Weekendplanner Kaartjes

Wandelen in Nederland.

Voor een lange wandeling is niet veel nodig. In Nederland lopen echter prachtige wandelroutes door de vele natuurgebieden en bijzondere landschappen.

Wandelen in de omgeving van Den Bosch.

wandelroute Sint-Michielsgestel

Landgoed Haanwijk.

Van station naar station: de NS wandelingen.

De NS heeft samen met Wandelnet wandelroutes uitgezet. Deze wandelroutes lopen van station naar station. U kunt dus met het openbaar vervoer naar het beginpunt van de wandelroute en vanaf het eindpunt terug naar huis. Er zijn routes in steden en er zijn streekpaden die een deel van een langeafstandspad volgen.

De meeste wandelroutes zijn minder dan 15 km. U kunt de routes natuurlijk altijd inkorten door onderweg de bus te nemen.

Wandelroutes van station naar station.

Overnachten bij een wandelroute.

Overnachten

De routes van Natuurmonumenten.

Natuurmonumenten beheert meer dan 100.000 hectare natuur. Bijna alle natuurgebieden van Natuurmonumenten zijn vrij toegankelijk via wandel-, fiets- of kanoroutes.

In de bezoekerscentra van Natuurmonumenten kunt u informatie krijgen over de natuurgebieden en de landschappen in Nederland.

Veel wandelroutes en fietsroutes lopen vanuit de bezoekerscentra. Ook worden er excursies met een gids en andere activiteiten in het natuurgebied georganiseerd . U kunt bij ieder bezoekerscentrum parkeren.

De routes van Natuurmonumenten.

De routes van Staatsbosbeheer.

Op de website van Staatsbosbeheer staan veel routes door de mooiste natuurgebieden van Nederland. Behalve 550 wandelroutes zijn er ook fietsroutes en routes die je kunt kanoën en mountainbiken.

Staatsbosbeheer heeft Buitencentra die een goed startpunt zijn voor een wandeling. Er zijn activiteiten en excursies. Ook kunt u er eten en drinken. Meestal kunt u er parkeren.

De wandelroutes van Staatsbosbeheer.

De wandelroutes van Stichting Wandelnet.

Stichting Wandelnet beheert het netwerk van langeafstandswandelpaden en streekpaden in Nederland. De langeafstandspaden maken deel uit van het Europese netwerk van GR-paden.

Op de website van Stichting Wandelnet is veel informatie te vinden over de wandelroutes die door de mooiste delen van Nederland lopen.

De wandelroutes van Wandelnet.

Dit moet u meenemen in een natuurgebied.

  • Neem altijd wat te drinken mee bij een lange wandeling door het bos of de duinen. Er zijn misschien wel boscafés maar die kunnen gesloten zijn.
  • Uw telefoon, het liefst met een app met kaarten, routes en een GPS-tracker.
  • Geld, sleutels en ID
  • Afhankelijk van het weerbericht een compacte regenjas en een warm fleece vest.

Voor een wandeling van enkele uren kunt u een heuptas kopen. Uw veldfles of thermosfles kunt u aan uw heuptas hangen.

Voor langere wandelingen heeft u wel een kleine rugzak nodig.

Mist u nog iets voor uw trektocht?

Bestel het hier en u heeft het morgen in huis.