Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Een weekend in Schoorl
In het weekend naar Schoorl

In het centrum van Schoorl ligt een 50 meter hoog duin met aan de voet leuke restaurants en terrasjes. Schoorl ligt aan de rand van het prachtige natuurgebied de Schoorlse Duinen, ongeveer 5 kilometer van zee.

In Schoorl kunt u overnachten in diverse hotels en B&B's en er zijn twee bungalowparken.

     
Eropuit > Nederland > Noord-Holland > Schoorl
Overnachten in Schoorl Het natuurgebied de Schoorlse Duinen Een weekend naar Egmond aan Zee
In het weekend naar Schoorl
 
 
Noord-Holland
 
 
Kaart met natuurgebieden in Nederland
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Noord-Holland
 
 
Kaart met natuurgebieden in Nederland
 
 
Noord-Holland
 
 
zoeken
Het Klimduin van Schoorl

De belangrijkste attractie van Schoorl is ongetwijfeld het klimduin in het centrum van Schoorl. Aan de voet van het ongeveer 50 meter hoge duin ligt een plein met wat restaurants en cafés. Op het duin spelen kinderen en hun ouders. Vanaf de terrasjes beneden bij het duin kunt u uw kinderen in de gaten houden.

Als u het duin beklimt komt u boven op het duin bij de smalle bospaden die het prachtige natuurgebied de Schoorlse Duinen in lopen.

Grandcafé Hotel de Viersprong ligt beneden aan het plein bij het hoge duin.

Het Klimduin in Schoorl
Foto: In het centrum van Schoorl ligt dit hoge duin.

De Schoorlse Duinen

De Schoorlse Duinen is een breed duinengebied. De duinen beginnen al met het reusachtige Klimduin in het centrum van Schoorl.

Door het Duinengebied kunt u vanuit Schoorl in ongeveer 20 minuten naar zee fietsen. Lopen kan ook.

Het natuurgebied is vanuit het centrum van Schoorl ongeveer 5 kilometer lopen over bospaadjes en duinweggetjes. Onderweg naar zee ziet u prachtige vergezichten.

Zo ziet Schoorl eruit.
Schoorl
Schoorl en de Schoorlse Duinen

In de Schoorlse Duinen zult u geen auto's tegenkomen en het strand bij Schoorl aan Zee is dus altijd rustig.

In het de Schoorlse Duinen ligt het boscafé De Berenkuil. Dit boscafé is een geliefde bestemming voor een middagje wandelen in het bos.

Fietsen, wandelen en paardrijden in de Schoorlse Duinen

Speelbos Schoorl
Foto: Het gratis speelbos bij het bezoekerscentrum is een leuk startpunt voor kinderen.

Het bezoekerscentrum van de Schoorlse Duinen

In het bezoekerscentrum van de Schoorlse Duinen aan de rand van Schoorl kunt u informatie krijgen over het natuurgebied. Er is ook een mooie brasserie met een fijn terras. Direct naast het terras is voor kinderen een speelbos en er is een blote voetenpad voor de hele kleintjes.

Hier bij het bezoekerscentrum is één van de meest spectaculaire ingangen van de Schoorlse Duinen. Het eerste hoge duin naast het bezoekerscentrum kunt u namelijk met een reusachtige trap beklimmen. Vlakbij het bezoekerscentrum ligt het fraaie bungalowpark Park Scorleduyn (een Roompot Park) en er is een parkeerplaats.

Adres van het bezoekerscentrum: Oorsprongweg 1, 1871 EA Schoorl.

De restaurants van Schoorl

Schoorl is een populaire bestemming voor ene dagje uit en er zijn dan ook veel leuke restaurants en cafés te vinden. Aan de voet van het klimduin vindt u veel terrasjes die populair zijn bij ouders. Iets rustiger is het op het terras van Hotel De Viersprong. Als u gast bent van het hotel kunt bij het hotel parkeren.

Als u voor een gastronomisch weekend een goed restaurant zoekt kunt u naar Restaurant Hotel Merlet. Dit restaurant is bekroond met een Michelin ster.

Restaurant Hotel Merlet

Restaurant Hotel Merlet is een goed adres voor een culinair weekendje weg. Het hotel heeft een restaurant dat bekroond is met een Michelin ster. Het restaurant heeft een open keuken met als chef-kok Timo Munts. Hotel Merlet heeft behalve een uitstekend restaurant en een grand café ook een sauna met stoomcabine, zonnebank en fitness.

Overnachten in Schoorl

In het centrum van Schoorl vindt u twee hotels: Restaurant Hotel Merlet en Hotel De Viersprong. Beide hotels liggen in het centrum van Schoorl. Ook B&B Villa Uilenduin aan de Duinweg ligt vlakbij het dorp.

Iets verder weg van het centrum van Schoorl maar wel aan de Duinweg ligt het bungalowpark van Topvakanties Koningshof. Het bungalowpark ligt precies tussen Schoorl en Bergen.

Een ander bungalowpark maar dan bij het centrum van Schoorl en bijna in de Schoorlse Duinen is het bungalowpark Park Scorleduyn. Dit bungalowpark ligt tegenover het bezoekerscentrum van de Schoorlse Duinen in het bos. In dit kleine
bungalowpark van Roompot vindt u mooie vakantiehuizen op een prachtige locatie.

De hotels, B&B en bungalowparken in Schoorl

Leuke dingen doen in de buurt van Schoorl

De Schoorlse Duinen Den Helder (35 km)
Leuke dingen doen in Egmond aan Zee (20 km) De attracties van Noord-Holland
Een weekend naar zee in Holland De bazaar van Beverwijk (35 km)
Het kunstenaarsdorp Bergen (6 km) Bergen aan Zee (12 km)
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media