margherita Ligure, Portofino en San Fruttuoso.
  2. Tussen begin juli en oktober gaan er ook boten vanuit Santa Margherita en Rapallo voor een rondvaart naar Cinque Terre.
  3. In augustus vaart er een boot tussen Genua en Rapallo voor een rondvaart.
  4. Tussen mei en oktober gaan er op zondag boten naar Portovenere en Sestri Levante.
Rapallo

De veerboten van Rapallo naar San Frutuoso.

veerboot Cinque Terre

De veerboten naar Cinque Terre.

In de Golfo dei Poeti, de Golf van de Dichters, worden de veerdiensten tussen de badplaatsen en de vissersdorpen onderhouden door rederij Consorzio Marittimo "5 Terre golfo dei Poeti".

Dit deel van Italië is beroemd vanwege de vijf beroemde dorpen van Cinque Terre: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

De veerboten naar Cinque Terre.

De zestien snelle boten van rederij Consorzio Marittimo varen van de haven van La Spezia naar de haven van Montorosso en soms iets verder naar Levanto. De veerboten leggen ook aan in Portovenere en alle dorpen van Cinque Terre.

U kunt opstappen en uitstappen in iedere haven waar de boten aanleggen. Tip: Neem een dagkaart.

De vertrektijden, de havens en prijzen.

overnachten

Leuke boottochten langs de kust.

Als u in de zomer in dit deel van Italië op vakantie bent kunt u met een boot een dagje voor een dagtrip naar Levanto, Bonassola, Deiva Marina, Moneglia en Portofino. U passeert onderweg alle bezienswaardige dorpen aan dit deel van de kust.

tickets voor een boottocht bij de Italiaanse kust.