Weekendplanner Kaartjes

Vakantiespelletjes voor buiten.

Er zijn veel spelen die vooral populair zijn op vakantie. We zijn dan veel buiten en er meer te doen dan voetbal en barbecue. De spellen op deze pagina kunt u spelen in de tuin, op de camping en op het strand.

Spelletjes voor buiten.

Populaire spellen op de camping.

camping spelen

1. Badminton.

Badminton is één van de populairste sporten op vakantie. Het is zelfs een olympische sport. Het moet er wel windstil voor zijn want de shuttles waaien gemakkelijk weg.

Voor badminton heeft u een badmintonracket nodig en een shuttle. Een net is minder belangrijk.

Tip: Er zijn verzwaarde badmintonshuttles waarmee u ook bij wind kunt spelen. Als u het spel in Nederland buiten speelt is dat zeker aan te raden.

2. Een tennispaal en een tennistrainer.

Een tennispaal is een paal met een tennisbal aan een elastiek. Met één of twee rackets kunt u gaan tennissen. Het is dus ook nog een goede tennisoefening.

Het spel is zowel op de camping als in de tuin te spelen.

Tip: Er zijn ook tennistrainers. Een tennistrainer is een tennisbal dat aan een elastiek met een gewicht vastzit. De bal van een dergelijke tennistrainer gaat wel vaak snel kapot.

3. Jeu de boules.

Jeu de Boules is één van de meest populaire sporten op vakantie. Op veel campings zijn zelfs Jeu de Boules banen.
Tip: Als u geen eigen Jeu de Boules ballen heeft kunt u die vaak wel bij de receptie lenen.

4. Train uw armen met trekbal.

Dit spel was een hit in de zeventiger jaren maar wordt nog steeds verkocht. Het spel bestaat uit een bal met twee trekkoorden. De bedoeling is om de bal met zoveel vaart op de ander af te schieten dat die niet meer op tijd kan reageren. Dit spel is een goede training voor armspieren.

Een variant van trekbal is splashball of zoomball hydro waarbij de bal gevuld wordt met water.

Trekbal en andere buitenspelen.

Dit is trekbal.

Een video (1 min.) van spelfabrikant Goliath.

5. Waterballonnen.

Als u kinderen heeft zijn waterballonnen altijd een feest. Op een warme dag mogen waterballonnen niet ontbreken. De ballonnen zijn gemakkelijk te vullen op de kraan.
Tip: Met een opzetstuk is een waterballon ook te vullen met de tuinslang.

6. Catchbal.

Het spel bestaat uit twee borden met klittenband en een tennisbal. De bedoeling is om de bal te vangen met een bord met klittenband.

Tip: Er is een variant waarbij u een bal vangt met een handschoen met klittenband.

7. Kubb.

Kubb is een spel uit Scandinavië waarbij je paaltjes moet omgooien. Je kunt het spel spelen met twee tot zes spelers.

Tegenwoordig is dit spel heel populair. Je ziet het dan ook regelmatig gespeeld worden op grasveldjes. Het spel is ook te spelen op straat, in het zand en zelfs in de sneeuw.

8. Gooien en vangen met een frisbee.

Een goede frisbee kunt u ver gooien en is eenvoudig te vangen. Zelfs honden zijn er dol op. Naast de frisbee schotels zijn er ook frisbee ringen. Een frisbee ring vliegt veel verder dan een standaard frisbee en is vrij precies te mikken.

Tip: Er zijn ook frisbees met led-verlichting zodat u ook in het donker kunt werpen en vangen.

camping spelen

9. Beachball.

Beachball lijkt op tennis alleen stuitert de bal niet en is de racket van hout of plastic. Omdat de bal niet hoeft te stuiteren kun je het spel goed op het strand spelen.