Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Bloemendaal aan Zee.

Bloemendaal aan Zee heeft een levendig strand. Op het meest drukke gedeelte van het strand worden regelmatig Beach Parties georganiseerd.

Als u een hotel of appartement bij zee zoekt kunt u het beste een hotel nemen in het nabijgelegen Zandvoort. In Bloemendaal zijn wel hotels maar die liggen ongeveer vijf km van het strand.

Bloemendaal aan Zee.

Texel

De strandopgang bij de parkeerterreinen
Adres: Zeeweg 84 en 85.

Overnachten bij Bloemendaal aan Zee.

Bloemendaal ligt ongeveer 5 km van Bloemendaal aan Zee maar u kunt via het mooie >Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar het strand wandelen. Dichtbij zee staat u het appartementenhotel Poort van Bloemendaal. Dit hotel ligt aan het strand.

Hotel Bloemendaal ligt in het centrum van Bloemendaal. De hotels van Zandvoort aan Zee liggen echter dichterbij het strand van Bloemendaal aan Zee dan die in Bloemendaal. Als u dus een hotel bij het strand wilt hebben kunt u het appartementenhotel Bloemendaal aan Zee boeken of een hotel in Zandvoort zoeken.

De hotels en vakantiehuizen in Bloemendaal.

Overnachten in Bloemendaal aan Zee.

Overnachten

Het strand van Bloemendaal aan Zee.

Het strand is populair bij jongeren en dat is te merken aan de paviljoens en de cafés. Het meest drukke stuk strand ligt bij de parkeerplaats tussen paal 62.75 en 62.00. Hier zijn de meeste strandpaviljoens, u kunt hier ligbedden huren, er is een trampolinepark en er zijn toiletten.

Het volgende stuk strand is gereserveerd voor activiteiten als vliegeren, zeilen etc.

Het familiestrand ligt tussen paal 61.00 en 60.25. Dit stuk strand is rustiger en geschikt voor kinderen. Er is een zwin (ondiep water waarin kinderen kunnen spelen).

Tussen paal 60.25 en 58.50 ligt het rustige gedeelte van het strand. Hier is ook het naaktstrand.

Tip: Tussen strandopgang Parnassia en het naaktstrand mogen honden op het strand loslopen.
Parkeerplaats Parnassia.

Het strand van Bloemendaal aan Zee.

strand

Tips voor een dagje naar het strand.

Bloemendaal aan Zee

Een restaurant bij de strandopgang aan de Zeeweg.

Hotel Poort van Bloemendaal

Hotel Poort van Bloemendaal ligt aan het strand.

Bloemendaal aan Zee

kaart badplaatsen

Badplaatsen in Noord-Holland.

Overnachten bij de Kennemerduinen

Culinair Hotel Landgoed Duin en Kruidberg ligt vlakbij de Kennemerduinen. U bent hier iets verder van het strand maar als u van luxe houdt is dit hotel een aanrader.

In de Kennemerduinen zijn meerdere campings. Zo ligt Camping de Lakens op Zeeweg 60. Op de camping kunt u ook fietsen huren.

Als u een weekend of midweek naar een bungalowpark wilt kunt u naar het bungalowpark van Center Parcs, Park Zandvoort. Ook het bungalowpark van Roompot, Recreatiepark Noordwijkse Duinen, ligt niet zover weg.

Het strand.

strand Bloemendaal aan Zee

In de buurt van Bloemendaal aan Zee.

strand Bloemendaal

De horeca bij Bloemendaal aan Zee.

Aan het strand bij Bloemendaal aan Zee liggen zeven zomerpaviljoens en vier restaurants en cafés. De meeste zomerpaviljoens liggen allemaal bij het parkeerterrein. De paviljoens zijn geopend van 15 februari tot en met 31 oktober.

De strandpaviljoens zijn Woodstock 69, Beachclub Fuel, Beachclub Vroeger, Beachclub La Dolce Vita, San Blas, Bloomingdale Beach en De Republiek.

De vaste horeca bestaat uit proeflokaal Brechje, paviljoen Parnassia bij het familiestrand, Eetcafé 't Eindpunt en natuurlijk snackbar Blazee.

strand Bloemendaal

Enkele strandpaviljoens in Bloemendaal aan Zee.

badplaatsen
parkeren Bloemendaal aan Zee

Parkeren bij het strand aan de Zeeweg.

Vervoer naar het strand.

Het strand is vanuit Haarlem en Zandvoort gemakkelijk bereikbaar. Vlakbij het strand is een ruime parkeerplaats maar op warme dagen is dit al snel vol.

U kunt ook met de bus naar het strand. Neem bus 81 van Haarlem naar Zandvoort of bus 80 van Amsterdam CS naar Zandvoort via Haarlem.

Neem niet de trein naar Bloemendaal of Overveen want die stations liggen 5 km van het strand.

Fietstrips met een elektrische fiets.