Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Den Bosch ('s-Hertogenbosch).

Den Bosch is een stad met veel gezellige cafés, leuke winkelstraten en heel veel goede restaurants. Daarnaast ligt het niet ver van De Drunense Duinen en de Efteling.

Kortom, Den Bosch is een leuke stad voor een weekend weg.

De hotels en appartementen van Den Bosch.

centrum Den Bosch

Markt in Den Bosch.

Overnachten in Den Bosch.

Als u een weekend naar Den Bosch wilt is het viersterrenhotel Golden Tulip Hotel Central een aanrader. Het hotel ligt in het centrum, aan de markt, tussen de winkelstraten en de uitgaanscentra in de binnenstad. In het hotel is een grand café gevestigd met serre met uitzicht op de markt.
Andere hotels in het centrum van Den Bosch zijn Hotel Sense Suites en het City Centre Hotel. Een mooie plaats om te overnachten is Vakantiehuis Den Bosch in de buurt Uilenburg.

Hotels in de binnenstad van Den Bosch, de aanraders!

Zoek een overnachting in Den Bosch.

Overnachten

Enkele hotels en motels in de buurt van Den Bosch.

Den Bosch ligt op een knooppunt van de snelwegen A2 en A59. U kunt dus ook kiezen voor een motel in de buurt van Den Bosch. Aan de A2 ligt het Fletcher Hotel-Restaurant ’s-Hertogenbosch. Het Campanile Hotel & Restaurant 's Hertogenbosch ligt aan de A59.

Iets buiten Den Bosch kunt u overnachten in het Van der Valk Hotel bij de A2 of in het kasteelhotel Kasteel Maurick, aan de rand van Vught.

Vughterstraat

De winkelstraat Vughterstraat.

Noord-Brabant
hotel Den Bosch

Best Western Plus City Centre Hotel
ligt vlakbij de Sint Jan.

restaurant Den Bosch

Een restaurant in de Korte Putstraat.

Winkelen in Den Bosch.

Den Bosch is een welvarende stad en u vindt hier dan ook veel exclusieve winkels. Alle winkelstraten komen op Markt uit. Het marktplein is dan ook een goed startpunt voor een dagje shoppen. Op woensdagochtend, vrijdagochtend en zaterdag vindt u hier de markt. Vooral op zaterdag is het hier erg druk.

Er is echter altijd voldoende parkeergelegenheid in één van de parkeergarages rond Markt. Zo liggen de parkeergarages Q-Park Arena en Q-Park Tolbrug vlakbij het marktplein.

U kunt natuurlijk ook op het transferium, even buiten het centrum, parkeren.

Bij de Sint-Janskathedraal.

overnachten

Bij de Sint-JansKathedraal op de Parade beginnen veel rondleidingen en rondritten.

Uitgaan in Den Bosch.

In het centrum ligt het gezellige restaurantstraatje de Korte Putstraat. In de Korte Putstraat zijn veel restaurants. Op een mooie zomeravond kunt u in dit straatje in de avond ook buiten op een terras dineren. Het is in de zomer één van de leukste restaurantstraatjes van Nederland.

Ook in de buurt Uilenburg in het centrum van 's-Hertogenbosch zijn veel cafés en restaurants. Vooral de Karrenstraat en de mooie Korenbrugstraat zijn populaire uitgaanscentra in Den Bosch.

Uitgaan in de Uilenburg.

rondvaart Den Bosch

U kunt vanuit Uilenburg met fluisterboten een rondvaart onder de stad maken.

Varen onder de stad.

Den Bosch is gedeeltelijk over meer dan 12 kilometer aan beekjes en riviertjes,de Binnendieze, gebouwd. In het centrum ziet u het riviertje dan ook overal stromen.

Het is mogelijk om van 15 april tot eind oktober een rondvaart te maken over de Binnendieze met fluisterboten. U vaart dan grotendeels onder de stad door.

Een tocht met één van de boten op de Dieze is zeker een aanrader.
Adres voor kaartjes: Balie Bolwerk Sint Janssingel 25.
De boten vertrekken bij de steiger tegenover Molenstraat 15A

Een boottocht onder Den Bosch.

Het plein Parade.

Een bekend bouwwerk in Den Bosch is de Sint Jan Kathedraal. De kathedraal staat aan het gezellige plein de Parade.

Op de Parade vinden in de zomer evenementen plaats zoals Jazz in Duketown, Theaterfestival Boulevard en het culinaire festival Bourgondisch Den Bosch.

Bij de Parade zijn veel restaurants en cafés met gezellige terrasjes.

overnachten

De vele restaurants met terrasjes in de Korte Putstraat.

Wandelen en fietsen bij Den Bosch.

Vlakbij het centrum van Den Bosch liggen o.a. de natuurgebieden het Bossche Broek en de Moerputten.

Wandelen en fietsen in het Bossche Broek.

Wandelen in de Moerputten.

Sauna en Beauty Resort Devarana.

Vlakbij de wijk Helftheuvel ligt de grote sauna Devarana. Als u een verwenweekend in Den Bosch wilt is dit grote wellness complex een aanrader.

Jeroen Bosch

Het pand op Markt 29 was in 1462 het huis van de schilder Jeroen Bosch.

Een dagtocht naar Heusden Vesting.

Vanaf de aanlegsteiger aan de Zuid-Willemsvaart vaart op donderdag, zaterdag en zondag een rondvaartboort van Rederij Wolthuis naar Heusden Vesting.
Juni t/m oktober: 11:00 uur.

Kasteel Maurick bij Vught.

Op het landgoed van Kasteel Maurick bij Vught, ongeveer 4 km van Den Bosch kunt u wandelen, fietsen en picknicken. In het middeleeuwse kasteel is een restaurant en een brasserie. U kunt er ook in enkele kamers overnachten.

Adres: Kasteel Maurick, Maurick 3, Vught
(aan de A2).
Bezoek Kasteel Maurick.

De kastelen in de buurt van Den Bosch.

In de buurt van 's-Hertogenbosch zijn veel Middeleeuwse kastelen. Deze kastelen zijn een leuke bestemming voor een fietstocht.

Mooie kastelen in de buurt van Den Bosch zijn Kasteel Maurick in Vught, Kasteel Heeswijk in Heeswijk (13 km van Den Bosch) en Kasteel Ammersoyen (8 km van Den Bosch).

De kastelen in de buurt van Den Bosch.

De Brabanthallen 's-Hertogenbosch.

In de Brabanthallen ligt vlakbij het station aan de rand van de binnenstad. In dit evenementencomplex vindt regelmatig beurzen, concerten en feesten plaats.

Bekende beurzen die jaarlijks in de Brabanthallen gehouden worden zijn Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch, Tuinidee en diverse vakbeurzen.

De Brabanthallen in Den Bosch.