Weekendplanner Kaartjes

Shoppen in het centrum van Brussel.

Toeristen komen behalve voor de vele bezienswaardigheden ook naar Brussel om te shoppen. De specialiteiten van Brussel zijn mode, Kuifje, bonbons en bier.

Op zondag mogen de winkels in Brussel ook open zijn.

De winkelstraten van Brussel.

markt Saint Tropez

Foto's van de winkelstraten en markten.

Winkelen in Brussel.

In het centrum van Brussel zijn de winkels iedere dag geopend van 9:00 uur tot 17:00 of 18:00 uur. Supermarkten en warenhuizen zijn zelfs vaak tot negen uur geopend.

Op zondag mogen de winkels in Brussel ook geopend zijn maar ook in het centrum blijven veel winkels gesloten. In de Nieuwstraat zijn de winkels in ieder geval op de eerste zondag van de maand open.

Er zijn op zondag enkele bijzondere markten in Brussel. Op de Grote Markt is iedere zondag de Vogeltjesmarkt en er is bij het station Gare du Midi een enorme groentemarkt met Belgische en Noord-Afrikaanse producten.

chocolade in Brussel

De chocolade winkels.

winkelstraat Brussel

Een leuke winkelstraat is de Kleerkopersstraat oftewel de Rue des Fripiers.

kaartjes OV Londen

Een bierwinkel aan de Rue au Beurre.

De boetieks en kledingwinkels in Brussel.

In deze winkelstraten in Brussel kunt u leuke kledingwinkels en boetieks vinden:

  • De Dansaertwijk, vooral de Antoine Dansaertstraat en het St-Goriksplein
  • In en rond de St-Hubertus Galerij
  • De Zavelwijk en de Marollen
  • De Louizalaan en Waterloolaan
  • De Baljuwstraat, Kasteleinsplein en Brugmannplein
  • De Naamsestraat en Matonge

De specialiteiten van Brussel.

Toeristen in Brussel gaan vooral voor de chocolade en het bier. Er zijn bij de Grote Markt dan ook veel bierwinkels en chocoladewinkels.

De Belgische chocolade.

De omgeving van de Grote Markt (La Grand Place) is de grote trekpleister van liefhebbers van chocolade. Hier is ooit de praline uitgevonden en toeristen van over de hele wereld willen hier dan ook de echte Brusselse praline kopen.

De praline is uitgevonden door Neuhaus. De familie van de uitvinder van de praline hebben al sinds 1857 een winkel in de Galerie de la Reine 25-27. Hier worden nog steeds de wereldberoemde pralines van Neuhaus verkocht. Een andere grote naam in de chocolade scene van Brussel is Leonidas. In de straten rond de Grote Markt vindt u enkele vestigingen van Leonidas.

De uitvinder van de bonbon.

Chocolade winkel Brussel

De winkel van de uitvinder van de praline, Neuhaus, is in Galerie de la Reine.

De Chocolade-oorlog in Brussel.

Rond de Grote Markt zijn veel chocolade- en bonbon winkels gevestigd. Veel chocolade wordt goedkoop uit Azië geïmporteerd.

Chocolaterie Filip Martin is een voorbeeld van een bonbonwinkel dat bonbons van een lagere kwaliteit verkoopt tegen een nog veel lagere prijs. Adres: Rue au Beurre, een zijstraat van de Grote Markt (La Grand Place).

De echte Belgische pralines worden echter nog met de hand in België gemaakt uit hoogwaardige chocolade. Beroemde merken van echte Belgische bonbons in Brussel zijn Leonidas, Godiva en Neuhaus. Deze bonbons zijn duurder dan de imitaties maar veel lekkerder.

winkelstraat Brussel

Vlakbij de Grote Markt zijn veel chocolade winkels.

brasserie

Chocolaterie Filip Martin voor de iets goedkopere bonbon.

Kuifje in Brussel.

Brussel is de stad van Kuifje. Een bekende winkel voor liefhebbers van Kuifje is Boutique Tintin in de Rue de la Coline, een zijstraat van de Grote Markt (La Grand Place).

De rommelmarkt van Brussel.

Voor rommel, curiosa en antiek gaat u naar de bekende rommelmarkt van Brussel, de Marolles. Deze markt is er iedere dag, dus ook op zondag, tot 14.00 uur bij Place du Jeu de Balle.

tickets voor rondleidingen, proeverijen en tours.

Leuke stedentrips in België.