Weekendplanner Kaartjes

Fietsen en wandelen op Walcheren.

Het schiereiland Walcheren in Zeeland is niet groot. U kunt in een dag rond Walcheren fietsen. Plaatsen als Vlissingen, Middelburg, Veere en Domburg zijn met de fiets gemakkelijk te bereiken.

Er zijn in de badplaatsen van Walcheren verhuurders van fietsen en scooters. In de hotels en op de campings kunt u ook vaak wel een fiets huren.

Dishoek Zeeland

Het wandelpad over de hoge duinen van Zoutelande en Dishoek naar Koudekerke.

Fietsen op Walcheren.

Zeeland is een provincie met natuurgebieden waar u goed kunt fietsen en wandelen. Op het schiereiland Walcheren liggen mooie plaatsen als Vlissingen, Middelburg, Veere, Domburg en Zoutelande. Walcheren is niet groot, u kunt er in een dag omheen fietsen. Er is altijd wel een strand, een schilderachtig dorp of een leuk stadje dichtbij.

Op Walcheren vindt u mooie wandelpaden over de duinen en er is een netwerk van fietspaden. Als u in een plaats als Vlissingen, Middelburg of Domburg overnacht is iedere bestemming in een paar uur op de fiets bereikbaar.

Overnachten op Walcheren.

Overnachten

Wandelen en fietsen in de natuur op Walcheren.

Op Walcheren vindt u veel natuurgebieden waar u kunt wandelen. Een populair wandelpad is het pad over de duinen tussen Koudekerke en Zoutelande. Vanaf de hoge duinen heeft u een prachtig uitzicht over de Westerschelde met aan de andere kant het platteland van Zeeland.

Een ander gebied waar u goed kunt wandelen is Bos Dishoek in de duinen bij het dorp Koudekerke, niet ver van Vlissingen. De wandelpaden en fietspaden in de duinen en de duinovergangen zijn vrij toegankelijk, de rest van het gebied is beschermd.

Fietsen op een elektrische fiets.

Fossielen zoeken op de stranden.

Enkele leuke wandel- en fietsgebieden zijn:

 • Bij Middelburg: Landgoed ter Hooge.
  Adres: Breeweg, Middelburg.
 • Bij Veere: Het Veersebos en de Veerse Kreken. In dit prachtige gebied vindt u de natuurcamping Het Veerse Gat van Staatsbosbeheer. Er is een parkeerplaats op de Kraayenestweg in Veere.
 • Bij Zoutelande: Bos Zoutelande.
  Adres: Molenweg, Zoutelande
 • In de omgeving van Westkapelle en Domburg is een landschap met hoge duinen, kreken, bos en brede stranden. Hier lopen veel fietspaden.

Meer wandel- en fietsgebieden op Walcheren.

 • Bij Oostkapelle:
  De Manteling is een groot natuurgebied tussen Domburg en de Veerse Gatdam. Het is een gebied met oude buitenplaatsen, bossen en duingebieden. Tip: Overnacht onderweg in hostel Kasteel Westhove.
 • Bij Vlissingen:
  Fort Rammekens is een fort aan de kust. Hier ligt een natuurgebied met kreken, bossen en duin. Er zijn veel bijzondere planten en dieren.
  Adres: Rammekensweg, Ritthem
 • Wandelen in Zeeland.
Texel

Fietscafés op Walcheren.

Overal op Walcheren zijn zogenaamde fietscafés. Ook als u niet gebruik maakt van de horeca kunt u hier gebruik maken van de faciliteiten van het café. Zo kunt u hier uw fiets repareren of uw elektrische fiets gratis opladen.

Er zijn fietscafés in o.a. Vlissingen, Dishoek, Zoutekamp, Domburg, Veere en Middelburg. Bij de VVV kantoren in Zeeland en bij de fietscafés kunt u hierover informatie en routekaarten krijgen.

Ook het Strandhotel Westduin in Koudekerke (niet ver van Vlissingen en Dishoek) geldt als een fietscafé.

Zeeland en Walcheren.

Walcheren

Leuke plaatsen op Walcheren.

Fietsverhuur op Walcheren.

 • Fietsverhuur Koppejan, Noordendolfer 2, Zoutelande, tel.: 0118-561333
  De Vriewieler verhuurt elektrische fietsen. Adres: Timmermansstraat 4 Zoutelande, Tel. 0118-561485
 • Bij het station van Vlissingen kunt u fietsen huren bij de Rijwielshop. Tel.: 0118-465951.
 • Bij Akkerdaas Tweewielers in Domburg kunt u fietsen fietsen, en elektrische solexen huren. Adres: Akkerdaas Tweewielers, Weststraat 2, Domburg, tel. 0118-581105.
kasteel Westhove

Deze fietsen kunt u huren bij het hostel in Kasteel Westhove.

Overnachten in kasteel Westhove

In het middeleeuwse kasteel Westhove kunt u goedkoop maar bijzonder overnachten aan de Domburgse Weg. In dit kasteel is tegenwoordig een hostel van Stayokay gevestigd.

Het kasteel ligt in het prachtige natuurgebied de Manteling van Walcheren. Hier zijn veel smalle fietspaden.

Bij het hostel in het kasteel van Stayokay in Domburg kunt u ook fietsen huren.

Overnachten in het kasteel Stayokay Domburg.

Zeeland.

Zeeland

De voet- en fietsveer over de Westerschelde.

Vanuit Vlissingen kunt u met uw fiets de Westerschelde oversteken met een veerboot voor voetgangers en fietsers. Vanuit de badplaats Breskens kunt u dan in Zeeuws-Vlaanderen fietsen.

Als u in Vlissingen overnacht kunt u ook met de veerboot de Westerschelde oversteken naar Breskens om daar in één van de vele visrestaurants mosselen te eten.

De veerboot tussen Vlissingen en Breskens.

De afstanden in Walcheren op de fiets

Vlissingen Dishoek Zoutelande Domburg Middelburg Veere
Vlissingen 5 km 11 km 17 km 9 km 15 km
Dishoek 5 km 6 km 13 km 11 km 18 km
Zoutelande 11 km 6 km 9 km 12 km 17 km
Domburg 17 km 13 km 9 km 21 km 16 km
Middelburg 9 km 11 km 12 km 21 km 8 km
Veere 15 km 18 km 17 km 16 km 8 km