Weekendplanner Kaartjes

Een vakantie of weekend weg in Walcheren.

Het schiereiland Walcheren in Zeeland is een goede bestemming voor een weekend weg of vakantie.

Er zijn schone stranden aan de Noordzee en aan de Westerschelde, er zijn bossen en duinen waar u kunt fietsen en wandelen en voor watersporters zijn er de jachthavens.

Walcheren en Zuid-Beveland.

Zuid-Beveland en Walcheren

Leuke plaatsen in Zeeland.

De havenstad en badplaats Vlissingen.

De stad Vlissingen heeft naast een haven ook een smal strand en een boulevard met hotels en restaurants. Vanaf het strand ziet u grote zeeschepen vlak langs de kust varen.

Vlissingen is met de trein gemakkelijk te bereiken. Bij het station kunt overstappen op de voetveer naar Breskens in Zeeuws-Vlaanderen. De overtocht is een leuke boottocht langs de kust.

Een weekend in Vlissingen.

Overnachten op Walcheren.

Overnachten

De historische stad Middelburg.

Middelburg is een stad met een rijke geschiedenis. Het is een stad met veel 17de en 18de-eeuwse pakhuizen en herenhuizen en er is een abdij met o.a. het Zeeuws Museum. U kunt er op een terras zitten op het mooie marktplein of wandelen over de vier kilometer lange bolwerken.

Vanuit Middelburg kunt u de vele badplaatsen van Walcheren zelfs op de fiets bereiken. Vlissingen ligt bijvoorbeeld maar 9 km van Middelburg.

Het station van Middelburg is vanuit Vlissingen en Roosendaal met de trein rechtstreeks te bereiken.

Een weekend in Middelburg.

De badplaats Zoutelande.

De badplaats Zouteland heeft een strand op het zuiden. Dankzij de duinen waait het er dus minder dan op de stranden van Noord- en Zuid-Holland. Zoutelande ligt dus ideaal voor een dagje of weekend naar het strand.

U kunt over een wandelpad over de duinen van Zoutelande naar Dishoek en Vlissingen lopen. U kunt ook fietsen vanuit Zoute landen door de vele natuurgebieden en naar andere Zeeuwse badplaatsen.

Een weekend in Zoutelande.

Zuid-Beveland en Walcheren

Walcheren

De badplaats Westkapelle.

Bij de badplaats Westkapelle ligt een zeedijk maar ten zuiden en ten noorden zijn mooie stranden en hoge duinen. Voor een strandwandeling kunt u over het zand naar de badplaatsen Zoutelande of naar Domburg lopen

Net achter de duinen bij Westkapelle ligt een landschap van kreken en bos waar u kunt wandelen, fietsen en vissen.

Een weekend in Westkapelle.

Domburg en Oostkapelle.

De badplaats Domburg is één van de oudste badplaatsen van Zeeland. Er zijn veel hotels en restaurants in het gezellige centrum van Domburg. Het strand ligt hier vlakbij.

De zee bij Domburg heeft een stevige branding. De hoge golven nodigen uit tot golfsurfen. Op het strand kunt u zoeken naar haaientanden, fossielen en zee-egeltjes.

Tussen Domburg en Oostkapelle ligt het mooie natuurgebied de Manteling. In dit natuurgebied kunt u wandelen en fietsen in bossen en duinen. Onderweg komt u langs mooie buitenplaatsen.

Een weekend in Domburg.

Een weekend in Oostkapelle.

De watersportplaats Veere.

Het stadje Veere ligt aan het Veerse Meer. Als u van watersport houdt moet u hier zijn. Op het Veerse Meer kunt u suppen, zeilen, surfen, snorkelen en duiken. U kunt bij het meer zeilboten en surfplanken huren.

Vanuit Veere kunt u wandelen en fietsen door Walcheren en Noord-Beveland.

Een weekend in Veere.

De kleine badplaats Dishoek.

De kleine badplaats Dishoek heeft een mooi strand en hoge duinen. Over de duinen loopt een wandelpad waarover u naar Vlissingen of Zoutelande kunt lopen. Vanaf de duinen ziet u grote zeeschepen op de Westerschelde varen.

In Dishoek is een groot vakantiepark, Vakantiepark Largo Noordzee Residence Dishoek. Iets verder weg liggen nog twee vakantieparken en er is een camping.

Een weekend in Dishoek.