Weekendplanner Kaartjes

Nederland heeft ongeveer dertig badplaatsen die goed voorzien zijn van zowel luxe als goedkope hotels, campings en vakantiehuizen.

Hier vindt u een groot aantal aanbiedingen van strandhotels aan de Noordzee in Zeeland, op de Waddeneilanden en in Noord-Holland en Zuid-Holland.

Overnachten in een Nederlandse badplaats.

badplaatsen

De badplaatsen

Tips voor op het strand.

De badplaatsen in Noord- en Zuid-Holland.

Dichtbij Den Haag liggen populaire badplaatsen als Scheveningen, Katwijk aan Zee en Wassenaar. Bij Amsterdam liggen de badplaatsen Zandvoort, Bloemendaal aan Zee, IJmuiden aan Zee en Noordwijk aan Zee in de buurt.

In Noord-Holland vindt u verder nog Wijk aan Zee, Egmond aan Zee, Bergen aan Zee, Schoorl en Callantsoog. Ook bij Den Helder ligt een mooi strand. Vanuit Den Helder is het eiland Texel gemakkelijk en snel te bereiken met een veerboot.

Huur een strandhuisje bij zee in Nederland.

Een hotel in de duinen van Terschelling.

Terschelling

Het dorp West op Terschelling.

De badplaatsen van Friesland en Groningen

Als u vanuit Friesland en Groningen naar het Noordzeestrand wilt moet u naar de Waddeneilanden. Hier vindt u schone stranden, hoge golven en frisse lucht.

De Friese eilanden Vlieland en Terschelling bereikt u met de veerboot vanuit Harlingen. Ameland is vanuit de haven van Holwerd te bereiken. Schiermonnikoog is een eiland van Groningen. Er vaart een veerboot vanuit Lauwersoog (Gr.) naar Schiermonnikoog.

Vanuit de Eemshaven in Groningen kunt u overigens ook met de snelle veerboot in ongeveer 25 minuten naar het Duitse eiland Borkum varen.

De badplaatsen in Zeeland

Zeeland heeft in Nederland de meeste zonuren en is dus voor een weekendje naar zee een aantrekkelijke optie. In Zeeland zijn Renesse en Vlissingen populaire badplaatsen.

Verder trekken badplaatsen als Domburg, Zoutelande, Westkapelle en Breskens zowel in de zomer als in de winter veel bezoekers.

De badplaatsen van Zeeland.

Hotel Vlieland

Vanaf het balkon van een kamer in Hotel Vlierijck op Vlieland heb je een mooi uitzicht.

Op een zomerdag naar het strand

In de zomer kan het erg druk zijn bij de Nederlandse stranden. Vooral bij de badplaatsen in de buurt van Amsterdam en Den Haag staan op warme zomerdagen lange files.

Ook de smalle wegen op Walcheren in Zeeland kunnen in een zonnig weekend verstopt raken. Er gaan wel treinen naar Zandvoort en Vlissingen.

De stranden bij Den Helder, Julianadorp en op de Waddeneilanden zijn over het algemeen rustiger.

Strandartikelen voor een dagje bij zee.

De Waddeneilanden.

Vlieland en Schiermonnikoog zijn rustige eilanden waar geen auto's van toeristen mogen komen. Beide eilanden hebben brede en schone stranden en veel duinen.

De eilanden Terschelling en Ameland zijn drukker en u kunt er goed uitgaan in de verschillende dorpen op de eilanden. Het zijn grote eilanden met veel natuur en prachtige stranden.

Als u naar een badplaats op Texel wilt kunt u naar De Koog gaan. Dit is de badplaats op het eiland.

De Waddeneilanden zijn overigens niet groot dus het maakt niet zoveel uit in welk dorp u overnacht. Op de Waddeneilanden is de zee is altijd dichtbij.

Naar de Waddeneilanden.