Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
Een weekend in Marken
Een weekend in Marken

Marken is een voormalig eiland in de buurt van Amsterdam en Volendam. In Marken kunt u het oude dorp bekijken en het eiland op de fiets verkennen.

Uw auto zult u op de parkeerplaats moeten parkeren want Marken is grotendeels autovrij. Op het eiland is een hotel, Hotel Hof van Marken. Hotel Hof van Marken heeft een eigen restaurant.

     
Eropuit > Nederland > Noord-Holland > Marken
Volendam Vakantiehuizen bij het IJsselmeer Meevaren op het IJsselmeer
Een weekend in Marken
 
 
leuke plaatsen
 
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
 
 

 
 
leuke plaatsen
 
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
Een weekend in Marken

Marken is een voormalig Zuiderzee eiland dat tegenwoordig met een dijk aan het vaste land verbonden is.

Marken is op een enkele weg na autovrij en u moet uw auto op het parkeerterrein aan de Kruisbaakweg parkeren. De parkeerplaats ligt naast het dorp dus veel hoeft u niet te lopen. U kunt het dorp in lopen via de Beatrixbrug.

In Marken ziet u de typische groene houten huizen, ophaal bruggen en smalle steegjes.

Als er niet teveel toeristen zijn kunt u het gevoel krijgen dat de tijd er heeft stilgestaan. Enkele inwoners van Marken zijn niet te beroerd om op speciale dagen hun klederdracht aan te trekken.

Er is op Marken een hotel dus u kunt er overnachten maar u kunt ook een hotel zoeken in het nabijgelegen Volendam.

Marken

Overnachten in Marken

In de avond, als de meeste toeristen naar huis zijn, kunt u sfeervol overnachten in Hotel Hof van Marken. Het driesterrenhotel Hotel Hof van Marken is gevestigd in een traditioneel houten Marker huis. Het is een klein hotel met zeven kamers. In dit bijzondere hotel is ook een restaurant gevestigd. Dit restaurant is van woensdag tot en met zondag geopend. Honden zijn in het hotel welkom.

Hotel Hof van Marken is het enige hotel op Marken. U kunt op Marken ook overnachten in een tweepersoonsappartement, het Postkantoor.

Als het hotel en het vakantiehuis op Marken vol zijn kunt u voor een overnachting uitwijken naar Volendam, Edam of Amsterdam.

Meer informatie: Hotel Hof van Marken

Marken

Leuke dingen doen in en bij Marken

- Marken is met een dijk verbonden met de vaste wal. In een half uur bent u met de auto in het centrum van Amsterdam.
- Er vaart tussen maart en eind oktober iedere 30 a 45 minuten een veerboot tussen Marken en het vissersdorp Volendam. Dit is de Marken Express. Uiteraard kunt u ook met de auto of de fiets. Volendam ligt over de weg 17 km van Marken want de dam in de richting van Volendam eindigt in het water.
- U kunt op Marken uitstekend eten. In de Havenbuurt zijn enkele restaurants. Het Hotel Hof van Marken heeft ook een restaurant. Ook honden zijn hier welkom.
- In het Marker Museum vindt u klederdrachten en gebruikvoorwerpen van vroeger. Het Marker Museum is gehuisvest in zes historische panden. Een huisje is nog ingericht als in 1932 toen er nog een vissersfamilie in het pand woonde. Het Marker Museum is tussen april en november geopend. Adres: Kerkbuurt 44-47, Marken.
- In het Kijkhuisje Sijtje Boes kunt u zien hoe een Marker huis vroeger was ingericht.
- Als u van wandelen houdt kunt u via het Zuiderzeepad naar de vuurtoren lopen. Het pad is duidelijk aangegeven.
Marken

Restaurants op Marken

Op Marken zijn een aantal gezellige restaurants. U vindt er een paar in de Havenbuurt. U kunt van woensdag tot en met zondag ook eten in het restaurant van het hotel Hof van Marken.

Fietsverhuur in Marken

- Fietsverhuur Marken. U vindt de fietsverhuur op het parkeerterrein bij Marken. Tel. 06 - 42305828. U kunt vanaf maart tot november zeven dagen per week bij mooi weer een fiets huren.
- Gasten van Hotel Hof van Marken kunnen in het hotel een fiets huren.
Informatie voor een weekend weg in Noord-Holland
Een dagje uit naar Volendam Meevaren op een jacht op het IJsselmeer
Zeilen met groepen Een dagje uit in Noord-Holland
Vakantiehuizen bij het IJsselmeer Een weekendje weg in Nederland
De attracties in Amsterdam Een weekend Enkhuizen
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media