Weekendplanner Kaartjes

Rondritten door Parijs met de Hop On Hop Off bussen.

Als u veel wilt zien van Parijs in weinig tijd dan zijn de Hop On Hop Off bussen een uitkomst. Met deze open dubbeldekkers rijdt u een route langs de bezienswaardigheden in Parijs.

U kunt met één kaartje de hele dag zo vaak in- en uitstappen als u wilt. Er rijden veel bussen in Parijs dus u hoeft bij een halte nooit lang te wachten.

Hop-on Hop-off Parijs

Op de bus heeft u een mooi uitzicht over de stad.

tickets Kaartjes voor de bussen en de boten.

De Hop On hop Off bussen

Hop On Hop Off bussen rijden een vaste route tussen de bezienswaardigheden van Parijs. De bussen zijn dubbeldekkers waarvan de bovenverdieping open is. De bussen volgen een route langs de bezienswaardigheden. U kunt bij alle haltes onbeperkt instappen en uitstappen.

Op een zonnige of in ieder geval droge dag is het de ideale manier om aangenaam en snel de vele attracties van Parijs te bekijken. Kinderen vinden het prachtig en het is voor hen minder vermoeiend reizen dan met de metro of te voet.

Er rijden in Parijs bussen met verschillende routes. De routes zijn te herkennen aan de kleur van de bus.

De Hop-on Hop-off bussen.

Hop-on Hop-off Parijs

De Eiffeltoren in Parijs.

De routes van de bussen.

In Parijs rijden rode, groene, oranje, gele en blauwe Hop On Hop Off bussen verschillende routes. De groene, oranje, gele en blauwe bussen zijn met hetzelfde kaartje toegankelijk en rijden ook op feestdagen.

De groene bussen vertrekken bij iedere halte om de 10 a 30 minuten. De haltes van deze bussen liggen o.a. bij de Opera en Galeries Lafayette, het Louvre, de Notre-Dame, Concorde, Champs-Elysees, Arc de Triomphe, Trocadero, de Eiffeltoren en Invalides. De volledige route duurt zonder uitstappen ongeveer twee uur.

De oranje bussen stoppen o.a. bij de Notre-Dame, Boulevard Saint Germain, Boulevard Montparnasse, Saint-Paul, de Bastille, Gare de Lyon, Gare d'Austerlitz en Parc de Bercy. De volledige route duurt ongeveer een uur.

Parijs centrum

Een opstapplaats van de rode bussen bij de Arc de Triomphe.

Seine

Met een combikaart heeft u ook een boottocht op de Seine.

De routes van de gele en de blauwe bussen.

De gele bussen rijden door Montmartre en langs de stations Gare du Nord en Gare de l'Est. Ieder kwartier vertrekt er een bus. De hele route duurt ongeveer een uur.

De blauwe bussen vertrekken ook iedere 15 minuten. Opstapplaatsen zijn bij Jardin du Luxembourg, Observatoire, Catacombes, Invalides en Saint-Germain-des-Pres.

De bezienswaardigheden in het centrum.

tickets Kaartjes voor de bussen en de boten.

De route van de rode bussen.

De rode bussen (Cars Rouges) rijden door het centrum van Parijs. De bussen rijden langs 9 haltes.

De route loopt van de Eiffeltoren, Champs de Mars, het Louvre, de Notre Dame, Musee d' Orsay, Opera en Galeries Lafayette, Champs-Elysees en Trocadero.

Er is o.a. een opstapplaats van de rode bussen bij de Arc de Triomphe aan de Champs-Elysees. Kaartjes kunt u ook in de bus kopen. Er zijn alleen kaarten voor twee dagen verkrijgbaar.

De top 10 attracties in het centrum.