Weekendplanner Kaartjes

Een weekend shoppen.

Het meest populaire weekendje weg is een stedentrip naar een leuke stad in Nederland, België of Duitsland om daar te shoppen en uit te gaan.

Gelukkig zijn de winkels in het centrum van de grote steden in Duitsland tegenwoordig ook op zaterdag de hele dag open.

Amsterdam

Amsterdam

Een weekend winkelen in Amsterdam.

Als u van uitgaan en winkelen houdt is Amsterdam een leuke stad om een weekend te bezoeken. In Amsterdam zijn veel bijzondere winkels en luxe boetieks. Zo zijn er de antiekwinkels aan het Rokin en bekende winkelstraten als de Kalverstraat en de Nieuwendijk.

Ook de markten van Amsterdam zoals de Albert Cuyp Markt en de rommelmarkt op het Leidseplein trekken veel publiek.

Winkels en markten in Amsterdam

Winkelen in de overdekte winkelpassages van Brussel.

Brussel staat bekend om haar mooie overdekte "galeries" met vele luxe winkels, leuke boetieks, restaurants en cafés.

Hier kunt u onafhankelijk van het weer shoppen. In de straten rond de Grote Markt van Brussel vindt u veel exclusieve modewinkels.

winkelen

Winkelsteden in Nederland

Duitsland

Winkelsteden in Duitsland

België

Winkelsteden in België

Engeland

Winkelsteden in Engeland

De Factory Outlet Stores in Nederland en België

Als u goedkoop merkkleding of woonaccessoires zoekt kunt u gaan shoppen in één van de Factory Outlet Centers. In deze mega winkelcentra wordt merkkleding van vorig jaar en overtollige partijen verkocht.

De winkels zijn 7 dagen per week geopend. Dus ook op zondag kunt u hier winkelen. In Nederland zijn op dit moment 3 van dit soort winkeldorpen: Batavia Stad Outlet Shopping bij Lelystad, Designer Outlet Roermond en de Rosada Factory Outlet bij Roosendaal.

Winkelen in de Designer Outlet Centers.

De Factory Outlet Centra.

Outlet Centra

De factory Outlet Centra.

De Bazaar en Zwarte Markt van Beverwijk.

De Bazaar van Beverwijk, niet ver van Amsterdam, is één van de grootste weekend evenementen van Nederland. Jaarlijks bezoeken meer dan 2 miljoen mensen de markten.

Er zijn ieder weekend op de Bazaar verschillende markten. Zo is er de grote rommelmarkt, een computermarkt en een Oosterse markt. Deze laatste is ook interessant voor liefhebbers van koken omdat hier veel verse tropische groenten en specerijen worden aangeboden.

Tegenwoordig is de Bazaar gratis toegankelijk.

De Bazaar van Beverwijk.

Winkelen in Den Bosch.

's-Hertogenbosch is een gezellige stad met veel restaurants, terrasjes en goede eetcafés. Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag is er een markt in het centrum van de stad. Aan de markt vindt u de grote warenhuizen.

Rond het marktplein zijn verschillende leuke winkelstraten met verrassende winkels. De binnenstad van Den Bosch telt meer dan 60 verschillende soorten winkels en staat daarmee in de top 5 van steden in Nederland met het meest diverse winkelaanbod.

Als u 's-Hertogenbosch in een weekend wil bezoeken en van uitgaan en shoppen houdt dan kunt u het beste overnachten in Hotel Central. Dit hotel ligt in het centrum van de stad aan het marktplein.

Leuke winkelsteden in Nederland.

Tip: Volgens het CBS is de binnenstad van Haarlem de plaats in Nederland met de meeste soorten winkels. Ook de binnenstad van Apeldoorn scoort wat betreft het aanbod van winkels hoog.

Luxe winkelen in Berlijn.

Tijdens de koude oorlog werd West Berlijn de etalage van het westen genoemd. In luxe winkelstraten als de Kurfürstendamm met haar zijstraten werd alles wat mooi, exclusief en duur te vinden.

Tegenwoordig vindt u hier nog steeds de meest exclusieve winkels en boetieks zoals het luxueuze warenhuis KaDeWe (Kaufhaus des Westens) en het Franse Galeries Lafayette.

Berlijn staat echter ook bekend om de vele rommelmarkten.

Shoppen in Berlijn.

Shoppen in Parijs.

Voor haute couture moet u in Parijs zijn. Nergens vindt u zoveel exclusieve mode per vierkante meter als in Parijs.

Aan de Les Champs-Elysées in Parijs en haar zijstraten kunt u het meest exclusief winkelen. Bekende warenhuizen in Parijs zijn Galeries La Fayette, La Samaritaine , Au Bon Marché en Marks & Spencer.

Het Factory Outlet Center La Vallee Village in Serris bij Parijs is één van de beste Outlet Centra in Europa.