Weekendplanner Kaartjes

De attracties en bezienswaardigheden van Venetië.

U komt aan in Venetië op het treinstation of in één van de naast gelegen parkeergarages. Hier kunt u een boot nemen naar het San Marco Plein. U kunt ook vanaf het station in ongeveer een half uur naar het San Marco plein lopen.

Het centrum van Venetië is niet groot dus u kunt alles lopend bereiken.

De Hop-on Hop-off boten van Venetië.

In Venetië zijn 118 eilanden, 150 kanalen en 400 bruggen. Een mooie manier om deze stad te zien zijn de Hop-on Hop-off boten.

De Hop-on Hop-off boten volgen de volgende route:

  1. Het treinstation en Tronchetto, het eiland met de enige parkeergarage in Venetië
  2. De haven van Venetië, Stazione Marittima.
  3. Het San Marco plein.
  4. Het eiland Lido en het eiland Murano.

Kaartjes voor vervoer in Venetië

De aankomst in Venetië.

Als u met de trein of de auto in Venetië aankomt staat u direct aan de Canal Grande. Vanaf het station kunt u naar het San Marco Plein lopen en onderweg loopt u door de mooiste delen van Venetië.

Tegenover het station zijn ook aanlegsteigers van de waterbussen. U kunt voor een paar euro ook met de boot over de Canal Grande naar het San Marco plein varen. Onderweg vaart u langs prachtige paleizen. Helaas is het wel druk in de waterbussen in dit deel van Venetië. U zult dus moeten staan.

Tegenover het station liggen ook gondels en watertaxi's. Ook de Hop-on Hop-off boot legt bij het station aan.

De waterbussen, gondels en watertaxi's.

Florian café

Het beroemde Caffé Florian op het San Marco Plein.

attracties

De brug Ponte di Rialto ligt tussen San Polo en San Marco.

Het San Marco plein.

In het hoogseizoen is het soms niet gemakkelijk om een plaats op het Piazza di San Marco te vinden waar je rustig kunt zitten. Langs de gebouwen zijn echter wel wat bankjes te vinden.

Er zijn ook vele terrasjes en cafés op het plein Piazza San Marco. Het deftigste café in Venetië is het oude café Florian. Vele schrijvers en kunstenaars gingen u voor. Het café is nog steeds romantisch maar wel duur.

Overnachten in de buurt van het San Marco Plein.

Rond het San Marco Plein

De omgeving van het plein Piazzo San Marco is een prachtig deel van Venetië.

Loop eens over de promenade langs het water. Hier liggen gondels en watertaxi's en er vertrekken waterbussen. U loopt langs het Dogepaleis en u heeft vanaf de brug een mooi uitzicht op de Brug der zuchten.

In de smalle winkelstraten aan de andere zijde van het Piazzo San Marco zijn de winkels van bekende merken als Louis Vuitton, Brunello Cucinelli, Cartier en Tiffany & Co.

Grand Canal
Venetie

De Brug der Zuchten verbindt het Dogenpaleis met de gevangenis.

Piazza di San Marco vanaf zee gezien

Tip: Neem een kanaalbus naar het eiland Lido als u het San Marco Plein vanuit zee wilt bekijken. Er zijn aanlegsteigers van de waterbussen bij de promenade.

De stadpaleizen van Venetië

Langs de kanalen en aan de kust van Venetië staan veel paleizen. Veel van deze stadspaleizen zijn tegenwoordig hotels of musea.

De paleizen die je in iedere reisgids over Venetië vindt zijn Palazzo Ducale, Ca D’Oro, Ca Pescaro en Ca Rezzonico.

De Palazzi die tegenwoordig overheidsgebouwen zijn kun je vaak nog wel bezichtigen

De Canal Grande

De Canal Grande is het grote kanaal dat door één van de mooiste delen van Venetië loopt. Aan het kanaal ziet u prachtige Palazzi en hoge bruggen. Op het water varen gondels en waterbussen.

Als u de Canal Grande volledig wilt afvaren kunt u bij de promenade naast het San Marco Plein een Vaporetti (een kanaalbus) nemen naar Ponte Degli Scalzi, vlakbij het treinstation.

Hier kunt u online E-tickets voor gondelvaarten en boottochten kopen.

De brug Ponte di Rialto

Ponte di Rialto is de beroemdste brug van Venetië. Deze brug over de Canal Grande is aan het eind van de 16de eeuw gebouwd.

Op en vlakbij de brug vind je veel restaurants en souvenirwinkels.

Vlakbij de brug ligt de Rialto Markt aan de Canal Grande. Deze historische groent- fruit- en vismarkt is meer dan duizend jaar oud. Er is iedere dag een markt tot 13.00 uur.