Weekendplanner Kaartjes

De culinaire attracties in Londen.

In het centrum van Londen zijn veel restaurants te vinden. Populair zijn de eethuisjes van West End, Soho en Chinatown. U kunt natuurlijk ook goed eten in één van de vele Indiase restaurants in Londen.

In Londen zijn rondleidingen langs pubs en markante restaurants. Ook een Afternoon Tea (noem het geen High Tea) is erg populair.

Eten en drinken in Londen.

uitgaan

West End en Soho.

tickets Culinaire arrangementen in Londen
Tip: een Afternoon Tea of een Cream Tea in Londen.

De Dinner Cruises op de Theems.

Vanaf de Westminster Pier en de Tower Pier vertrekken rond lunchtijd en in de avond schepen waar u aan boord kunt dineren of lunchen.

Er is ook een schip waar u in de middag tijdens een boottocht kunt genieten van een Afternoon Tea.

Wat wij een High Tea noemen heet in Engeland een Afternoon Tea of een Cream Tea.

De Lunch Cruises en Dinner Cruises op de Theems.

Soho

Dit is Kingly Street in Soho. Het is een straat met veel kleine restaurants en eetcafés.

De restaurants van West End en Soho.

Als het winkelende publiek in de nabijgelegen winkelstraten Oxford Street en Regent Street rond 19.00 uur is uit gewinkeld wordt het druk in de restaurants in Soho en West End. Ook de vele bezoekers van de theaters en bioscopen in West End gaan rond deze tijd in dezelfde buurt eten.

In Soho zijn In Kingly Street, een straat met veel pubs en restaurants tussen de winkelstraten Regent Street en Carnaby Street zijn o.a. twee Indiase restaurants Dishoom en Cinnamon Soho. U kunt hier lekker eten tegen een redelijke prijs.

Vlakbij de winkelstraat Carnaby Street is een vestiging van de Indiase restaurantketen Masala Zone.

China Town

China Town stroomt in de avond vol met hongerige toeristen.

Restaurantstraatje in Londen

Het restaurantstraatje Lancashire Court ligt vlakbij Regent Street.

Harrods

Een luxueus theehuis uit Qatar vlakbij Harrods in Brompton Road.

Lekker eten in Chinatown.

Tussen Leicester Square en Soho ligt Chinatown. De laatste jaren groeit Chinatown snel richting Soho. Het uitgaanspubliek gaat vaak naar Chinatown om nog wat te eten. Populair zijn de eethuisjes waar u een buffet krijgt. Voor ongeveer 9 pond eet u zoveel u wilt. Deze restaurants zijn klein en het is er vaak erg druk. Veel ruimte om te zitten heeft u dus niet. Het eten in Chinatown is er echter erg lekker en u heeft een ruime keus aan hapjes.

Een populair gerecht in de restaurants van Gerrard Street, de hoofdstraat van Chinatown, is Peking eend.

Chinatown in Londen.

eethuis in Londen

Het Thai West Café in Brewer Street 87, vlakbij Piccadilly in Soho. Het eten en drinken is er goed en goedkoop. U mag uw eigen alcohol meebrengen.

De Food Court van de winkelcentra Westfield.

Als u niet weet wat u moet eten kunt u naar de winkelcentra van Westfield in de wijken Shepherd's Bush en Stratford. Met de metro is Westfield gemakkelijk te bereiken.

In Westfield zijn veel restaurants en op de tweede verdieping is een grote Food Court waar u gerechten uit de hele wereld kunt kopen en eten.

Het is in deze Food Court wel zelfbediening. Het kan er in de middag erg druk zijn en dan is het moeilijk om een zitplaats te vinden.

Westfield

In winkelcentrum Westfield is een grote Food Court waar ook Street Food uit India te krijgen is.

Tip: Maak een lijstje met restaurants waar u wilt eten.

Maak voor uw reis een lijstje met restaurants waar u eventueel wel zou willen eten. Dat spaart u veel tijd tijdens uw weekendje weg in Londen.

Een overzicht van restaurants in Londen met beoordelingen van gasten en het menu vindt u op de site Opentable. Als u wilt kunt u op deze site ook reserveren.

Een overzicht van restaurants in Londen.

tickets Culinaire arrangementen in Londen.

De restaurants van televisiekok Gordon Ramsay.

De bekende televisiekok Gordon Ramsay heeft een klein restaurant dat bekroond is met drie Michelinsterren, Restaurant Gordon Ramsay in de wijk Chelsea. Als u hier wilt eten moet u wel maanden van tevoren reserveren.

In het Berkeley Hotel heeft Gordon Ramsay een restaurant met twee sterren en in het Claridge's Hotel een restaurant met één Michelinster.

In totaal heeft Gordon Ramsay meer dan 15 restaurants en pubs in Londen waaronder een restaurant op Heathrow Airport met de naam Gordon Ramsay's Plane Food.

Hotel Hilton

Het romantische Jamie's Italian van Jamie Oliver is in het Hotel Hilton Tower Bridge gevestigd.

De restaurants van Jamie Oliver en van Alain Ducasse.

Een andere beroemde kok met veel restaurants is Jamie Oliver. Deze sympathieke kok had in Londen meer dan vijftien Italiaanse restaurants onder de naam Jamie's Italian. Helaas zijn alle restaurants nu gesloten.

O ja, top kok Alain Ducasse kookt in restaurant Alain Ducasse At The Dorchester***, Hotel The Dorchester, Park Lane.

Jamie Oliver

Dit restaurant van Jamie Oliver is in het Hotel Hilton Tower Bridge gevestigd.

De Indiase restaurants in Londen.

Overal in Groot-Brittannië kunt u lekker en relatief goedkoop eten in één van de vele Indiase restaurants. Hoewel veel koks van deze restaurants niet uit India maar uit Bangladesh komen is het eten in deze restaurants erg lekker. Indiase restaurants zijn in Londen dan ook net zo populair als Italiaanse restaurants.

Er is in Londen zelfs een Indiase restaurant keten, Masala Zone, met veel vestigingen in het centrum van Londen. De keuken van Masala Zone is natuurlijk aangepast aan de smaak van het Engelse publiek maar de gerechten zijn nog steeds erg lekker.

In Soho vindt u een populair restaurant van Masala Zone in de Marshall Street. Andere restaurants van Masala Zone zijn er in de wijken Bayswater, Camden Town, Covent Garden en Earl's Court.

Eet de wereld rond in Londen.

Als u echter echt lekker Indiaas wilt eten moet u naar de wijken waar veel migranten wonen. Ga bijvoorbeeld eens eten in de wijken Southall, East Ham of Wembley.

Als u liever Caribisch eet kunt u naar de wijk Brixton. Hier zijn markthallen met kleurrijke arabische restaurants en eethuisjes.

Tip: Er zijn verschillende gratis rondleidingen door Londen waarbij u met een gids al proevend door Londen gaat.

Massala Zone

Masala Zone Soho is een populair Indiaas restaurant in Marshal Street, net achter Carnaby Street.

Lekker eten in Banglatown.

Rond Brick Lane ligt de wijk met veel inwoners uit Bangladesh. Niet voor niets wordt deze wijk wel Banglatown genoemd.

Hier zijn dan ook veel Indiase eethuisjes te vinden maar het personeel komt dus uit Bangladesh. Het eten is er wel lekker en goedkoop.

Lekker indiaas eten in Bricklane