Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Een weekend Den Bosch
   
Een weekend Den Bosch ('s-Hertogenbosch). Uitgaan, shoppen en hotels.

Den Bosch is een stad met veel terrasjes, leuke winkels en heel veel goede restaurants. Daarnaast ligt het niet ver van De Drunense Duinen, De Efteling en het Land van Ooit.

Kortom, Den Bosch is een leuke stad voor een weekend weg.

     
Eropuit > Nederland > Noord-Brabant > Den Bosch
Rondvaarten over de Binnendieze Natuurgebied De Bossche Broek Een dagje naar de Efteling
zoeken
Romantische hotels
Weekend trips
Stedentrips
Low budget
Actief weekend
Culinaire hotels
Weekend in natuur
Wellness & beauty
Eropuit met kinderen
Naar zee
Een midweek weg
Weekendhuizen
Kamperen
Watersport
Hotel last minutes
Europese landen
Weekend vliegreizen
Weekend cadeaubon
De winkelstraat Vughterstraat
Een rondvaart over de Dieze
Den Bosch is over 12 km aan riviertjes en beekjes gebouwd. U kunt vanuit Uilenburg met fluisterboten een rondvaart onder de stad maken.
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen ligt 8 km van Den Bosch

Een dagje uit in de Bommelerwaard

Den Bosch centrum
Het pand "De Kleine Winst" op de Markt 29 was in 1462 het huis van de schilder Jeroen Bosch. Hier bracht hij in ieder geval een deel van zijn jeugd door.

Het standbeeld van Jeroen Bosch staat voor dit huis.

de binnenstad van Den Bosch
De binnenstad van Den Bosch.
een hotel in Den Bosch
Het onlangs gerenoveerde Euro Hotel ligt in de Kerkstraat, vlakbij de Sint Jan kathedraal.
Een weekend in Den Bosch ('s-Hertogenbosch)
 
 
Attracties in Noord-Brabant
 
 
de omgeving van Den Bosch
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

Reserveringen

 
 
Attracties in Noord-Brabant
 
 
koffers
 
 
zoeken
De hotels, motels en pensions van Den Bosch

Als u een weekend naar Den Bosch wilt dan is het viersterrenhotel Golden Tulip Hotel Central een aanrader. Het hotel ligt in het centrum, aan de markt, tussen de winkelstraten en de uitgaanscentra in de binnenstad. In het hotel is een grand café gevestigd met serre met uitzicht op de markt. Aan de achterkant van het hotel bevindt zich een parkeergarage.

Andere hotels in het centrum van Den Bosch zijn Stadshotel Jeroen, het Best Western Eurohotel en Bed & Breakfast Den Bosch. Een mooie plaats om te overnachten is het pension Vakantiehuis Den Bosch in de buurt Uilenburg.

Den Bosch ligt op een knooppunt van snelwegen A2. U kunt dus ook kiezen voor een motel aan de A2 en de A59. Aan de A2 ligt het Fletcher Hotel-Restaurant ’s-Hertogenbosch. Het Campanile Hotel & Restaurant 's Hertogenbosch ligt aan de A59.

Iets buiten Den Bosch kunt u overnachten in het Van der Valk Hotel bij de A2 of in het kasteelhotel Kasteel Maurick, aan de rand van Vught.

De hotels, motels en pensions van 's-Hertogenbosch

De markt in Den Bosch
Foto: De Markt van Den Bosch. Op vrijdag ochtend en zaterdag vindt hier de markt plaats.

Winkelen in Den Bosch

Den Bosch is een welvarende stad en u vindt hier dan ook veel exclusieve winkels. Alle winkelstraten komen op de markt uit. Het marktplein is dan ook een goed startpunt voor een dagje shoppen. Op woensdagochtend, vrijdagochtend en zaterdag vindt u hier de markt. Vooral op zaterdag is het hier erg druk.

