Weekendplanner Kaartjes

De rondvaartboten en de dinner cruises op de Seine.

Een bezoek aan Parijs is niet compleet zonder een boottocht op de Seine. Er zijn verschillende opstapplaatsen in het centrum van Parijs maar de route is meestal hetzelfde.

Heel romantisch zijn de dinner cruises en lunch cruises. Terwijl Parijs u over de Seine vaart krijgt u dan een heerlijk driegangenmenu en een drankje.

tickets voor een boottocht of Diner Cruise.

De attracties aan de Seine.

Boottochten op de Seine

De boten varen vooral tussen de Eiffeltoren en de Nortre Dame.

Een boottocht op de Seine.

Een rondvaart over de Seine is één van de populairste attracties van Parijs. De Bateau Mouches, de rondvaartboten in Parijs, varen meestal tot de Eiffeltoren en keren om de twee eilanden.

In de winter kan de vaartocht korter zijn omdat het water dan te hoog staat om onder de bruggen bij de eilanden door te varen. De boten varen dan tussen de Eiffeltoren en het eiland bij Pont Neuf.

De kaartjes voor een boottocht.

Er zijn verschillende rederijen met eigen opstapplaatsen en eigen boten. De meest populaire opstapplaatsen zijn de aanlegsteigers bij de Eiffeltoren en die bij Pont Neuf.

De prijs voor een kaartje voor een rondvaart ligt rond de 15 euro.

Sommige boten zijn eerder varende restaurants dan rondvaartboten. Voor een dinner cruise zit u aan een tafeltje en krijgt u tijdens de boottocht een driegangenmenu met een drankje.

Kaartjes voor een boottocht of Diner Cruise op de Seine.

Een romantische boottocht in de avond.

rondvaartboten

In de avond zijn de attracties mooi verlicht. Dit is de tijd voor een romantische Dinner Cruise op de Seine.

Lekker eten aan boord terwijl Parijs aan u voorbij trekt.

Parijs Seine

Een rondvaartboot bij het eiland Île La Cité.

rondvaartboten

Een boot van rederij Vedettes de Paris.

rederij Parijs

Een boot van rederij Vedettes de Paris.

boottocht Seine

Kies voor een stoel op het bovendek. Hoe lager u zit, hoe meer u tegen het dak en de kade aankijkt.

Een boottocht in de avond.

Als het donker wordt gaan aan in Parijs de lampen aan. De vele monumenten langs de Seine worden dan mooi uitgelicht. Dit is het moment voor een romantische boottocht.

Let op: Bij een dinner cruise kunt u op sommige schepen kiezen voor een tafeltje in het midden, voor een tafeltje bij het raam of voor een tafeltje voor op het schip. Een tafeltje in het midden van de boot is goedkoper maar bij het raam of voor op het schip heeft u wel een veel beter uitzicht op de stad.

tickets Koop alvast uw kaartjes online

rondvaartboot

Een rondvaartboot op de Seine bij het Louvre.

De Hop-on Hop-off boten van Batobus.

Het is ook mogelijk om een Hop-on Hop-off boot, de Batobus, te nemen. U kunt dan onderweg bij bezienswaardigheden in de buurt van negen aanlegsteigers uitstappen en instappen. U mag uw fiets meenemen.

In juli en augustus varen de boten tot ongeveer 10.00 uur. In de rest van het jaar varen de boten tot 19.00 uur. In de wintermaanden iets korter tot 16.30 uur. Er vertrekt iedere 25 minuten een boot vanaf iedere aanlegplaats.

Er is o.a. een aanlegsteiger van de Batobus bij de Eiffeltoren, bij Musée d'Orsay en bij de kathedraal de Nortre Dame.

De rondvaartboten op de Seine.

rondvaartboten Parijs

Ga als het even kan op het bovendek zitten. U kunt dan over de kades naar de gevels kijken.

De boottochten van Bateaux Parisiens.

De rederij Bateaux Parisiens biedt naast rondvaarten ook Lunch Cruises en Dinner Cruises aan. De aanlegsteiger van de rondvaartboten van Bateaux Parisiens is voor de Eiffeltoren en de rondvaart duur ook hier ongeveer een uur. Aan boord is een gids aanwezig en u kunt luisteren via een koptelefoon met commentaar in het Nederlands.

De dinner cruises vertrekken iedere dag om 18.00 uur en om 20.30 uur. De boten zijn bedekt met een glazen dak zodat u een mooi uitzicht op de oevers en de Seine heeft. De dinner cruise om 20.30 uur is iets duurder dan die van 18.00 uur want er is o.a. live muziek.

De vaartocht duurt ongeveer anderhalf uur.

De veerboten bij de aanlegplaats bij Pont Neuf.

Bij de beroemde brug Pont Neuf op het eiland ligt de rederij Vedettes du Pont Neuf. De boten van deze rederij varen vanaf de Pont Neuf naar de Eiffeltoren en terug. Dan varen ze om de eilanden in de Seine en weer terug naar de aanlegplaats bij Pont Neuf.

De boottocht duurt ongeveer een uur en er zijn ook cruises in de avond.

Als het veel geregend heeft en het water in de Seine hoger staat kunnen veel schepen niet onder de brug Pont Neuf door. De boten keren dan bij de brug Pont Neuf en varen richting Eiffeltoren.

boottocht Parijs

Het vertrek van een rondvaartboot in de avond bij Pont Neuf in Parijs.

De boottochten van rederij Vedettes de Paris.

De aanlegsteiger van de boten van Vedettes de Paris ligt op de linker oever van de Seine bij de Eiffeltoren. De boten varen vanaf de Eiffeltoren rond de eilanden en weer terug. De boottocht duurt ongeveer een uur en er is een gids aan boord.

Een dinner cruise van Vedettes de Paris duurt ongeveer twee uur. De boot vertrekt in de avond rond 21.15 uur. Er is iedere dag een dinner cruise behalve op 14 februari, 14 juli en op 24, 25 & 31 december.

De rondvaartboten op de Seine.

rondvaartboten Parijs

De rondvaartboten varen om Île La Cité en Île Saint-Louis, dit zijn de eilanden in de Seine, en weer terug.

Tip: De combinatietickets.

Een kunt ook combinatietickets kopen voor de rondvaartboten met een andere attractie. Er zijn bijvoorbeeld combitickets voor de rondvaartboten samen met de Eiffeltoren of het Louvre. U kunt u ook de kaartjes voor de Hop-on Hop-off bus en de rondvaartboten combineren.

De combitickets zijn over het algemeen goedkoper dan losse kaartjes.

Tip: Als u een Paris Pass heeft kunt u ook gratis met de rondvaartboten en de Hop-On Hop-Off bussen. Ook het openbaar vervoer en de meeste attracties van Parijs zijn met dit stedenpasje gratis.