Weekendplanner Kaartjes

Leuke attracties en bezienswaardigheden in Keulen.

Hier vindt u een overzicht van de attracties die u moet zien als u een weekend in Keulen bent.

Sommige attracties zijn gratis. Alle attracties liggen op loopafstand van elkaar in de binnenstad van Keulen.

1. De Keulse Dom.

Het duurde 600 jaar voordat de Keulse Dom klaar was maar nu staat hij er dan ook. In 1248 is begonnen met de bouw en men heeft al die eeuwen aan het oorspronkelijk ontwerp vastgehouden.

De Keulse Dom heeft tijdens de tweede wereldoorlog de bombardementen op het centrum van Keulen grotendeels ongeschonden doorstaan.

In de Keulse Dom zijn in de schatkamer de relikwieën te bezichtigen die al sinds de dertiende eeuw pelgrims naar Keulen trekken.

attracties Keulen

Naast het spoor is een voetgangersbrug met een prachtig uitzicht op Keulen.

Een rondleiding.

kaartjes OV Londen

Een rondleiding bij de Dom.

Een bezoek aan de Keulse Dom.

De kathedraal bestaat uit drie gedeelten: voor de toegang tot de schatkamer met de relikwieën en om de meer dan 500 treden van de linker toren te mogen beklimmen moet u ongeveer vijf euro betalen. De rest van de Keulse Dom is gratis toegankelijk.

Tegenover de kathedraal vindt u het informatiecentrum van de Dom, de Dom-Forum. Hier kunt u goedkoop koffie of thee drinken en vanachter de grote ramen heeft u een prachtig uitzicht op het plein en de Keulse Dom.

tickets voor rondleidingen en attracties door Keulen.

2: Het Keulse Water 4711

In de winkelstraat Glockengasse staat het geboortehuis van Eau De Cologne 4711. Het gebouw had in de tijd van Napoleon huisnummer 4711, vandaar de naam. In het gebouw worden objecten uit de lange geschiedenis van Eau De Cologne tentoongesteld en u kunt hier heel veel verschillende flesjes zien en kopen.

Eigenlijk is het meer een winkel.

Adres: Aan de Glockengasse naast de Keulse Dom. Op het gebouw prijkt in grote letters de naam 4711.

Eau de Cologne

4711

De winkel van 4711 in Keulen.

3. De bruggen over de Rijn.

Het uitzicht vanaf de twee bruggen Deutzer Brücke en de Hohenzollernbrucke over de Rijn bij het centrum van Keulen is prachtig. De Deutzer Brücke loopt van de Innenstadt (ter hoogte van de Heumarkt) naar stadsdeel Köln-Deutz aan de andere oever van de Rijn. Tegen zonsondergang is het een goed moment om de brug op de gaan.

De Hohenzollernbrucke is de spoorwegbrug met een voetgangerspad achter het centraal station en de Keulse Dom. Terwijl de treinen langs u rijden heeft u een mooi uitzicht over de stad en de Keulse Dom.

shoppen Keulen

De Altstadt van Keulen bij de kerk Sankt Martin.

attracties Keulen

Keulen is een gezellige stad.

Hop on Hop off bus

4. De promenade van Keulen

Langs de Rijn bij de Innenstadt van Keulen loopt de promenade. Langs de promenade is veel groen en er zijn hotels, restaurants en veel gezellige terrasjes. Het is een heerlijke plaats om te genieten van mooi weer, de rivier en van de oude stad.

De promenade ligt echter tegen de oude stad aan. Als u de rivier oversteekt en op de andere oever langs de Rijn wandelt heeft u een prachtig uitzicht over het water en de stad.

De skyline met de Keulse Dom is prachtig. Het uitzicht op Keulen vanaf de brug de Deutzer Brücke is beroemd.

5. De kerstmarkten in Keulen.

De grootste kerstmarkt in Keulen vindt u op de markt tegenover de Keulse Dom en het Dom Hotel. De kerstmarkt opent in de laatste week van november en duurt tot en met 23 december.

Na 18.00 uur vinden er op het plein voor de Dom gratis concerten plaats. Het kunnen jazz, rock of gospel concerten zijn maar ook Duitse kerstliederen.

De kerstmarkten van Keulen.

winkelstraat

De Schildergasse is één van de populairste winkelstraten van Keulen.

Enkele andere leuke attracties in Keulen

  • Keulen is een van oorsprong een Romeinse stad en uit de oudheid is veel moois bewaard gebleven. Het Römisch-Germanisches Museum is gebouwd op de plaats van een Romeinse villa.
    Adres: Naast de Dom.
  • Kölner Seilbahn is een kabelbaan over de Rijn. Open vanaf 1 april tot de eerste week van november van 10.00 uur tot 18.00 uur.
    Adres: Riehler Straße 180.