Weekendplanner Kaartjes

De meest romantische plaatsen voor een weekend weg.

Hier vindt u een aanbiedingen van bijzondere en romantische hotels.

Bekende voorbeelden van een romantisch hotel zijn landgoed Duin en Kruidberg, Hotel Jan Brito in Brugge en Hotel Graaf Bernstorff op Schiermonnikoog.

Waddeneilanden

De badplaatsen van Nederland

Romantisch uitwaaien op de Waddeneilanden.

Om op de Waddeneilanden te komen moet u eerst met de veerboot de Waddenzee oversteken. Na een heerlijke boottocht komt u op uw eiland aan en bent u er echt helemaal uit.

U kunt kiezen voor een klein en rustig eiland zoals Vlieland of Schiermonnikoog of voor een iets groter eiland als Texel, Terschelling of Ameland.

Romantisch overnachten op de Waddeneilanden.

Waddeneilanden

Het vijfsterrenhotel Hotel Amigo ligt bijna aan de Grote Markt van Brussel.

Romantische hotels in het centrum van Amsterdam.

Eén van de meest romantische hotels van Amsterdam ligt vlakbij het centraal station in het hart van de stad: Het Grand Hotel Amrâth Amsterdam. Alle kamers in dit vijfsterrenhotel zijn in art-nouveaustijl ingericht.

Een andere aanrader voor een romantisch weekendje weg is het viersterrenhotel Hotel The Toren aan de Keizersgracht. Dit hotel beschikt over enkele kamers met een jacuzzi.

Een derde aanrader is het kleine Canal House. Het is een "design-hotel" in de Grachtengordel. De 23 kamers van dit hotel zijn mooi ingericht met donker hout en luxueuze stoffen.

De romantische luxe hotels van Amsterdam.

Romantische steden in België.

In België liggen een aantal steden met een prachtige historische binnenstad.

Stedentrips in België.

België

Uitwaaien op het strand aan de Belgische kust.

U kunt ook samen naar de Belgische kust. In de sfeervolle badplaats De Haan kunt u een kamer in een romantisch villa-hotel in Belle Epoque stijl boeken.

Veel badplaatsen in België zijn in de vorige eeuw teveel "opgeleukt" met appartementenblokken. Gelukkig is dit bij De Haan niet gebeurd en is het nog steeds een badplaats met 19de-eeuwse allure.

Overnachten in een kasteel of klooster.

Een bijzonder hotel kan een goed begin zijn van een romantisch weekend weg. Vaak zijn er aan het hotel veel verhalen verbonden, de kamers en het restaurant hebben sfeer en vaak is er in het hotel een open haard te vinden waar u zich in de winter kunt warmen.

In Nederland en België hebben een aantal kastelen en kloosters een nieuwe bestemming gevonden als kasteelhotel of kloosterhotel.

Hotel Landgoed Duin en Kruidberg: romantisch en culinair.

In Noord-Holland vindt u vlakbij Amsterdam het Hotel Landgoed Duin en Kruidberg. Het hotel is gevestigd in een prachtig ingericht landhuis en omringt door een Engelse landgoedtuin.

Het gastronomische restaurant van het hotel is bekroond met een Michelin ster. Het hotel ligt niet ver van het strand.

Een culinair en romantisch weekend weg.

Gent

Het Hotel Ibis Gent St. Baafs Kathedraal ligt in het centrum van Gent.