Er is echter altijd voldoende parkeergelegenheid in één van de parkeergarages rond de Markt. U kunt natuurlijk ook op het transferium, even buiten het centrum, parkeren.

den bosch
Foto: Bij de Sint Jan op de Parade beginnen veel rondleidingen en rondritten.

Uitgaan in Den Bosch

Den Bosch beschikt over een groot aantal goede restaurants.

In het centrum vindt u de Korte Putstraat. In de Korte Putstraat bevinden zich veel restaurants. Op een mooie zomeravond kunt u in dit straatje in de avond ook buiten op een terras dineren. Het is in de zomer één van de leukste restaurantstraatjes van Nederland.

Ook in de buurt Uilenburg in het centrum van 's-Hertogenbosch vind u veel cafés, restaurants en terrasjes. Vooral de Karrenstraat en de mooie Korenbrugstraat zijn belangrijke uitgaanscentra van Den Bosch.

Uitgaan in de Uilenburg in Den Bosch

restaurants in Den Bosch
Foto: In de mooie Lepelstraat vlakbij het station vindt u veel kleine restaurants, cafés en terrasjes. U kunt hier ook langs het riviertje de Dieze wandelen.

Een kenmerkend gebouw in Den Bosch is de Sint Jan bij de Parade. Op de foto hieronder ziet u de toren. In de straat richting de Parade bevinden zich leuke winkels en terrasjes.

Op de Parade vinden in de zomer evenementen plaats zoals Jazz in Duketown, Theaterfestival Boulevard en het culinaire festival Bourgondisch Den Bosch.

In de Brabanthallen aan de rand van de binnenstad vinden regelmatig evenementen, concerten en feesten plaats.

Nationaal Monument Kamp Vught

Kamp Vught Zo ziet Kamp Vught eruit.
(Bij Vught).

Leuke dingen doen in en om Den Bosch

Den Bosch is gedeeltelijk over meer dan 12 kilometer aan beekjes en riviertjes,de Binnendieze, gebouwd. In het centrum ziet u het riviertje dan ook overal stromen.

Het is mogelijk om van 15 april tot eind oktober een rondvaart te maken over de Binnendieze met fluisterboten. U vaart dan grotendeels onder de stad door.

Een tocht met één van de boten op de Dieze is zeker een aanrader. Kaarten kunt u kopen in het Diezehuis, Molenstraat 15a, tel 073-6122334.

Zo ziet Den Bosch eruit.
De attracties van Den Bosch
Den Bosch
> In de historische wijk Uilenburg in het centrum van Den Bosch vindt u café Zomers en Zomers. Hier kunt u een solex, step, fiets of reuzen skippybal huren om daarmee de stad en haar omgeving te verkennen. Het café organiseert verschillende gps-tochten en arrangementen.
> Vlakbij het centrum van Den Bosch ligt het natuurgebied De Bossche Broek. Hier kunt heerlijk wandelen en fietsen en er is een gratis voetveer.
> In de wijk Rosmalen treft u de grote sauna De Thermen aan. Als u een verwenweekend in Den Bosch wilt is deze sauna een aanrader.
> Vanuit de oude haven van 's-Hertogenbosch vertrekt ieder weekend een rondvaartboort van Rederij Wolthuis naar Heusden Vesting.
> Op het landgoed van Kasteel Maurick bij Vught, ongeveer 4 km van Den Bosch kunt u wandelen, fietsen en picknicken. In het middeleeuwse kasteel is een restaurant en een brasserie.

Kasteel Maurick. Adres: Kasteel Maurick, Maurick 3, 5261 NA Vught (aan de A2).

> In de buurt van 's-Hertogenbosch zijn veel Middeleeuwse kastelen. Deze kastelen zijn een leuke bestemming voor een fietstocht.

De kastelen in de buurt van Den Bosch

restaurantstraatje in Den Bosch
Foto: De vele restaurants met terrasjes in de Korte Putstraat
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media