Weekendplanner Kaartjes

Romantisch overnachten in een kasteelhotel

Hier vindt u een groot aantal kastelen die tegenwoordig dienst doen als hotel. Deze bijzondere hotels zijn ideaal om een romantisch weekend in door te brengen.

Niet alle kastelen zijn overigens luxueuze hotels. Er zijn ook diverse goedkope hostels in een kasteel gevestigd.

De kasteelhotels in de mooiste kastelen.

Het middeleeuwse Kasteel Maurick (Noord-Brabant)

Kasteel Maurick ligt op een prachtig landgoed aan het riviertje de Dommel. Met de auto is het kasteelhotel annex restaurant gemakkelijk te bereiken.

U kunt vanuit dit hotel in 15 minuten naar de mooie binnenstad van Den Bosch rijden.

Kasteel Maurick

De kasteelhotels van Nederland

Overnachten in een kasteel.

Overnachten

Kasteel Engelenburg (Veluwe)

Kasteelhotel Engelenburg is een viersterrenhotel bij het dorp Brummen op de Veluwe. Het kasteel beschikt o.a. over een eigen golfbaan.

Overnachten in Hotel Kasteel Engelenburg.

Het paleishotel Fletcher Paleis Stadhouderlijk Hof (Leeuwarden)

In Leeuwarden kunt u overnachten in het romantische viersterrenhotel Fletcher Paleis Stadhouderlijk Hof. Dit paleis in de binnenstad was tot in de zeventiger jaren eigendom van de koninklijke familie.

Overnachten in Fletcher Paleis Stadhouderlijk Hof.

Chateau St Gerlach (Valkenburg)

Het luxe Chateau St. Gerlach bij Valkenburg in Zuid-Limburg is één van de meest bekende kasteelhotels van Nederland. Het is een romantisch kasteel met een lange historie. De oudste delen van het kasteel stammen uit de twaalfde eeuw.

Meer over Chateau St. Gerlach.

Zuid-Limburg

Hotel Kasteel Terworm (Heerlen)

Kasteel Terworm bij Heerlen stamt uit de 14de eeuw. Het viersterrenhotel ligt op een prachtig landgoed. Vlakbij het hotel is een wellness center waar u als gast gratis gebruik van mag maken.

Hotel Kasteel Terworm in Heerlen

Hotel Kasteel Geulzicht (bij Valkenburg)

Hotel Kasteel Geulzicht ligt in het mooie Geuldal van Zuid-Limburg. Kuuroord Thermae 2000, Valkenburg, Aken en Maastricht liggen vlakbij. Het kasteelhotel ligt op een rots en kijkt uit over het Geuldal. Het hotel beschikt over 9 mooi ingerichte kamers.

Kasteelhotel Geulzicht in het Geuldal.

Kasteel Vaeshartelt (Maastricht)

Kasteel Vaeshartelt is een mooi gerenoveerd kasteel aan de rand van Maastricht. Ooit was dit kasteel eigendom van koning Willem II. Tegenwoordig is het een populair driesterrenhotel.

Bijzondere hotels in Maastricht.

Het hostel Slot Assumburg in Heemskerk

U kunt goedkoop overnachten in het 13de-eeuwse kasteel Slot Assumburg in Heemskerk (Noord-Holland). Het kasteel beschikt over een prachtige kasteeltuin en u kunt er fietsen huren waarmee u naar het strand kunt rijden. Heemskerk ligt niet ver van Haarlem en Amsterdam.

Kasteelhostel StayOkay Heemskerk.

Kasteel Westhove in Domburg

Een ander middeleeuws kasteel waar u goedkoop kunt overnachten is Kasteel Westhove in de badplaats Domburg, Zeeland.

Het hostel in Kasteel Westhove.

Kasteelhotel Kasteel Westhove

In Kasteel Westhove in de badplaats Domburg is een hostel van Stayokay gevestigd.

B&B Kasteel Ten Berghe in Brugge, België

B&B Kasteel Ten Berghe bij Brugge is een prachtig middeleeuws kasteel compleet met torens en een slotgracht. U kunt er overnachten in één van de drie ruime romantische kamers.

Het kasteel ligt ongeveer 3 km van de Belgische kust dus u kunt een bezoek aan Brugge combineren met een strandwandeling in één van de badplaatsen.

B&B Kasteel Ten Berghe in Brugge.

De kastelen bij Weeze (vlakbij Nijmegen).

Vlakbij Nijmegen liggen twee mooie kasteelhotels net over de Duitse grens. Het zijn kasteelhotels Schlossruïne Hertefeld en Schloss Wissen bij Weeze.

Schlossruine Hertefeld en Schloss Wissen

België

Bijzondere hotels in België

Grandhotel Schloss Bensberg (Keulen)

Grandhotel Schloss Bensberg bij Keulen is een fraai barokkasteel. Het luxe vijfsterrenhotel heeft een befaamd restaurant dat bekroond is met maar liefst drie Michelin sterren. Het hotel is dus ideaal voor een romantisch en culinair weekendje weg.

Grandhotel Schloss Bensberg bij Keulen.

Keulen