Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
De badplaats Zoutelande
In het weekend naar de badplaats Zoutelande in Zeeland

De badplaats Zoutelande is een druk bezochte badplaats op Walcheren. Dankzij de hoge duinen en het strand op het zuiden is het op het strand warmer dan elders in Nederland.

In Zoutelande vindt u langs de duinen veel hotels en pensions. Op Camping Resort de Meerpaal kunt u vakantiehuizen en studio's huren.

     
Eropuit > Nederland > Zeeland > Zoutelande
Badplaats Dishoek Overnachten in Zoutelande Attracties van Vlissingen
Een weekend naar badplaats Zoutelande in Zeeland
 
 
Kaart van Walcheren
 
 
kaart van Zeeland
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Kaart van Walcheren
 
 
kaart van Zeeland
 
zoeken
Het strand van badplaats Zoutelande

Zoutelande is een druk bezochte badplaats op Walcheren. Zoutelande is één van de weinige badplaatsen in Nederland met een strand op het zuiden en u heeft hier op het strand minder last van wind en kunt er lager van de zon genieten dan elders in Nederland.

Zoutelande heeft een prachtig strand vlakbij het centrum van het dorp. Op het strand zijn douches, enkele strandpaviljoens en er is een strandwacht. Het strand van Zoutelande is één van de schoonste van Nederland en het strand heeft ook de Blauwe Vlag verdient. Bij de paviljoens kunt u strandstoelen, windschermen en parasols huren.

strand bij Zoutelande

Overnachten in Zoutelande

In Zoutelande overnachten veel toeristen. Hier vindt u dan ook veel hotels, pensions en vakantiehuizen. Als u bij zee wilt overnachten heeft u een ruime keus.

Populaire hotels bij de duinen zijn Hotel Tien Torens, Best Beach Hotel Zoutelande, Duinhotel zomerlust en Villa Cedrus. Op Camping Resort de Meerpaal vlak achter de duinen kunt u een studio of bungalow huren.

De hotels, pensions en bungalows in Zoutelande

hotel bij Zoutelande

Wandelen op het strand en door de duinen bij Zoutelande

Bij Zoutelande vindt u de hoogste duinen van Zeeland. Er loopt een pad langs de kust van Westkapelle, langs Zoutelande en Dishoek naar Vlissingen. Vanaf dit pad heeft u een prachtig uitzicht over Walcheren, het strand en de zee. U kunt het hele jaar over dit pad wandelen. Dankzij de duinen zijn vele plaatsen beschut maar u kunt ook heerlijk uitwaaien op het strand.

Wandelen en fietsen op Walcheren

Fietsverhuur in Zoutelande

Vanuit Zoutelande lopen verschillende fietspaden langs de kust en door Walcheren. Op de fiets rijdt u door de duinen en over smalle landweggetjes en passeert u rustieke dorpjes. Er zijn in Zeeland veel fietsveren en pontjes zodat u ook andere eilanden kunt verkennen. Bij het VVV kantoor in Zoutelande kunt u fietsroutes kopen.

Fietsenverhuur: Profil De Vriewieler, Timmermanstraat 4, tel. 0118-561485

Langstraat in Zoutelande
Foto: De winkelstraat Langstraat in Zoutelande op een zonnige zondag.
Shoppen en uitgaan in Zoutelande

Zoutelande was vroeger een vissersdorp maar tegenwoordig leeft het dorp van toerisme.

De meeste winkels zijn in de Langstraat. Dit is de straat in het centrum van Zoutelande dat tegen de dijk aan ligt. In de Langstraat zijn ook veel restaurants, eetcafés en terrasjes.

Zo ziet het eruit.
Zoutelande
Zoutelande

Paardrijden in Zeeland

Manege De IJslander in Biggekerke organiseert bos- en strandritten. U rijdt op een IJslandspaard onder begeleiding van een gids. Een strandrit van ongeveer twee uur kost ongeveer €30,-. U kunt in de manege ook lessen volgen.
Adres: Manege de IJslander, Koudekerkseweg 12, 4373 RE Biggekerke, telefoon: 0118-552639
Paardijden in Zeeland

 Zoutelande
Informatie voor uw weekend weg in Zeeland
Attracties van Vlissingen Overnachten in Zeeland
Overnachten in Zoutelande Badplaats Dishoek
Vakantieparken in Zeeland Een dagje naar Veere
Een dagje naar Zierikzee Een dagje naar Middelburg
Evenementen in Zeeland Een dagje in Zeeland
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media