Weekendplanner Kaartjes

Overnachten in Rome.

Als u een hotel neemt in het historische centrum van Rome bent u dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome. In Travestere kunt u goed uitgaan. Ook rond Vaticaanstad zijn een aantal hotels.

Rond station Termini vindt u de goedkope budget hotels maar er zijn ook enkele grote luxe hotels gevestigd.

De hotels in Rome: de aanraders.

Grand Hotel Palentino.

Grand Hotel Palentino

Overnachten in het oude centrum van Rome.

In het oude centrum van Rome komt u voor de klassieke Romeinse bezienswaardigheden. Hier staan o.a. attracties als het Colosseum en het Forum Romano, het vroegere handels- en politieke centrum van het Romeinse rijk. En naast het Forum is een heuvel, Palatino, waar tweeduizend jaar geleden de rijke Romeinen woonden.

Rond het oude centrum van Rome zijn zowel goedkope hotels als luxueuze hotels te vinden.

De goede hotels in dit deel van Rome.

Zoek een overnachting in Rome.

Overnachten Rome

Het historische centrum van Rome (Centro Storico).

In het historische centrum van Rome komt u om heerlijk rond te wandelen en te genieten van de vele winkels, restaurants, terrasjes en prachtige pleinen als het Piazza Navona.

Het beroemdste gebouw in het historische centrum is zonder twijfel de 2000 jaar oude tempel, het Pantheon, aan de Piazza della Rotonda. Bij het Pantheon liggen mooi gelegen hotels als Hotel Pantheon, Hotel Albergo del Senato, Hotel Nazionale en Hotel Sole al Pantheon.

De hotels in dit deel van Rome

Hotel Fiume

Hotel Fiume ligt vlakbij Via Veneto en Villa Borghese.

Overnachten bij Piazza di Spagna.

Tussen Piazza di Spagna en Via del Corso kunt u in Rome uitstekend shoppen in de winkelstraat Via del Corso en zijstraten. Ook kunt u hier de prachtige Trevi Fontein te bewonderen.

Verder vindt u aan de Piazza di Spagna de beroemdste trappen ter wereld, de romantische Spaanse Trappen.

De hotels bij Piazza di Spagna (onze aanraders).

overnachten

Het luxe Grand Hotel De La Minerve ligt 100 meter van het Pantheon.

Overnachten in de wijk Trastevere.

De Romeinse wijk Trastevere is de wijk om uit te gaan in Rome. Travestere is een schilderachtige oude en zeer levendige wijk in het centrum van Rome. In Trastevere zijn veel cafés, restaurants, terrasjes en bioscopen.

De mooie wijk Trastevere ligt op de westoever van de Tiber. Bezienswaardigheden: Musea di Roma, Santa Maria Della Scara, Piazza Santa Maria

Overnachten in Trastevere in Rome.

attracties

Een hotel bij het Termini Station in de straat Via Marsala.

Via del Corso

De winkelstraat Via del Corso ligt centraal in Rome.

De vliegvelden van Rome.

vliegvelden Rome

Het centrum van Rome.

Rome
Rome

Hotel Fontana ligt bij de Trevi Fontein in het centrum van Rome.

De hotels in de omgeving van Termini Station.

Het centraal station van Rome, Termini Station, is het knooppunt van openbaar vervoer in Rome. Hier kruisen de twee metro lijnen en staat het centraal busstation. Termini Station ligt op loopafstand van het oude centrum van Rome en met de metro bereikt u gemakkelijk en goedkoop alle andere delen van Rome.

In de straten rond Termini Station liggen veel goedkope twee- en driesterrenhotels. Aan de andere zijde van Termini Station liggen de grote luxe hotels. Een hotel in de omgeving van Termini Station is een uitstekende basis om Rome te verkennen.

De hotels in de buurt van Termini Station, de aanraders.

Vaticaanstad.

Vaticaanstad is geen stad maar een heuse staat! Hier komt men natuurlijk voor de pracht en praal van de Vaticaanse Musea en het Sint Pietersplein. Vaticaanstad ligt ten westen van de Tiber. Het is te voet te bereiken vanaf het historisch centrum van Rome.

In Vaticaanstad kunt u niet overnachten maar rond Vaticaanstad zijn verschillende hotels.

Overnachten bij Vaticaanstad in Rome.

De hotels bij de vliegvelden

Ten zuiden en ten westen van Rome liggen de twee vliegvelden van Rome, Ciampino Airport (CIA)(10 km) en Leonardo Da Vinci Airport (FCO) in Fiumicino (35 km).

Er rijdt een bus tussen Ciampino Airport en Termini Station in Rome. De rit duurt ongeveer 30 minuten. Het andere vliegveld van Rome, Leonardo Da Vinci Airport, is vanaf Termini Station in ongeveer 30 minuten met de trein te bereiken.

Vervoer vanaf de vliegvelden naar uw hotel.

Rome

Residenza Frattina ligt in de luxe winkelstraat Via Frattina.

Overnachten in Noord- en Zuid-Rome.

In Noord en Zuid Rome kunt u goedkoop overnachten in Rome. Vanwege het uitstekende openbare vervoer (bus en metro) in Rome, is het geen enkel probleem iets verder van het centrum te overnachten.

In Zuid Rome zijn een aantal zeer interessante bezienswaardigheden te vinden, zoals de basiliek Don Giovanni. In Noord Rome vindt u de adembenemende villa Borghese met zijn prachtige tuin.

De attracties: San Giovanni, heuvel van Caelian, Via Appia Antica, San Paolo, de heuvel van Aventijn, Caracalla Rome.

Een weekend in Noord- en Zuid-Rome.