Weekendplanner Kaartjes

Een weekend naar Schoorl.

In het centrum van Schoorl ligt een 50 meter hoog duin met aan de voet leuke restaurants en terrasjes. Schoorl ligt aan de rand van het prachtige natuurgebied de Schoorlse Duinen, ongeveer 5 kilometer van zee.

In Schoorl kunt u overnachten in meerdere hotels en vakantiehuizen. Er zijn ook twee mooie bungalowparken.

Het klimduin van Schoorl.

Schoorl

In het centrum van Schoorl ligt dit hoge duin.

Het Klimduin van Schoorl.

De belangrijkste attractie van Schoorl is ongetwijfeld het klimduin in het centrum van Schoorl. Aan de voet van het ongeveer 50 meter hoge duin ligt een plein met wat restaurants en cafés. Op het duin spelen kinderen en hun ouders. Vanaf de terrasjes beneden bij het duin kunt u uw kinderen in de gaten houden.

Als u het duin beklimt komt u boven op het duin bij de smalle bospaden die het prachtige natuurgebied de Schoorlse Duinen in lopen.

Grandcafé Hotel de Viersprong ligt beneden aan het plein bij het hoge duin.

Bungalowpark Park Scorleduyn.

Overnachten

Dit vakantiepark ligt aan de rand van Schoorl.

De Schoorlse Duinen.

De Schoorlse Duinen is een breed duingebied. De duinen beginnen al bij het reusachtige Klimduin in het centrum van Schoorl.

Door het duingebied kunt u vanuit Schoorl in ongeveer 20 minuten naar het strand bij Schoorl aan Zee fietsen. Lopen kan ook. In de Schoorlse Duinen zult u geen auto's tegenkomen.

Het natuurgebied is vanuit het centrum van Schoorl ongeveer 5 kilometer lopen over bospaadjes en duinweggetjes.

In de Schoorlse Duinen ligt het boscafé de Berenkuil. Dit boscafé is een geliefde bestemming voor een middagje wandelen in het bos.

Fietsen, wandelen en paardrijden in de Schoorlse Duinen.

Noord-Holland

De restaurants van Schoorl.

Schoorl is een populaire bestemming voor ene dagje uit en er zijn dan ook veel leuke restaurants en cafés te vinden. Aan de voet van het klimduin vindt u veel terrasjes die populair zijn bij ouders. Iets rustiger is het op het terras van Hotel De Viersprong. Als u gast bent van het hotel kunt bij het hotel parkeren.

Als u voor een gastronomisch weekend een goed restaurant zoekt kunt u naar Restaurant Hotel Merlet. Dit restaurant is bekroond met een Michelin ster.

overnachten

Het gratis speelbos bij het bezoekerscentrum is een leuk startpunt voor kinderen.

Restaurant Hotel Merlet.

Restaurant Hotel Merlet is een goed adres voor een culinair weekendje weg. Het hotel heeft een restaurant dat bekroond is met een Michelin ster. Het restaurant heeft een open keuken met als chef-kok Timo Munts.

Hotel Merlet heeft behalve een uitstekend restaurant en een grand café ook een sauna met stoomcabine, zonnebank en fitness.

De Cocksdorp ten noorden van Texel

Hotel HCR De Viersprong.

Hotel in Schoorl

Het bezoekerscentrum van de Schoorlse Duinen.

Bij het bezoekerscentrum van de Schoorlse Duinen is een mooie brasserie met een fijn terras. Direct naast het terras is voor kinderen een speelbos en er is een blote voetenpad voor de hele kleintjes.

Hier bij het bezoekerscentrum is één van de meest spectaculaire ingangen van de Schoorlse Duinen. Het eerste hoge duin naast het bezoekerscentrum kunt u namelijk met een reusachtige trap beklimmen.

Vlakbij het bezoekerscentrum ligt het fraaie vakantiepark Park Scorleduyn (een Roompot Park) en er is een parkeerplaats.

Adres van het bezoekerscentrum: Oorsprongweg 1, 1871 EA Schoorl.

Overnachten in Schoorl.

In het centrum van Schoorl vindt u twee hotels: Restaurant Hotel Merlet en Hotel De Viersprong. Beide hotels liggen in het centrum van Schoorl. Ook B&B Villa Uilenduin aan de Duinweg ligt vlakbij het dorp.

Iets verder weg van het centrum van Schoorl maar wel aan de Duinweg ligt het bungalowpark van Topvakanties Koningshof. Het bungalowpark ligt precies tussen Schoorl en Bergen.

Leuke plaatsen in Noord-Holland.

Noord-Holland

Bungalowpark Park Scorleduyn

Een ander bungalowpark maar dan bij het centrum van Schoorl en bijna in de Schoorlse Duinen is het bungalowpark Park Scorleduyn.

Dit bungalowpark ligt tegenover het bezoekerscentrum van de Schoorlse Duinen in het bos. In dit kleine bungalowpark van Roompot vindt u mooie vakantiehuizen op een prachtige locatie.

Reserveer in het vakantiepark van Roompot

De vakantieparken aan het strand van NH.