Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
Hop On hop Off bussen
De Hop On hop Off bussen in Parijs

Als u veel wilt zien van Parijs in weinig tijd dan zijn de Hop On Hop Off bussen een uitkomst. Met deze open dubbeldekkers rijdt u een route langs de bezienswaardigheden in Parijs.

U kunt met één kaartje de hele dag zo vaak in- en uitstappen als u wilt. Er rijden veel bussen in Parijs dus u hoeft bij een halte nooit lang te wachten.

Rondritten door Parijs met de Hop On Hop Off bussen

De Hop On hop Off bussen

Hop On Hop Off bussen rijden een vaste route tussen de bezienswaardigheden van Parijs. Het zijn dubbeldekkers waarvan de bovenverdieping open is. De bussen stoppen alleen bij de bezienswaardigheden.

Op een zonnige of in ieder geval droge dag is het de ideale manier om aangenaam en snel de attracties van Parijs te bekijken. Kinderen vinden het prachtig en het is voor hen minder vermoeiend reizen dan met de metro of te voet.

Toeristen kunnen onbeperkt instappen en uitstappen. Er rijden in Parijs bussen met verschillende routes. De routes zijn te herkennen aan de kleur van de bus.

Tickets voor de Hop On Hop Off bussen in Parijs

Sightseeing in Parijs
Foto: Op de bus heeft u een mooi uitzicht over de stad.

De routes van de bussen

In Parijs rijden rode, groene, oranje, gele en blauwe Hop On Hop Off bussen verschillende routes. De groene, oranje, gele en blauwe bussen zijn met hetzelfde kaartje toegankelijk en rijden het hele jaar door.

De groene bussen vertrekken om de 10 a 30 minuten van iedere opstapplaats. De haltes van deze bussen liggen o.a. bij de Opera en Galeries Lafayette, het Louvre, de Notre-Dame, Concorde, Champs-Elysees, Arc de Triomphe, Trocadero, de Eiffeltoren en Invalides. De volledige route duurt ongeveer 2 uur.

De oranje bussen stoppen o.a. bij de Notre-Dame, Boulevard Saint Germain, Boulevard Montparnasse, Saint-Paul, de Bastille, Gare de Lyon, Gare d'Austerlitz en Parc de Bercy. De volledige route duurt ongeveer een uur.

Tip: Vanaf het hoge gebouw de Tour Montparnasse, één van de haltes, heeft u een mooi uitzicht over Parijs.

 
 
Parijs
 
 
Kaartjes voor attracties
 
Paris Pass
 
zoeken
 
 

 
 
Parijs
 
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
Sightseeing in Parijs
Foto: De groene en rode bussen rijden over de Champs-Elysees. Op de Champs-Élysées zijn veel opstapplaatsen.
De gele bussen rijden door Montmartre en langs Gare du Nord en Gare de l'Est. Ieder kwartier vertrekt er een bus. De hele route duurt ongeveer een uur.

De blauwe bussen vertrekken ook iedere 15 minuten. Opstapplaatsen zijn bij Jardin du Luxembourg, Observatoire, Catacombes, Invalides en Saint-Germain-des-Pres.

halte van Cars rouges
Foto: De opstapplaats van de rode bussen (Cars Rouges) bij de Arc de Triomphe aan de Champs-Elysees. Kaartjes kunt u ook in de bus kopen. Er zijn alleen kaarten voor twee dagen verkrijgbaar.

De route van de rode bussen

De rode bussen rijden door het centrum van Parijs. De bussen rijden langs 9 haltes.

De route loopt van de Eiffeltoren, Champs de Mars, het Louvre, de Notre Dame, Musee d' Orsay, Opera en Galeries Lafayette, Champs-Elysees, Champs-Elysees en Trocadero.

De top 10 attracties in het centrum

Cars rouges in Paris
Openbaar vervoer in Parijs Quartier Latin
Shoppen in Parijs Restaurants in Parijs
De beste plek voor een hotel in Parijs Het centrum van Parijs
Disneyland Parijs De attracties van Parijs
Place du Tertre in Montmartre De Eiffeltoren in Parijs
De shows en dinnershows van Parijs De rondvaartboten op de Seine
Uitgaan in Parijs  
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media