Weekendplanner Kaartjes

Tussen kerst en nieuwjaar in Londen.

In Londen wordt veel werk gemaakt van Kerstmis. Het centrum van Londen is tijdens kerst sfeervol verlicht en in de warenhuizen en winkelcentra heerst een kerstsfeer.

De dag na kerst hebben de winkels in Londen uitverkoop en is alles heel goedkoop.

De winkelstraat Regent Street.

metro

De winkelstraten van Londen zijn mooi versierd.

Leuke dingen doen rond Kerstmis en Nieuwjaar.

Naast winkelen en theaters kunt u ook naar het jaarlijkse evenement Winter Wonderland bij de grote vijver in Hyde Park. Op Winter Wonderland vindt u de grootste kerstmarkt van Londen en er is een sfeervolle kermis. Deze kerstmarkt heeft de vorm van een Duits dorp waar u Glühwein en bier kunt drinken en braadworst kunt eten.

Ook leuk zijn de vele ijsbanen die in december in Londen geopend zijn. Er is o.a. een ijsbaan in Hyde Park, bij de Tower en in het reusachtige winkelcentrum Westfield. U moet wel een dag van tevoren reserveren als u wilt schaatsen.

Winter Wonderland in Hyde Park.

Voor kinderen tijdens de kerst in Londen.

Voor kinderen zijn er in Londen veel attracties. Uw kinderen kunnen de kerstman te ontmoeten in de warenhuizen Harrods en Selfridges. Maak wel van tevoren een afspraak.

In Selfridges heeft de kerstman het vaak iets minder druk dan in Harrods. Ga ook eens naar de beroemde speelgoedzaak Hamleys in Regent Street. Hamleys is mooi versierd en er zijn heel veel demonstraties van speelgoed. Het is rond de kerst in dit speelgoedwarenhuis wel extreem druk.

Leuke dingen doen met kinderen in Londen.

Ideeën voor een kerstreis.

Overnachten

Eerste kerstdag in Londen.

Kerstmis wordt in Engeland vooral thuis gevierd en alle toeristenattracties, winkels, bioscopen en theaters zijn dan ook gesloten. Zelfs de metro rijdt op eerste kerstdag niet maar u kunt nog wel met de bus reizen.

Tip: Veel toeristen huren een fiets op kerstdag om daarmee langs de Theems te rijden.
Meer over fietsenverhuur in Londen.

Tegen de avond zijn op eerste kerstdag veel restaurants open maar het is verstandig om van tevoren een tafel te reserveren.

De optocht op Nieuwjaarsdag.

Optocht

De optocht op Nieuwjaarsdag passeert de winkelstraat Piccadilly.

Pantomime in de theaters.

Sinds de 18de eeuw horen pantomimes in Engeland bij de maanden december en januari. Dit is het Panto-seizoen.

De Britse Panto's zijn vrolijk en er wordt in gedanst, gezongen en zelfs gesproken.

Reserveer een stoel in het theater

Britse Kerst-panto's.

tickets De attracties voor de feestdagen in Londen.
brasserie

In Londen zijn in december verschillende tijdelijke ijsbanen.

De uitverkoop in Londen.

In Engeland viert geen tweede kerstdag. Deze dag na kerst heet in Engeland Boxing Day en is wel een vrije dag voor de meeste Engelsen. Boxing Day is de start van de grote uitverkoop. Deze uitverkoop loopt in de meeste winkels in Londen van Boxing Day tot eind januari.

Na de kerst worden artikelen als kleding en speelgoed veel goedkoper in Londen.

De eerste dag van de uitverkoop, op Boxing Day, is de keus het grootst. Het is op die dag dan ook erg druk in winkelstraten als Oxford Street en Regent Street. Veel winkels zijn op Boxing Day al heel vroeg open en de klanten wachten in een rij voor de deur.

De grote uitverkoop van Londen.

Tussen Kerstmis en Nieuwjaarsdag in Londen.

Tussen Kerstmis en Nieuwjaarsdag kunt u in Londen winkelen. Door de uitverkoop en omdat veel mensen vrij hebben is het in het centrum van Londen erg druk.

De restaurants en theaters in West End en de bioscopen op Leicester Square doen eind december goede zaken. Het weer in Londen is in de winter zachter dan in Nederland en het is in december meestal goed weer om buiten te zijn.

Bij regen kunt u de gratis musea in Londen te bezoeken. Het is er dan minder druk dan in de zomervakantie. Ook de winkelcentra, warenhuizen en de winkelgalerijen uit de 19de eeuw zijn leuke plaatsen om een eventuele regenbui te ontlopen.

Westfield in Londen.

Westfield

Het gigantische winkelcentrum Westfield tussen kerst en nieuwjaar.

Oudejaarsnacht in Londen.

Veel hotels met een restaurant in Londen organiseren met Oudjaar een feest. In de sfeervolle wijken Shad Thames en Southwark zijn veel restaurants waar u Oudjaar kunt vieren. U kunt ook een middeleeuws banket meemaken in St. Katharine Docks, vlakbij de Tower Bridge.

Om middernacht is er een groot vuurwerk bij London Eye in het centrum van Londen.

Het grote vuurwerk met Oudjaar in Londen.

tickets Tip: Een dinner-cruise tijdens het vuurwerk

brasserie

Regent Street is ieder jaar weer de mooist versierde winkelstraat van Londen.

Nieuwjaarsdag in Londen.

Op Nieuwjaarsdag is er in Londen een grote parade, de London's New Year's Day Parade. De parade begint om kwart voor twaalf in de ochtend op Piccadilly.

De route van de parade loopt van Piccadilly, Piccadilly Circus, Lower Regent Street, Waterloo Place, Pall Mall, Trafalgar Square, Whitehall en Parliament Street. Het evenement trekt altijd zo´n half miljoen toeschouwers en wordt o.a. door CNN en de BBC uitgezonden.

De meeste winkels in Londen zijn op Nieuwjaarsdag gesloten maar rond Oxford Street, Regent Street en Piccadilly zijn de grote winkels en warenhuizen in de middag wel open. Ook het grote winkelcentrum Westfield is op 1 januari in de middag tot 18:00 uur open.