Weekendplanner Kaartjes

De Drunense Duinen rond Landgoed Bosch en Duin.

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Hier kunt u paardrijden, fietsen en uren door het zand wandelen.

Bij Udenhout ligt Landgoed Bosch en Duin. Hier vindt u een leuk terras, een speeltuin en een hertenkamp.

De hotels en vakantiehuizen bij Udenhout.

Drunense Duinen

De Drunense Duinen bij Udenhout

Een dagje uit in Noord-Brabant.

De Loonse en Drunense Duinen bij Udenhout.

Nationaal park de Loonse en Drunense Duinen is een uitgestrekt natuurgebied in Noord-Brabant. Het natuurgebied is een grote zandverstuiving en lijkt op een Brabantse versie van de Sahara.

Rondom de Loonse en Drunense Duinen liggen een aantal herbergen met terras en een speeltuin. De herbergen zijn populair bij wandelaars, fietsers, mountainbikes, hondenbezitters en ruiters.

Wellicht de mooiste en grootste zandverstuiving van de Loonse en Drunense Duinen ligt bij Udenhout.

Overnachten in de Drunense Duinen.

Overnachten

Overnachten bij Udenhout.

Als u in de buurt van Udenhout bij de Drunense Duinen wilt overnachten kunt u een vakantiehuis boeken op vakantiepark Holidaypark Duinhoeve. Het vakantiepark bij Udenhout heeft een eigen zwembad en het ligt in het natuurgebied. U kunt er voor één nacht of langer een chalet of vakantiehuis huren.

Als u wilt paardrijden kunt u naar manege Herberg Natuurpoort van Loon. Hier kunt u ook overnachten aan de rand van de Drunense Duinen.

Bij kampeerboerderij de Zandkant in Biezemortel kunt u een appartement huren. Het is een echte boerderij met dieren. Het is een plek om kinderen kennis te laten maken met het leven op de boerderij.

De hotels en vakantiehuizen in Udenhout en Drunen.

De Drunense Duinen.

Overnachten

Paardrijden in de Drunense Duinen.

attracties
attracties

Landgoed Bosch en Duin

Het restaurant en brasserie van Landgoed Bosch en Duin beschikken over een groot buitenterras. In de zomer zitten hier veel wandelaars en fietsers.

Voor kinderen is hier een leuke speeltuin en een hertenkamp. In de winter kunt u in de brasserie bij de open haard zitten. De brasserie is iedere dag vanaf 10 uur geopend.
Adres: Landgoed Bosch en Duin, Oude Bosschebaan 1, 5071 RP Udenhout.
U kunt er gratis parkeren.

overnachten

Landgoed Bosch en Duin

De Loonse en Drunense Duinen bij Udenhout.

Vlakbij de Oude Bosschebaan bij Udenhout en Loon op het Zand liggen de uitgestrekte stuifzand vlaktes. Oorspronkelijk was hier bos maar toen men die in de Middeleeuwen kapte is het zand gaan stuiven. Met naaldbomen houdt met de zandvlaktes in bedwang.

Bijzonder zijn de boomtoppen die u hier en daar uit het zand ziet steken. In het weekend kan het in de buurt van de Oude Bosschebaan druk zijn met wandelaars en spelende kinderen.

Picknicken in het natuurgebied.

Drunense Duinen

Bij Landgoed Bosch en Duin kunt u gratis parkeren.
Adres: Oude Bosschebaan 1, Udenhout.

brasserie Drunense Duinen

Het terras van Brasserie Landgoed Bosch en Duin.

Landgoed Bosch en Duin.

Texel

Tip: Op het terras bestelt u deze toren met snacks.

De boscafés bij Giersbergen en de Roestelberg.

Rondom de Loonse en Drunense Duinen liggen veel herbergen met een terras en speeltuin. Hier kunt u bijkomen van een lange wandeling of fietstocht. Leuke herbergen vindt u bij Giersbergen en bij de Roestelberg.

Giersbergen en de Roestelberg.

Natuurgebied de Brand bij Udenhout.

De gemakkelijkste ingang tot natuurgebied de Brand is bij het kapelletje aan de Schoorstraat in Udenhout.

Tegenover de ingang van het natuurgebied ligt Brasserie de Kat ligt in de bossen. In de omgeving van Boslust kunt u midgetgolfen, fietsen, gildeschieten, biljarten en wandelen.
Adres: Brasserie de Kat, Schoorstraat 37, Udenhout