Weekendplanner Kaartjes

Een dagje naar de Pyramide van Austerlitz op de Utrechtse Heuvelrug.

De Pyramide van Austerlitz is niet voor niets een populaire bestemming voor een schoolreisje of een dagje uit. De piramide vertelt iets over de Franse Tijd in Nederland en er is een gratis speeltuin bij het restaurant.

En dat alles in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug, slechts 10 km van Amersfoort.

Pyramide van Austerlitz

Als u de Pyramide van Austerlitz wilt beklimmen moet u bij de kassa een kaartje kopen.

De Pyramide van Austerlitz.

De Pyramide van Austerlitz is een door de soldaten van Napoleon in 1804 gebouwde piramide op de Utrechtse Heuvelrug. Deze attractie ligt ongeveer 10 km van Amersfoort in de gemeente Woudenberg.

De piramide ligt in een groot bos aan de Zeisterweg (N224) tussen Zeist en Woudenburg. Naast de piramide ligt een gratis toegankelijke speeltuin bij het restaurant "Pyramide van Austerlitz. Ook is er een informatiecentrum met de geschiedenis van de piramide.

De piramide ligt 10 km van Amersfoort en 7 km van Zeist.

Overnachten op de Utrechtse Heuvelrug.

Overnachten

Het bezoekerscentrum en de speeltuin.

Het bezoekerscentrum ligt naast de speeltuin en het restaurant tussen Zeist en het dorp Woudenberg aan de N224 (de Zeisterweg). Er is een gratis parkeerplaats bij de speeltuin maar in het weekend kan het hier erg druk zijn.

Er zijn dan vaak twee parkeerwachten die een oogje in het zeil houden. Bij het verlaten van het parkeerterrein ontvangen ze graag een fooi. Een parkeertarief naar beleefdheid noemen ze het.

Vanuit het bezoekerscentrum en het parkeerterrein is het ongeveer 5 minuten lopen naar de Pyramide van Austerlitz.

In het bos langs de N224 liggen meer parkeerplaatsen waar u gratis kunt parkeren als het parkeerterrein bij de speeltuin vol is.

Amersfoort
Heuvelrug hotel

Hotel Restaurant Oud London bij Zeist, vlakbij Austerlitz.

speeltuin Pyramide Austerlitz

De speeltuin in het bos.

Heuvelrug

Hier koopt u een kaartje voor de Pyramide van Austerlitz.

Bos Austerlitz

De bossen bij Austerlitz

De openingstijden

U kunt de piramide het hele jaar door beklimmen. U moet er wel een kaartje bij kopen. De piramide en het bezoekerscentrum is geopend van april tot november van dinsdag tot en met zondag.

Alleen in de juli en augustus kunt de piramide ook op maandag beklimmen. Tussen november en april zijn de piramide en het bezoekerscentrum alleen op zondag open. Het café-restaurant bij de attractie volgt deze openingstijden.

overnachten

In de speeltuin bij het restaurant staan ook kermisattracties.

Het bos bij de Pyramide van Austerlitz.

De piramide ligt in een mooi bos van Boswachterij Austerlitz. Het bos en de heidevelden rond het dorp Austerlitz is populair bij wandelaars en fietsers.

Er zijn verschillende wandelroutes en fietsroutes uitgezet. Er lopen vanaf het parkeerterrein bij de piramide vijf wandelroutes die aangegeven worden door blauwe paaltjes.

attracties
Boswachterij Austerlitz

Boswachterij Austerlitz

De Pyramide van Austerlitz.

uitzicht over de bossen

Het restaurant en de speeltuin.

Als u met kinderen naar de Pyramide van Austerlitz gaat zult u veel tijd doorbrengen op de speeltuin. De toegang tot de speeltuin is gratis maar voor attracties als de draaimolen, de botsauto's en de zweef moet u betalen. Er zijn een aantal terrasjes in de speeltuin dus terwijl de kinderen spelen kunt u op een terrasje genieten van een kop koffie.

De attracties van de speeltuin zijn tussen januari en eind maart gesloten. Het restaurant is wel op zondag geopend.

Adres van het restaurant en de speeltuin.

De Pyramide van Austerlitz / Bezoekerscentrum
Zeisterweg 98
3931 MG Woudenberg