Weekendplanner Kaartjes

Goede regenkleding en paraplu's.

In ons regenachtige klimaat is goede regenkleding bij een lange wandeling of fietstocht heel handig.

Gelukkig is regenkleding de laatste jaren een stuk modieuzer geworden. De tijd van de felgekleurde hobbezakken is (bijna) voorbij. Een zuidwester dragen op het strand dragen tijdens een regenbui blijft wel stoer natuurlijk.

Regenkleding, regenhoeden en paraplu's.

Regen tijdens een stedentrip.

regen

Hier moet u opletten bij het kopen van regenkleding.

  • Is het materiaal waterdicht of slechts waterafstotend?
  • Heeft de kleding genoeg ademend vermogen?
    Regenkleding moet natuurlijk water van binnen tegenhouden maar zweet moet natuurlijk wel afgevoerd worden. Anders wordt u nog nat als u fietst of wandelt.
  • De naden moeten goed afgedicht zijn om doorlekken te voorkomen.
  • Een capuchon om uw haar te bedekken. Als de capuchon een beetje oversteekt blijft uw gezicht ook droog tijdens het fietsen.

Een regencape of poncho.

Als u niet zeker weet of het gaat regenen kunt u een regenponcho of regencape meenemen. De stijlvolle regencapes draagt u als u van huis vertrekt. Een goede regenponcho of regencape gaat gemakkelijk over uw winterkleding. Koop ze dus ruim. Te groot zal een regencape niet gauw zijn, te klein wel.

Een dunne, opvouwbare regencape is handig om opgevouwen in een fietstas of dagrugzak mee te nemen.

Als u op een regencape op de fiets gebruikt kunt u het beste ook een regenbroek dragen. Anders stroomt het regenwater van uw cape op uw broek.

Regenponcho's en capes.

Een wegwerpcape van dun plastic.

Er zijn wegwerpponcho’s van dun plastic. U kent ze wel van de attractieparken en festivals waar u ze voor een paar euro in de kiosk kunt kopen. U koopt ze online meestal in pakketten van vijf of tien.

De regencapes zijn goedkoop, handig en ze passen gemakkelijk in uw fietstas of kleine rugzak. Ze zijn echter wel milieu onvriendelijk.

thuis

Een goede regenjas.

Een goede regenjas is natuurlijk waterdicht, ademend en is mooi om naar te kijken. Als u met de fiets gaat is het handig als u uw regenjas kunt opvouwen.

De regenbroek.

De regenbroek moet wel over uw eigen broek passen. Er zijn regenbroeken met een rits aan de zijkant. U kunt ze dus gemakkelijker aantrekken.

Tips voor het kopen van een paraplu.

Een opvouwbare paraplu is handig bij een stedentrip. Tegenwoordig zijn de meest populaire paraplu’s opvouwbaar. Deze paraplu's zijn gemakkelijk mee te nemen in uw tas.

Als u gaat fietsen is een doorzichtige paraplu handig.

Als het wat harder waait neemt u een stormparaplu. Deze stevig paraplu's kunnen een storm van windkracht tien aan. Handig bij een lange strandwandeling buiten het seizoen.

Koop een handige paraplu.

Een zuidwester regenhoed bij het uitwaaien.

Een zuidwester is een regenhoed die oorspronkelijk gebruikt werd door zeelieden. Het is een hoed met brede randen en een klep in de nek zodat het water niet in uw nek stroomt.

Een zuidwester regenhoed is ideaal als bescherming voor uw hoofd bij een storm of harde wind met regen op het strand. Tegenwoordig kunt u een stoere zuidwester in bijna iedere kleur krijgen.

thuis

Een goed regenpak.

Tijdens een regenbui snel een regenpak aantrekken is op de fiets of op de motor een goed idee. U trekt een regenpak over uw jas aan dus de kleding valt ruim. Let erop dat een regenpak goed ventileert anders wordt u van binnenuit nat door transpiratie.

De capuchon van een regenpak moet goed om uw gezicht sluiten. Broekspijpen en mouwen kun met klittenband of touwtje gesloten worden zodat er geen water naar binnen kan.